Skip to content

Lietuvos europarlamentarai kartu nevakaroja

MI informacija

Antrąją kadenciją Europos parlamente dirbantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys ignalinietis Bronis Ropė sako, kad iki karantino kiekvieną savaitgalį iš Briuselio grįždavo į namus.

Taigi, daugiau nei 20 metų Ignalinos meru buvęs politikas stebi, kas vyksta savivaldybėje. 2019-ųjų pavasarį pirmą kartą Ignalinos istorijoje savivaldybės meru tapo ne „valstietis“ – valdžios vairą perėmė socialdemokratas Justas Rasikas. „Vienas pirmųjų jų darbų – į šventes grąžinti alkoholį. Dėl to daugiau žmonių į renginius susirenka. Naujų projektų nematau, bet matysim, kas bus kadencijos pabaigoje. Jie labai daug visko prieš rinkimus buvo pažadėję“, – AF sakė B. Ropė.

Tiesioginius Ignalinos mero rinkimus pralaimėjusį partietį Henriką Šiaudinį B. Ropė įdarbino savo padėjėju. O 2024-ųjų savivaldos rinkimams partija, matyt, turės paruošti naują lyderį. Mat abiem buvusiems Ignalinos merams „valstiečiams“ dabar jau po 65-erius metus.

B. Ropė, paklaustas, ar jam, įpratusiam gilintis į savivaldos smulkmenas, Briuselyje nėra nuobodu, dėstė, jog iš tiesų dirbdamas ES Parlamente gali ir nepersitempti. „Intensyviausiai dirbu trijose srityse – regionų skirtumai, žemdirbių padėtis ir Ignalinos elektrinės uždarymo bei Astravo saugumo klausimai. Tad tikrai turiu ką veikti“, – kalbėjo europarlamentaras.

Paklaustas apie bičiuliavimąsi su kitais Lietuvos atstovais Europos Parlamente, ignalinietis kalbėjo, kad neformalaus bendravimo su tautiečiais praktiškai nėra. „Su Juozu Oleku dirbame tame pačiame komitete, tad dažniau susitinkame. Bendrų lietuvių renginių, susitikimų praktiškai nevyksta“, – kalbėjo B. Ropė. 

Parengta pagal „Aukštaitišką formatą“

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje