Skip to content

Pirmas mero darbas vertas metų statinio nominacijos

Ignas ALINAS

Pernai, netrukus po savivaldybės rinkimų, išrinktasis meras J. Rasikas, kaip nepatyręs ir mažai žinomas invazinis meras, nutarė vienu smūgiu tapti žinomu. Kur ten žinomu – iškart TV žvaigžde. Dalyvavo LRT provokacinėje laidoje: neatpažįstamai perrengtas bomžu, vaikščiojo po miestą, jo įstaigas ir klausinėjo, kas Ignalinoje negerai, mat bujojo naujos valdžios ir jos tapšnotojų mitas, kad buvusieji viską sugriovė, tiesiog Ignalina yra kaip po kokio cunamio. Tačiau miesto gyventojai tarp Ignalinos „griuvėsių“ tesurado ir nurodė vos dvi problemas: Turistų g. ties sankirta su Laisvės g. reikia pėsčiųjų perėjos ir nusibodo labai jau sovietmečiu „kvepiantis“ autobusų stoties tualetas. Dar kažkoks kaimo senukas skundėsi, kad malkų reikia, tai mero svainis čia pat į TV kamerą pažadėjo – priskaldysiu. Kažin, bent šitas ištesėjo, ką patiešijo?

Nusimetęs bomžo apdarus ir įgavęs rinkiminį pavidalą, meras visai Lietuvai pažadėjo – viską sutvarkysim. Kai po pusmečio atvykusi ta pati televizija paklausė ar jau šios problemos išlukštentos, meras teisinosi: pėsčiųjų perėjos zebrą savivaldybė nupiešti neįgali, nes gatvė tranzitinė, dėl perėjų reikia Kelių direkcijos suderinimo, o tualetą remontuoti neapsimoka, nes esą bus jungiamos autobusų ir geležinkelio stotys (nors bent jau progimnaziją baigusiam paaugliui buvo aišku, kad tai tik lakios nepatyrusio fantazijos), va, tuomet girdi ir tualeto problemą sėkmingai ir kompleksiškai išspręsim.

Praėjus po duotų pažadų jau pusantrų metų, perėjos kaip nebuvo, taip ir nėra, o tualeto reikalai pastaruoju metu pasistūmėjo. Nesulaukus svajotų vedybų su geležinkelio stotimi, šalia esančių autobusų stoties tualetų lauke prie stoties sienos prisišliejo jų pusbrolis – kilnojamas tualetas. Tiesa, jis prijungtas prie stoties komunalinių komunikacijų, tai tapo kaip ir nuolatinis. Jį dar šiemet galima nominuoti metų statinio vardui gauti (kadangi daugiau labiau apčiuopiamų darbų valdantieji nepadarė), bet tokių drąsuolių, ko gero, neatsiras. Antraip jam naudotis teks kitų miestų tualetu.

O mero metų stebuklas – naujasis autobusų stoties tualetas – kaip ir senasis, daugiau uždarytas. Bent jau nuo 18 val. į jį nepateksi. Bandėm, tad žinom. Kaip informavo stoties dispečerė, tualetas atidaromas apie 7 val. ryte ir uždaromas jau prieš 18 val. O kaip vėliau? Čia kaip pagal didįjį kombinatorių Ostapą Benderį – žmogaus gamtiniai reikalai pačios gamtos reikalas…

Kas dėl pėsčiųjų perėjos, tai (čia jau rimtai) situacija tokia. Pernai rajono savivaldybei saugaus eismo gerinimui rajone buvo skirta 200 tūkst. eurų. Pėsčiųjų perėjos, kaip žinia, ir yra viena iš saugaus eismo dalių. Tačiau rajono valdžia nesugebėjo panaudoti skirtų pinigų ir juos išsidalino kitos apskrities savivaldybės, Ignalinos valdžiai už tokią dovaną nė ačiū nepasakiusios.

LRT ir autoriaus nuotr.

5 komantarai (-ų)

  1. Sunku suvokti, kad tokie paprasti pažadai, taip vangiai vykdomi…visiškas neveiksnumas…jei reikia suderinti su transporto inspekcija, tai imi ir derini !!! …jei tik tiek „bėdų” įvardijo miestiečiai ir tu- meras nesugebi išspręsti, pats pasižadėjęs, tai ko laukti iš tokio mero ištikus rimtesnės bėdos ar iššūkiams??!!!

    Visuomenės neveiksnumas ir tiesioginės atsakomybės nereikalavimas – rezultatas tai ką turime.

  2. Tai, kad tualetas pagal foto „ant sienos”, arba „už kampo”, veikiantis visą parą.

  3. Ačiū pasakykit, kad pagaliau toletas yra! Prieš tai buvusi valdžia ir to nesugebėjo padaryti.Visi mokate tik teisti.. Ne vien toletą naujas meras pastė. Pagaliau sužymėjo ir įdėjo navigacijas į seniūnijų mašinas bei traktorius. Pagaliau baigėsi geras gyvenimas visiems. Rajonas tikrai nemažai sutaupo kuro. 😉

  4. Buvusi Ropės valdžia per 20 metų nieko doro nenuveikė tik dalino pažadus – jei tik dalis būtų įgyvendinta, tai Ignalina jau būtų kurortas su SPA centrais, bei investicijomis ir šimtais gerų darbo vietų.

  5. Ignas Alinas? Jonai, rimtai? Čia tavo alter ego toks tikriausiai? Jei jau drapstaisi š…., tai nepabijok savo vardu tą daryt. Tualetas yra, o perėjos savivaldybė piešti negali.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje