Skip to content

Ar kilimai vis dar madingi? Kaip juos pritaikyti prie modernaus interjero?

MI informacija

Kažkada, dar gilioje senovėje kilimas buvo išskirtinės prabangos ženklas. Islamiškoje Azijos dalyje, ypač Persijoje buvo pačios talentingiausios ir garsiausios kilimų audėjos. Šis interjero dekoravimo elementas populiarus buvo ir sovietmečiu, tačiau tų laikų kilimai labai greitai išėjo iš mados ir dabar yra šioks toks pašaipų objektas. Kurį laiką, dar vos dešimtmetį grįžus į praeitį, buvo galima pastebėti tendencijas, kad visi modernūs interjerai vengia naudoti kilimus. Grindys paliekamos neuždengtos. Tačiau dabar kilimai vėl grįžta, galbūt kiek kitokiu pavidalu, tačiau jų augantis populiarumas nebegali būti ignoruojamas. Pasižiūrėkime į viską iš šalies ir panagrinėkime kaip, jei išvis, įmanoma pritaikyti kilimą ar kilimėlį prie interjero?

Kilimas visada paįvairina erdvę, bet kur ir kaip jį kloti?

Interjero dizaino specialistai drąsiai antrina vieni kitiems. Kilimai padeda nuspalvinti bet kurį kambarį ir į jį atneša jaukumo, šilumos bei leidžia lengviau sukurti darnią ir harmoningą erdvę. Jeigu norite holistinio interjero (holistinis – toks interjeras, kuriame visi elementai yra tarpusavyje susiję), kilimas leidžia apjungti įvairius, ganėtinai skirtingus baldus ir interjero akcentus. Taigi jį priderinti tikrai galima. Kaip kilimą patiesti? Geras klausimas, į kurį yra daugybė atsakymų. Teisingas didelio kilimo pozicionavimas tiesiogiai priklauso nuo kambario proporcijų ir baldų išdėstymo. Jeigu kalbėsime apie svetainę, svarbu žinoti, kad sofos/minkšto kampo padėtis yra

pagrindinis atskaitos taškas. Jeigu erdvė yra maža – kilimą tieskite priešais sofą, kad liktų mažas tarpas tarp kilimo ir sofos. Tai palieka vizualų tarpą ir šiek tiek padidina erdvę. Ant kilimo galima statyti ir stalelį. Jeigu jūsų erdvė yra didesnė ir aukštomis lubomis, kilimą rekomenduojama kloti taip, kad visi sėdimieji baldai (kėdės, sofa, foteliai ir t. t.) pakliūtų ant kilimo. Pasižiūrėkite, ar gražiau atrodo, kai ant kilimo yra tik priekinė sofos ir kėdžių dalis ar geriau užstumti juos visiškai.

Jeigu yra dvi sofos – kilimas turėtų būti tarp jų, vienodu atstumu nutolęs nuo kiekvienos sofos. Kai turite minkštą kampą, ieškokite nestandartinių išmatavimų kilimo, nes įprasti gali tikti ne taip gerai. Minkštą kampą pilnai užtempkite ant kilimo ir šiek tiek pastūmėkite nuo krašto. Mažesnius kilimėlius galima tiesti prieškambaryje, prie lauko durų, ant laiptelių (nors tai daroma retai), po staliukais arba stovais, kartais ir po kėdėmis.

Praktinė jų nauda

Kilimai sugeria triukšmą, todėl jūsų kaimynai iš apačios tikrai negirdės garsaus vaikščiojimo, šokinėjimo ar tada, kai darote mankštą. Kilimai taip pat gerai paslepia trupinius ar dulkes. Taip, juos sunkiau išvalyti nei paprastas grindis, bet su geru dulkių siurbliu ir viena-kita papildoma minute laiko tai tikrai nebus didelė problema.

Kilimas taip pat būna šiltesnis nei grindys ir dėl to ant jo daug maloniau padėti savo kojas. Be to, jis gali būti minkštas, tad komfortas tikrai yra vienas iš privalumų.

Kilimų kainos tikrai yra patrauklios

Daug ką kilimo pirkimas atbaido dėl neva didelių kainų. Jeigu užsuksite į Varle.lt internetinę parduotuvę ir pasižiūrėsite, kokios ten žemos kilimų kainos, liksite maloniai nustebinti. Nereikia didelių investicijų ir galima puikiai papuošti savo namus. Kitose internetinėse parduotuvėse tendencijos tos pačios. Kilimas turėtų įpūsti naujos gyvybės į

kambarius, o kiti, panašų rezultatą suteikiantys sprendimai kainuos gerokai daugiau. 

Svarbu suprasti, kad tai yra dekoracija, o nebe pompastika 

Stipriai rekomenduojame į kilimą žiūrėti, kaip į erdvę papildančią dekoraciją, o ne kertinį interjero objektą. Jis gali būti svarbus, bet nėra esminis, kuriant namų vaizdą. Be kilimo gyventi galima, bet su juo – geriau. Nemanykite, kad ant sienos pakabintas rausvais ir rudais raštais pamargintas kilimas yra vienintelė pritaikymo galimybė. Jų yra daugiau ir kilimai tikrai gali būti gražūs bei tikti prie bet kurio modernaus interjero!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje