Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Vagystė

Lapkričio 29 d., apie 13 val., pastebėta, kad įsibrauta į negyvenamą butą, esantį Didžiasalyje, Karalyčios g., ir pavogta viryklė bei metalinė kriauklė. Padaryta 20 eurų turtinė žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Degė pirtis

Lapkričio 27 d. vėlai vakare pranešta, kad Ignalinos sen., Sabališkės k., dega pirtis. Atvykus PGP, pastatas degė atvira liepsna. Pirtis rąstinė, dengta šiferiu. Gaisro metu nudegė stogas, perdanga, išdegė 12 m2 siena, kita 12 m2 siena nugriauta, nuardyta sienų apdaila. Įvykis tiriamas.

Smurtas

Lapkričio 28 d., apie 19 val., Didžiasalio sen., Navikų k., 29-erių vyras smurtavo prieš 32-ejų moterį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Utenos aps. VPK areštinę.

Kontrabanda

Lapkričio 26 d. vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai vykdė tarnybą pasienio ruože. Maždaug apie 50 m nuo sienos su Baltarusija pasieniečiai pastebėjo du vyrus, einančius link valstybės sienos. Pasekę juos, VSAT pareigūnai pamatė, kaip priėję prie sienos asmenys paėmė čia gulėjusį krovinį ir pajudėjo atgal. Manoma, kad šį krovinį kontrabandininkai iš Baltarusijos tiesiog permetė į Lietuvą nepažeisdami sienos linijos. Vyrai nešulį atnešė prie čia pat esančio gyvenamojo namo pirtelės ir čia jį paslėpė krūmuose. Tuomet nešikai pasuko į skirtingas puses, bet buvo sulaikyti pasieniečių. Paaiškėjo, kad jie yra Švenčionių r. gyventojai, abu 45-erių. Ryšulyje, apvyniotame polietilenu, su pritvirtintomis petnešomis pasieniečiai aptiko 1000 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo Švenčionių rajono gyventojams pradėtos administracinės teisenos. Už tai vienam vyrui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Kitas tokį nusižengimą padarė pakartotinai, todėl jam gresianti bauda yra 5760 iki 6000 eurų.

Po apklausos pasieniečiai nešikus paleido, įteikę jiems šaukimus atvykti į teismą. Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje. 

Mirtis

Lapkričio 27 d., apie 10.03 val., Didžiasalyje rastas 65-erių vyro kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje