Skip to content

Maistas ant ratų: kokia yra greito maisto furgonėlių sėkmės paslaptis?

MI informacija

Visi pasaulio žmonės yra skirstomi į du asmenybės tipus – tuos, kurie mėgsta gaminti savo virtuvėje ir tai darydami jaučia malonumą, ir tuos, kurie nėra itin patyrę virtuvės šefai ir mieliau renkasi mėgautis kokybišku maistu, bet ne jį gaminti. Pastarieji asmenys, vietoje patiekalų receptų, kolekcionuoja išskirtines maisto valgymo patirtis, o pirmieji – atvirkščiai, tačiau net ir skirtumuose galime įžvelgti tam tikrų pranašumų. Dažniausiai šios savybės pasireiškia maisto ant ratų – maisto furgonėlių – pavidalu, kadangi būtent čia susijungia meilė ypatingam skoniui ir gamybai, tačiau kokia yra tikroji šio maitinimo verslo sėkmės paslaptis?

Meilė gaminti ir…

Meilė gaminti ir polėkis suktis virtuvėje neišblėsta net ir tuomet, kai tenka visą maisto gaminimo įrangą sutalpinti į nedidelį maisto furgonėlį. Jeigu paklaustume tokio verslo savininkų, kokiais patarimais jie galėtų pasidalinti, galime garantuoti, jog visi ir vienas atsakys – čia labiausiai sekasi tiems, kurie iš anksto planuoja, kaip galės išradingai panaudoti kiekvieną centimetrą bei šiuos planus įgyvendina. Maisto furgonėliuose būtina pasirūpinti tuo, jog užtektų vietos tiek maistui ruošti, tiek produktams laikyti, o ir darbuotojams netektų lipti vieni kitiems ant galvų. Patariama apsiriboti tik pačiais reikalingiausiais maisto gaminimo prietaisais, o meniu užrašyti tiesiog ant furgonėlio sienos, – taip pat svarbu, jog meniu nebūtų per daug sudėtingas, o jame siūlomi patiekalai būtų greitai paruošiami ir nereikalautų itin plataus ingredientų sąrašo.

…Meilė valgyti

Meilė valgyti maisto furgonėliuose pasireiškia tuo, jog verslo savininkai turi iš anksto suplanuoti, kaip jų gaminamas maistas bus patiekiamas. Čia valgoma ne restoranuose sėdint prie staliukų, o gryname ore – miestų aikštėse, festivaliuose, renginiuose, pievose, kur nuolat vaikštoma ir judama, todėl patogi maisto pakuotė yra ne mažiau svarbi nei pats maistas. Dažniausiai naudojami vienkartiniai gėrimų puodeliai bei įrankiai, popierinės dėžutės mėsainiamsdešrainiams ar kitokiems užkandžiams. Toks pasirinkimas užtikrina saugų ir patogų maisto valgymo potyrį, kuris maisto furgonėlių klientams sužadins tik pozityvias emocijas.

Meilė valgyti ir meilė gaminti yra dvi tos pačios monetos – mėgavimosi maistu – pusės, tačiau subtiliai sujungti, o tuo pačiu metu ir nė vietos iš pusių neužgožti, yra sudėtinga. Maisto furgonėliai yra puikiausias pavyzdys, jog šie du pomėgiai gali ne tik derėti tarpusavyje, tačiau ir atnešti sėkmę

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje