Skip to content

Rajono valdžia Didžiasaliui rengiasi „kiaulę pakišti“

MI informacija

Ketvirtadienį vyks rajono tarybos posėdis (nuotolinis). Be kitų klausimų, jame bus svarstomos vandens tiekimo kainos Ignalinoje ir Didžiasalyje. Šis klausimas galimai buvo parengtas ir rajono taryboje turėjo būti svarstomas dar spalį prieš Seimo rinkimų antrąjį turą, tačiau svarstyti tarybai nepateiktas. Priežastis – sena kaip pasaulis. Rajono valdžiai reikėjo žūtbūt į Seimą prastumti savo kandidatą, o nepopuliarus sprendimas galimai būtų padėjęs apsispręsti ne vienam rinkėjui, kuris rengėsi balsuoti už socdemų kandidatą. Apsispręsti, suprantama, ne jo naudai. O sprendimo nepopuliarumas tame, kad vandens kainas užsimota didinti drastiškai. Ne centu ar dviem, kaip būdavo anksčiau, o: Ignalinoje – 11 centų už kubinį metrą, Didžiasalyje – net 50–59 centais.

Automatiškai brangs ir karštas vanduo. Valdžia tokio didelio kainų šuolio kol kas nei deramai paaiškino, nei pagrindė. O kam – dauguma vis vien balsuos, kaip lieps. Didžiasalyje jau seniai yra įtempta situacija dėl atsiskaitymo už komunalines paslaugas, gyventojai skolingi dideles sumas. Jei bus priimtas šis sprendimas, skolos tik padidės. Arba žmonės pradės mažiau vartoti vandens ir siekiamo mokestinio efekto vis vien nebus. Opozicinė Valstiečių ir žaliųjų frakcija parengė pareiškimą šiuo klausimu, kurį ir spausdiname.

„Lapkričio 6 d. rajono savivaldybės tarybos Valstiečių ir žaliųjų frakcija apsvarstė savivaldybės tarybos sprendimų projektus, kuriuos numatoma teikti lapkričio 12 d. savivaldybės tarybos posėdyje. Į frakcijos posėdį buvo pakviesta savivaldybės administracijos direktorė J. Balinskienė. Posėdyje dalyvavę tarybos nariai (H. Šiaudinis, L. Ragaišis, V. Kreivėnas, E. Doviakovskis, N. Trinkūnienė, V. Sakalauskas, O. Zaleckienė) pateikė administracijos direktorei daug klausimų, susijusių su numatomu vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų bazinių kainų didinimu.

Savivaldybės tarybai pritarus teikiamam sprendimo projektui, gyventojams, kuriems minėtas paslaugas teikia UAB „Ignalinos vanduo“, už geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą už kiekvieną m³ teks mokėti 11 centų daugiau nei moka dabar. 

Drastiškai geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugos kainą numatoma didinti gyventojams, kurie paslaugas pirks iš UAB „Didžiasalio komunalinės paslaugos“. Daugiabučių namų gyventojams paslauga pabrangtų 50 centų už m³, o individualių namų gyventojams dar daugiau – net 59 centais. 

Savivaldybės administracijos direktorė į daugelį frakcijos narių klausimų nepateikė konkrečių atsakymų, dėl kokių priežasčių atsirado poreikis žymiai padidinti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas. Frakcijos narius ypač domino kokios sąlygos lėmė, kad reikšmingai padidėjo nuotekų tvarkymo kaina. Mūsų žiniomis, per pastaruosius dvejus metus šioje srityje jokių pokyčių neįvyko. 

Frakcija dėl minėtų kainų didėjimo balsuotų tik tuo atveju, jei bendrame komitetų posėdyje (iki tarybos posėdžio) frakcijai bus pateikti motyvuoti paaiškinimai ir skaičiavimai.

Be to, frakcija savivaldybės administracijos direktorei pateikė pasiūlymų ir pastabų dėl kitų tarybai teikiamų sprendimų projektų.“

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje