Skip to content

Daugėliškio krašto bendruomenės svetainė mažina socialinę atskirtį

MI informacija

Daugėliškio krašto bendruomenė pristato projektą „Senukų rojus“, kuris ne tik mažina socialinę žmonių atskirtį, bet ir suartina bendruomenę bendram tikslui naujoje skaitmeninėje erdvėje.

Daugėliškio krašto bendruomenė sėkmingai dalyvavo projekto „Prisijungusi Lietuva“ inicijuotame nacionaliniame Bendruomenių įtinklinimo konkurse. Ši organizacija tapo viena iš 120-ies bendruomenių laimėtoja ir įgyvendino savo projektą.

Bendruomenė įkurta 2011 m. ir jos pagrindinės veiklos kryptys yra kurti sveiką ir saugią aplinką, skatinti bendruomeninio gyvenimo tradicijas bei papročius. Bendruomenė prieš 5-erius metus pradėjo rašyti projektą „Senukų rojus“, kurio pagrindinė mintis yra mažinti socialinę atskirtį ir rūpintis vienišais senjorais, negalią turinčiais žmonėmis ir nepasiturinčiais. Sumanyta pasitelkti skaitmeninius įrankius. Taip gimė idėja sukurti projekto skaitmeninę erdvę, joje siūlyti pagalbą ir skatinti bendruomenės narius naudotis internetu.

Internetinėje svetainėje www.senukurojus.lt skelbiama visa aktuali informacija lankytojams. „Naujienų“ skiltyje galima sužinoti naujausius Daugėliškio krašto įvykius ir renginius. Bendruomenės atstovai, kurie koordinuoja ir teikia paslaugas, čia skelbia apie savo veiklą ir gali susisiekti su potencialiais lankytojais. Organizacijos nariai taip pat labai aktyviai įsitraukia į pagalbą, taip atsiranda dar didesnė paslaugų pasiūla: kapinių priežiūra, grožio paslaugos, aplinkos tvarkymas, pavėžėjimas, aplankymas namuose, švenčių organizavimas, dokumentų tvarkymas, elektroninės paslaugos ir kitos svarbios kasdieniškos veiklos. Skiltyje „Edukacinės programos“ skelbiami bendruomenės organizuojami ir vykdomi edukaciniai užsiėmimai. Dėl šių naujų funkcijų ir patogaus naujosios skaitmeninės erdvės funkcionalumo bendruomenės nariai pradėjo aktyviau naudotis informacinėmis technologijomis.

Anot Daugėliškio krašto bendruomenės pirmininkės Indrės Gruodienės, projektas pasirodė kaip pagalba ir iššūkis. „Jau seniai svajojome apie tinklapį, turėjome idėją ir sulaukėme paskatinimo, bet dar nežinome, kaip veiks „paslaugų teikimo mechanizmas“, nes tai naujoviška, neįprasta – mūsų bendruomenei tai iššūkis, su kuriuo tvarkomės“, – teigė pirmininkė. Kalbėdama apie ateitį, I. Gruodienė pastebi, kad dar yra kur tobulėti: „Labiau išvystysime edukacijas, jas patraukliau aprašydami, taip pat darysime mūsų seniūnijos kaimų fotoreportažus, kursime turistinius maršrutus, virtualias parodas, video medžiagą.“

Apsilankykite Daugėliškio krašto bendruomenės internetinėje svetainėje www.senukurojus.lt ir iš arčiau pamatykite įtinklintos bendruomenės gyvenimą.

Projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” vykdo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkursą, skirtą bendruomenėms, siekiančioms plačiau pritaikyti interneto galimybes savo kasdieninėje veikloje. Pagrindinis konkurso tikslas – skatinti gyvenamosios vietovės bendruomenės dalį veiklų perkelti į elektroninę erdvę, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas, kurti naujas ar tobulinti jau esamas paslaugas bendruomenės nariams ir taip paskatinti gyventojus naudotis internetu. 

Daugiau apie projektą – svetainėje www.prisijungusi.lt

1 komentaras

  1. Labai gera iniciatyva. Jeigu ji išplistų į visas rajono seniūnijas tai būtų tikras rajono rojus . Man belieka melstis, kad tai įvyktų. Dieve padėk.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje