Skip to content

Gyvensime tarsi griežtoje okupacijoje

MI informacija

Vakar dienos 11.30 val. duomenimis, rajone sirgo 196 COVID-19 atvejai, pasveiko 85.  Vakarop galimai jau peržengsime 200 ribą. Primename, kad savivaldybė teikia pavėžėjimo į Mobilų patikros punktą paslaugą, taip pat gali suteikti patalpas saviizoliacijai (tel. 8 694 04447). 

Susirgimų statistika pagal įstaigas (gruodžio 11 d.): dirbantys kitų miestų įstaigose – 9, Ignalinos rajono  ligoninėje – 18 darbuotojų ir 2 ligoninės pacientai (vakar buvo jau apie 25). Ignalinos veterinarijos gydykloje – 2, Ignalinos gimnazijoje – 2 moksleiviai ir 1 darbuotojas, Vidiškių gimnazijoje – 2 moksleiviai ir 2 darbuotojai, Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos Naujojo Daugėliškio sk. – 4 moksleiviai ir 1 darbuotojas, Didžiasalio „Ryto“  gimnazijos Dūkšto sk. – 1 moksleivis ir 1 darbuotojas, Česlovo Kudabos progimnazijoje – 1 moksleivis ir 1 darbuotojas. Didžiasalio vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centro N. Daugėliškio sk. – 2 auklėtiniai ir 1 darbuotojas, savivaldybės administracijoje – 2.

Vyriausybė nusprendė nuo rytoj dienos Lietuvoje sugriežtinti karantiną, kuris tęsis iki sausio 31 d. Griežtinant karantiną, Lietuvoje nuo trečiadienio bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių, apribojamas žmonių išvykimas iš namų be svarbios priežasties, tačiau šeimoms bus leidžiama palikti namus pasivaikščioti atvirose vietovėse savivaldybės ribose, nesusitinkant su kitais žmonėmis. Be maisto parduotuvių, toliau dirbti galės vaistinės, veterinarijos, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių parduotuvės. Jose vienam asmeniui turi būti suteikiamas 10 m2 plotas. Veikti taip pat galės internetinės prekybos prekių atsiėmimo vietos. 

Švietimo įstaigos dirbs nuotoliniu būdu, tačiau darželiai turės priimti vaikus, jei jų tėvai neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu. Nuo trečiadienio bus draudžiama išvykti už savo savivaldybės ribų, nebent vykstama į darbą, laidotuves, dėl būtinosios medicinos pagalbos ar į sau priklausančius namus kitoje savivaldybėje. Taip pat įvedamas draudimas išvykti iš namų, nebent tai susiję su darbu, apsipirkimu parduotuvėje, vykstama į laidotuves, gydymo įstaigą. Vienos šeimos nariams bus galima išvykti pasivaikščioti atviroje vietoje. Uždrausta bendrauti ne su savo namų ūkio gyventojais, išskyrus neatidėliotinus atvejus. Uždraustos bet kokios kontaktinio pobūdžio paslaugos, o apgyvendinimo paslaugos gali būti teikiamos tik izoliacijai. Taip pat nebebus leidžiami individualūs fizinio aktyvumo užsiėmimai, tačiau toliau galės vykti aukšto meistriškumo sporto pratybos. Šios sąlygos galios iki sausio 31 d. 

Asociatyvi SAM nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje