Skip to content

Pareigūnai, nepamirškite priesaikos!

Greitai dveji metai, kai Utenos apskrities vyriausiojo policijos  komisariato Ignalinos rajono policijos komisariatui vadovauja Algis MASEVIČIUS. Angelų sargų dienos išvakarėse: keletas kertinių sakinių apie policijos veiklą rajone.

„Ignalinos PK darbuotojų kolektyvas – kompetetingas, visi supranta savo darbo svarbą ir atsakomybę. Čia ramiau nei Molėtuose, nes mažiau nusikalstamų veikų, susijusių su plėšimais bei vagystėmis, nors pakankamai daug smurto artimoje aplinkoje ir girtuoklysčių. Tai – visos Lietuvos rykštė. 

Jau pavasarį išmokome pagrindines tarnybos pamokas, susijusias su COVID-19 situacijos valdymu. Teisės aktai, kuriais vadovaujamės, sukurti pirmosios pandemijos bangos valdymui – išmokti ir patvirtinti praktikoje. Suprantama,  kažkokia įtampa išlieka, kadangi darbuotojai, vykdami į iškvietimus, visada rizikuoja dėl nežinios, galimybė užsikrėsti nuo kontaktų labai reali. 

Angelų sargų dienos renginius pakoregavo epidemiologinė situacija. Pirma profesinė šventė visiems pareigūnams, kurioje  atšaukti iškilmingi šventiniai renginiai, padėkos įteiktos bus kukliai, koletyve. Tradiciniai susitikimai su rajono administacijos atstovais ir žiniasklaida neįvyks. Kiekviena profesinė šventė yra savotiškai naujas atskaitos taškas. Reziumuojame nuveiktus darbus, planuojame naujus. 

Angelų sargų dienos proga rajono visuomenei linkiu drąsios bendrystės su policija, geranoriškumo, o mes užtikrinsime saugumą. Visiems linkiu susiklausymo, tarpusavio supratimo. Esame ne dievai, o savo pareigas atliekantys mirtingi žmonės. Dirbame ekstremaliomis sąlygomis, todėl svarbus kiekvieno visuomenės nario pilietiškumas. Dabar 95 proc. iškvietimų į konfliktus, sąlygoja girtų asmenų neatsakingas elgesys. Todėl visus kviečiu suvokti ir laikytis dorovės normų, tuomet policija galės daugiau dėmesio skirti prevencijai, jaunimo švietimui, eismo saugumo užtikrinimui. 

Profesinės šventės proga pareigūnus kviečiu visada prisiminti duotą priesaiką Tėvynei ir atsakingai ginti Lietuvos žmonių teises. 

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje