Skip to content

Rinkėjai ranką spaudžia Gintautui Kinduriui

Baigėsi Seimo rinkimų batalijos. Mūsų vienmandatėje apygardoje rinkimus solidžia persvara laimėjo Gintautas Kindurys. Jis gavo 6476 balsus arba 54,88 proc. nuo galiojančių biuletenių. Šarūno Biručio sąskaitoje 5325 balsai (45,12 proc.). G. Kindurys gavo 1151 balsu daugiau.

Nugalėtojui ypač palankūs buvo Švenčionių rajono gyventojai. G. Kindurys ten laimėjo absoliučiai visose apylinkėse. Mūsų rajone jis pralaimėjo Didžiasalyje, Dysnoje, Tverečiuje, Ignalinoje  (Budriuose), Mielagėnuose, Strigailiškyje, Šiūlėnuose ir Vidiškėse, tačiau nedideliais skirtumais (nuo 5 iki 66 balsų). Mūsų rajono rinkimų apylinkėse G. Kindurys gavo 2491 balsą, Š. Birutis – 2550, o Švenčionių r. apylinkėse: G. Kindurys – 3985, Š. Birutis – 2755.

Respublikos mastu rinkimus laimėjo konservatoriai, jie Seime turės 50 vietų. Antri „valstiečiai“ – 32 vietos, Liberalų sąjūdis ir socdemai – po 13, Laisvės partija – 11, Darbo partija – 10, lenkai ir LSDDP – po 3, Žaliųjų partija ir Laisvė ir teisingumas – po 1 vietą. Patys save išsikėlę gavo 4 vietas, tarp jų – skandalingasis Petras Gražulis.

Kaimyninėje Nalšios šiaurinėje apygardoje triuškinančią pergalę šventė „valstietis“ Algimantas Dumbrava. Jis gavo 71,6 proc. balsų. Už jį vienodai gerai balsavo ir zarasiškiai, ir visaginiečiai, ir mūsų rajono trys apylinkės. Dūkšte A. Dumbrava gavo 74,29, Kaniūkuose – 70,37, Rimšėje – 80,26 proc. balsų.

Įdomi, dar nė karto jokiuose rinkimuose Lietuvoje nebuvusi, situacija susiklostė kaimyninėje Utenoje, kur kovėsi konservatorius Edmundas Pupinis (beje, kraštietis iš Pupinio k., Daugėliškio sen.) ir socdemų vadas Gintautas Paluckas. Nė vienas nenorėjo pasiduoti ir finišavo su absoliučiai vienodu rezultatu, gavo po 7075 balsus. Nugalėtoju pripažintas E. Pupinis, tačiau apygardos balsai bus perskaičiuoti. Tai privalu daryti, jei skirtumas 50 balsų ir mažiau. O čia lygiosios. Jei rezultatas nepasikeis, paluckiokui reikia bėgti į krūmus. Jis tris kartus kandidatavo į Seimą, bet vis nebuvo išrinktas. Per savivaldos rinkimus jo neišrinko net į Vilniaus savivaldybę.

Visi rinkimų rezultatai yra išankstiniai, jie taps kūnu, kai juos patvirtins Vyriausioji rinkimų komisija.

Pralaimėjęs Š. Birutis G. Kindurio su pergale nepasveikino. Iš valdžios telefonu pasveikino vicemeras Juozas Rokas, bet greičiau ne valdžios vardu, bet kaip privatus asmuo.

3 komantarai (-ų)

  1. O ką ten sveikinti? Seimo narį kuris 4m. nieko neveiks ne tik savo bet ir kaimynų rajono labui?

    • Pūs į vieną dūda su Karabasu už Voldemortą !


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje