Skip to content

Atviras laiškas rajono savivaldybei

MI informacija

PAGALBOS ŠAUKSMAS

Mes džiaugiamės šiltais, renovuotais namais, tvarkingais šaligatviais, gatvėmis su sužymėtomis ir apšviestomis perėjomis, kuriomis saugu eiti ir mažam, ir senam.

Bet… yra viena niekuo nepažymėta perėja, kuria naudojasi daug einančių į darbą, mokyklą ar į sodus prie Gavio ežero. Vieta – klastinga: įkalnė, iš kurios nesimato nei atvažiuojančios mašinos (nei jos išgirsi, jei klausa jau prastoka). Ir atvažiuojančios mašinos vairuotojas nemato, kas dedasi įkalnės viršuje, todėl ir nemažina greičio. O kam mažinti? Miesto ribos beveik baigiasi, jokių ženklų nėra – tad pirmyn visu greičiu.

Tokia vieta – Liepų gatvės sankirta su Turistų gatve. Iš pažiūros – eilinė maža, šalutinė gatvytė, susidurianti su beveik pagrindiniu išvažiavimo iš miesto keliu. Kelias – vedantis į Molėtus, Uteną, Kauną arba Vilnių per Labanorą. Tad ir švilpia nestabdydamos krovininės mašinos, turistų motociklai, lengvosios mašinos.

O šita sankryža nuolat tipena maži vaikai su mamomis, aplinkinių privačių namų jau garbaus amžiaus gyventojai, einantys į sodus, bėga mokiniai mokyklon iš gražaus rajono apie Gavaičio ežeriuką. Ir gerai – jei išgirsi atūžiančią įkalne mašiną, nes gali pastebėti ją – per vėlai…

O jei mintys kur nors kitur, arba akys ir klausa – nebe pirmos jaunystės? O jei dar tamsu? (rudens vakarai – ilgi).

Ne vieną kartą mačiau sprunkančius vaikus iš po mašinų ratų, užgulusius signalą ir stabdžių pedalą besikeikiančius vairuotojus, besiblaškančius kelyje senolius. Dažnas sutrikęs įtemptai žiūri įkalnėn, žingsnis pirmyn – du atgal, nes mašina išnyra netikėtai ir švilpia pro šalį nestabdydama.

Ar yra perėja tokioje pavojingoje vietoje? Yra… į kitą Liepų gatvės pusę, tiesiai griovin, nes šaligatvio toje pusėje nėra ir negali būti – griovys ties sodo riba.

Kodėl taip keistai sugalvota, sveiku protu nesuprasi. O pavojinga gatvė palikta pačiai sau. Ir tik stebuklas, kad dar neįvyko skaudi nelaimė, kuri privers toje vietoje pažymėti perėją ir pastatyti ženklą vairuotojams „Pėsčiųjų perėja, 50 metrų“.

Kažkada buvo laida apie išvaizdą pakeitusį merą ir diskusijas apie perėją ties Laisvės ir Atgimimo gatvių sankryža. Niekas neprieštarauja, perėjos ir ten reikia, bet vieta ne tokia pavojinga, lygi. Tai ne įkalnė ties Turistų ir Liepų gatvių sankryža.

Mes, gyvenantys greta šios sankryžos ir kasdien ja einantys, labai prašome savivaldybės pažymėti perėją ir apsaugoti ir mažą, ir seną nuo nelaimės. 

Ir svajonė – o jei perėja dar būtų apšviesta, kaip Vasario 16-sios g. ties baseinu ir su ženklu ant kelio „Apsaugok mane“… Juk ir šia sankryža bėgioja mokiniai.

Labai prašome pagalbos, kol dar neįvyko nelaimė, kol niekas už sankryžos ženklą nesumokėjo savo gyvybe. Labai gerbiam ir noriai skaitom laikraštį „Mūsų Ignalina“, jo dėka sprendėm ne vieną mūsų miesto skaudulį, tad ir dabar tikimės, išviešinę problemą, jo pagalbos.

Aplinkinių Turistų, Aukštaičių, Liepų gatvių gyventojai (adresai ir parašai yra): Danutė Deniušytė, Danutė Dūdėnaitė, Marytė Mardosaitė, Aldutė Lukoševičienė, Julius Lukoševičius, Anastazija Kazakevičiūtė, Beatričė Karkliauskienė, Ramūnas Kairys.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje