Skip to content

Nesiliauti kvėpuoti gyvenimu

Jei įsivaizduosime, kad mūsų gyvenimo tikslas yra tik asmeninė laimė – gyvenimas taps negailestingu ir beprasmiu. Privalome išgirsti, ką byloja žmonijos išmintis. Tarnystė jėgai, atsiuntusiai mus į pasaulį, yra būties esmė. Viskas, ko turime išmokti sunkumuose – nesiliauti kvėpuoti gyvenimu. 

Visą spalio mėnesį Ignalinos krašto muziejuje veikia Simono Žigo grafikos darbų paroda „Architektūriniai peizažai“. Autoriaus darbuose – garsios bažnyčios, pilys, dvarai ir piliakalniai. Eksponuojami 36 paveikslai. Gracingi statiniai ir ryškios linijos. Darbai alsuoja spalvų deriniais, išskirtinumu kalba apie išsakomų emocijų gausą. Vienus architektūros perliukus autorius yra aplankęs pats, kitų – ieško internete, nuotraukose. 

Simonas – nepaprasto likimo žmogus, bet Aukščiausio apdovanotas valios jėga, kuri padeda kurti svajones, tikslus, nepasiduoti silpnųjų daliai. Būdamas giliai tikinčiu, autorius nestokoja savo kelyje gerųjų angelų. 

Spalio 20 d. įvyko parodos atidarymas, į kurį suplaukė gausus būrys Simono kūrybinės iniciatyvos rėmėjų ir darbų gerbėjų. 

 Dailės studijos mokytoja Nijolė Trinkūnienė pirmoji pastebėjo autoriaus talentą, žingeidumą grafinėms linijoms ir paskatino tolimesnei kūrybai. Jos dėka Simono Žigo grafikos darbai atkeliavo į visuomenės akiratį. Sveikindama su parodos atidarymu, N. Trinkūnienė linkėjo autoriui stiprybės kūriant, išbandyti naujas priemones, medžiagas, atrasti naują prasmę. Mokytoja dėkojo Simono mamai Emai, sugebėjusiai vesti sūnų per gyvenimą šviesos keliu.

Autorių sveikino savivaldybės meras Justas Rasikas ir dovanojo kelionę į patrauklias Simono vaizduotei vietas, kuriose jis galėtų pasisemti naujų idėjų, kūrybinių minčių. 

Tądien Simono talentu džiaugėsi ir naujų parodų linkėjo mero pavaduotojas Juozas Rokas, savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė, šiltų ir jautrių žodžių negailėjo Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė, muziejaus direktorė Renata Veličkienė, viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė, kaimynai, pažįstami. Renginyje skambėjo M. Petrausko muzikos mokyklos auklėtinės Rimantės Basytės gitaros melodijos.

Paroda veikia iki mėnesio pabaigos. Šiltų linkėjimų lavina būtinai įkvėps autorių naujiems dailės ieškojimams bei atradimams. Juk kiekvienam reikia didelio ryžto ir stiprybės, kad atsiplėštų nuo minios diktuojamų nuostatų ir pradėtų eiti savo pašaukimo keliu.  Simono darbai parodos lankytojams suteiks jėgų vilties paieškoms savo gyvenimuos, paieškoms šviesesnių valandų. 

Kalilis Džibranas rašė – „Kiekvienos žiemos gelmėse glūdi virpantis pavasaris. Po kiekvienos nakties skraiste lūkuriuoja besišypsanti aušra.“  Ir mes žinome, kad jis buvo teisus. 

L. Kovalevskienės ir autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje