Skip to content

Liepsnos be pastogės paliko trylikos vaikų šeimą

15min.lt

Gruodžio 26 d., 2.13 val., pranešta apie gaisrą Dūkšto sen., Driškūnų k. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Sudegė nenustatytos markės lengvasis automobilis ir turistinis automobilis (treileris), ūkinis pastatas. Name gyveno 15 asmenų Konstantino ir Tatjanos Deriuginų šeima: tėvai ir 13 vaikų: jauniausiam – devyni mėnesiai, vyriausiam – 18 metų.  

Kaip  sakė K. Deriuginas, nelaimės metu namuose buvo septyni vaikai, o jo žmona su kitais vaikais vieši Rusijoje ir grįš po Naujųjų metų. „Mes su vaikais šventėme Kalėdas, keitėmės dovanomis. Buvo jau vėlus vakaras, tad aš nuėjau miegoti, o vaikai dar liko, bendravo, valgė tortą. Mane pažadino jų šauksmas, kad gaisras“, – pasakojo vyras. 

Jis, iš degančio namo išvedęs vaikus, bandė išnešti ir kai kuriuos daiktus, asmens dokumentus, gesinti namą. Nuo ko kilo gaisras, aiškinasi ugniagesiai, tačiau, K. Deriugino teigimu, ugnies šaltinis buvo ne pačiame name, bet lauke. Namas su ūkiniu pastatu sudegė iki pat pamatų. 

Apie ją pernai rašė „Mūsų Ignalina“: „Tatjanos ir Konstantino Deriuginų šeima Dūkšto seniūnijoje gyvena jau 5-erius metus. Jie atvyko iš Rusijos. Pasak Dūkšto laisvalaikio organizatorės Jūratės Rudokienės, ši šeima – kultūros ir bažnyčios ramstis organizuojant renginius. Šeimoje visi be išimties dainuoja. 6 vaikai lanko Visagino Č. Sasnausko menų mokyklą ir groja keliais instrumentais kiekvienas. 5 mergaitės Visagino kūrybos namuose lanko meninio siuvimo mokymus, 3 vaikai – dekupažo mokymus, o viena mergaitė jau pripažinta dailininkė“. 

Tiek pati šeima, tiek Dūkšto seniūnija dabar prašo pagalbos visų, galinčių pagelbėti daugiavaikei šeimai. Vos paskelbus apie nelaimę, žmonės paaukojo nemažai daiktų, drabužių vaikams. Šiuo metu šeimai svarbiausia materialinė parama – jos reikės norint atstatyti namus. Dabar šeima laikinai gyvena dviejų kambarių bute, jiems bus skirtas ir socialinis dviejų kambarių būstas. 

Pasak seniūno Antano Šakalio, atstatyti namus šeimai svarbu visų pirma dėl to, kad ten – visas jų gyvenimas, o šeima ūkininkavo. Jie augina galvijus, turi paukščių, žemės sklypą. Be to, daugiavaikei šeimai nuolat gyventi dviejų kambarių bute nėra išeitis. „Jiems padeda kelios mūsų krašto bendruomenės, visi, kas gali, dabar juos remia. Stebina, kiek gali žmonių susitelkimas ir gerumas. Daiktų, drabužių paaukota jau daug, o dabar jiems reikia finansinės paramos, nesvarbu, ar žmonės gali paaukoti eurą, kelis, ar daugiau.

Gaisro vietą aplankė rajono meras, savivaldybėje vyko neeilinis posėdis dėl paramos ir pašalpos skyrimo. Kaip sako pats Konstantinas, jei pavyks atstatyti namą, jis bus laimingiausias žmogus pasaulyje. Jis yra labai dėkingas visiems už pagalbą, dėkojo visiems su ašaromis akyse“, – sakė seniūnas.

Antano Šakalio nuotr.

PRAŠO PAGALBOS

Dūkšto seniūnija ir šeima prašė pagalbos visų galinčių pagelbėti ir padėti patalyne, drabužiais, malkomis ar kitomis materialinėmis vertybėmis, pinigais. Vakar pranešta, kad Deriuginų šeima širdingai dėkoja visiems už aukas! Šiuo metu šeima jau turi pakankamai drabužių ir kitų daiktų (patalynės, malkų, virtuvės reikmenų), todėl materialinių daiktų rinkimas STABDOMAS. Galima šeimai padėti finansiškai. Sąskaita pridedama.

Pagalba piniginėmis lėšomis – Konstantin Deryugin sąskaita Nr. LT074010051001320634 Luminor DnB banke. Pasidalinkime prašymu padėti.

AČIŪ UŽ JŪSŲ GERUMĄ!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje