Skip to content

Sveikatos dar prireiks

Ir vėl „pavasaris“ – vėl toks pat, gal net griežtesnis karantinas. O ko norėt, jeigu sergančiųjų ir mirusiųjų skaičius kasdien rekordinis, dešimtimis kartų didesnis, negu pavasarį, pirmaujame Europoje, ir dar, ko gero, ilgokai pirmausime.

Ana nuostabiai dirbusi valdžia nebežinojo, ką daryti. Toks Skvernelis (vyras tos išmintingos moteriškės, kuri kvietė balsuoti už geradarę, asfaltavusią jai keliuką), raginamas griežtinti tvarką, aiškino, kad jam nepasakyta, kokių priemonių imtis, o pats jis, supraskit, be pasakymo nežino, ką daryti.

Dabar galima apgailestauti, kad griežtesnių priemonių nebuvo imtasi prieš mėnesį ar dar anksčiau. Bet ko čia ilgai dūsauti – na, būtų išsaugotas koks pusšimtis ar ir visas šimtas gyvybių. Nepavyko to padaryti, nes nueinanti valdžia jau apie būsimus rinkimus galvojo, kaip čia po ketverių metų prie europinių pinigų dalybų grįžti. O kai kalba pasisuka apie pinigus – kas tos gyvybės, visi anksčiau ar vėliau mirsim.

Galima padejuoti, kad jeigu „aukštas ir gražus“ ministrų kabinetą būtų ne per penkiolika dienų, o kaip kiti prezidentai darė – per savaitę patvirtinęs, irgi ne viena dešimtis gyvybių būtų išgelbėta. 

Bet prisiminkime, kaip gražiai mūsų Prezidentas atrodydavo per televizorių, kasdien pasakodamas nesusipratėliams, kad jam siūlomi ministrai vizijos neturi, kad kandidatas į švietimo ministrus jam apie sportą (o Prezidentas apie sportą išmano, gal net geriau, negu apie kokį švietimą, prisimenate, kaip jis per epidemiją „Žalgirį“ Kaune žiūrėjo) tinkamai nepaaiškino… Beveik taip pat gražiai, kaip Veryga per pirmą karantiną,

Bet tai jau nebepakeičiama praeitis, o dejuoti ir šiaip turėsime dėl ko. Turbūt jau per pirmadienį gerai pridejuota, o kas dar bus. Jau buvo, jau viena kaimo turizmo veikėja sriūbauja, kad negalės žmonės pailsėti gamtoje, kad iš žmonių paskutinį malonumą atima, kad sodybos bankrutuos. Paskutinis argumentas, aišku, svarbiausias, kaip ir tarp visų, taip ir tarp kaimo sodybų verslo atstovų yra tokių, kuriems pinigai svarbiau už gyvybes – pinigai į savo kišenę eina, o miršta kažkas kitas.

Ir apie pavogtas Kalėdas jau giedama. Ne visi spėjo dovanų prisipirkti, o dabar dar negalės kaip reikiant pabaliavoti. Čia apie kalėdas, ne apie šventas Kalėdas kalbama. Šventų daugumai tautiečių seniai nebėra. 

O kiek per televizijas bus interviu su visokiais dainorėliais… Ir daugiausia vis su tais pačiais. Mat čia tokia paslaptis: vienoje televizijoje Jonas uždarbiauja, kitoje – Petras, tai pradžioje kiekvienas pas save paverkia, paskui susikeičia. 

Taigi, verks dainorėliai, kiek kalėdinių koncertų nuplauks, jie liks be uždarbio, na, visiški ubagai. Kokios kalėdinių koncertų kainos – prisipažįstu, patingėjau paieškoti, bet netyčia aptikau, kad vestuvių muzikantams mokama nuo 800 iki 16 000 eurų. Man negaila, jeigu yra tokių, kurie moka, bet ar negalima tokiais atvejais „juodai dienai“, kad ir tokiai epidemijai pasitaupyti? Matyt, ne.

Apie tai, kad televizijos kokį žmogelį pasikviestų, kuris per metus mažiau uždirba, negu koks minėtas vargšelis už koncertą gauna – nesvajokite. Neįdomūs žurnalistams paprasti žmonės. Beje, net ir dainorėliams pasistengti reikia, norint ekrane šmėžuoti: gali nors „papais“ dainuoti, bet jeigu šokinėsi iš lovos į lovą – sulauksi dėmesio. Normaliai gyveni – esi absoliučiai niekam neįdomus. Kai kas sako, kad daugiausia triukšmo kils socialiniuose tinkluose, kad ten sklaidančios idėjos esančios ypač pavojingos, ir jeigu atsirastų pakankamai jų sekėjų… Su karantino pažeidėjais gal pavyks susidoroti, bet jeigu Kepenio (na, ko verta partija, pagal sąrašą įtraukusi tokį veikėją į Seimą?) sekėjų atsiras pakankamai, jeigu nesivakcinuos pakankamas kiekis gyventojų – apie 70 procentų, tai šis karantinas bus toli gražu ne paskutinis.

Tad nesirkite. Su tokiu rėksmingiausios tautos dalies požiūriu sveikatos dar prireiks.

15min nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje