Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Sulaikyta 10 nelegalų iš Irako

Gruodžio 11 d. Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnams buvo pranešta apie pastebėtus įtartinus asmenis. Į užkardą paskambinęs neprisistatęs asmuo informavo, kad prie pat sienos su Baltarusija, Dysnos kaimo keliuku eina būrelis įtartinų žmonių. Pasieniečiai sureagavo nedelsdami ir vieno kaime esančio negyvenamo namo kieme neteisėtus migrantus sulaikė.  Jie prisistatė Irako piliečiais. 5 vyrai, 3 moterys ir 2 nepilnamečiai neturėjo jokių asmens dokumentų.

Laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, VSAT pareigūnai pasirūpino, kad gydymo įstaigoje sulaikytiesiems būtų atlikti testai dėl COVID-19. Visi atsakymai buvo neigiami. Šeštadienį migrantai pateikė prašymus dėl prieglobsčio suteikimo Lietuvoje. VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Migracijos skyriaus pareigūnai pradėjo pirminius prieglobsčio suteikimo procedūros veiksmus. Apie tai informuotas Migracijos departamentas, kuris nagrinėja tokius prieglobsčio prašymus. Dešimtukas laikinai apgyvendintas Tverečiaus pasienio užkardoje.

Įtariama klastotė

Gruodžio 16 d., apie 9.58 val., Ignalinoje, Švenčionių g., į VĮ „Regitra“ Panevėžio filialo Ignalinos grupę kreipėsi 24-erių vyras, norėdamas įregistruoti transporto priemonę BMW 4ER REIHE su jos identifikavimo numerio klastojimo požymiais. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po avarijos

Gruodžio 12 d. iškviesti ugniagesiai gelbėtojai Linkmenyse rado nuo kelio nuvažiavusį ir apvirtusį automobilį „VW Passat“. Prispaustų žmonių nebuvo. Automobilis atverstas, atjungtas akumuliatorius. 

Mirtis

Gruodžio 12 d., apie 16.30 val., ligoninės priėmimo skyriuje mirė 69-erių vyras, gyv. Visagine. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

VSAT nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje