Skip to content

Dažniausiai užduodami klausimai apie turto vertinimą

MI informacija

Šiais laikais, atrodo, net neturėtų kilti klausimas – ar turto vertinimas yra reikalinga paslauga. Juk tai specialistų komanda, kurie tiksliai nusako kokia yra turto vertė, o tai padeda pirkėjui už racionalią sumą įsigyti būstą, o pardavėjui sutaupyti daug laiko, kadangi bus nustatyta tiksli vertė.

Visgi, nekilnojamojo turto vertė nusakoma pagal tam tikrus aspektus, vertinimas kainuoja skirtingai ir trunka skirtingą laiko tarpą, tad pateiksime dažniausius klientų klausimus bei atsakymus, kurie galbūt paskatins Jus pasinaudoti šia paslauga.

Kada reikalingas turto vertinimas?

Turto vertės nustatymas yra būtinas tokiu atveju, kai planuojate pirktų būstą su paskola. Tiesa, rekomenduojama visais atvejais, kadangi tai padeda racionaliai nustatyti sumą, kuri atitinka būsto vertę. Tokiu atveju laimi ir pardavėjas, ir pirkėjas.

Kiek kainuoja turto vertinimas?

Kiekviena įmonė turi savus įkainius, kurie dažniausiai pateikiami internete. Siūlome su jais susipažinus rinktis tą variantą, kuris geriausiai atitinka finansines galimybes. Tiesa, žiūrėkite, kad kartu su pigiau kainuojančiomis paslaugomis tikrai gautumėte viską, ko reikia, kad dokumentai tiktų bankui.

Kiek trunka vertinimas?

Vėlgi, kiekviena įmonė gali paslaugas atlikti per skirtingą laiko tarpą, tad siūlome tuo domėtis, kad žinotume – kiek teks laukti. Viena vertus gana tiksli suma gali būti pateikiama per kelias dienas nuo užklausos pateikimo, o kitas vertus trukti net kelis mėnesius. Taip nutinka tokiu atveju, kai turtas yra „sudėtingas“ ir reikia išanalizuoti labai daug smulkmenų, kad būtų pateikiama kuo tikslesnė ir realesnė jo vertė.

Ką turi daryti paslaugos užsakytojas?

Turto vertinimo metu visą darbą atlieka specialistai, tad užsakytojui nereikia nieko daryti. Na, žinoma, pateikti dokumentus, kurių paprašoma, tačiau tai yra viskas. Belieka laukti detalios analizės, kurios metu žinosite – kokia yra turto vertė.

Ar kyla problemų turto vertinimo metu?

Dažniausiai turto vertinimas yra greitas ir sėkmingas procesas. Problemos kyla tik tada, kai pardavėjas arba pirkėjas nenori bendradarbiauti, tad nepateikia reikalingų dokumentų ir panašiai. Tačiau užsakius paslaugas, logiška, nereikėtų kišti pagalių į ratus, galiausiai, nepirkite iš tų, kurie nesutinka atlikti turto vertinimo.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje