Skip to content

Viruso sūkuriuose

MI informacija

Sausio 4 d. duomenimis, vakar rajone sergančiųjų buvo 174 (gruodžio 31 d. – 200), pasveiko 317,  iš viso patvirtinta daugiau nei 500 COVID-19 atvejų. Ignalinos ligoninėje serga 4 (MI žiniomis, serga ir pati ligoninės direktorė), poliklinikoje – 2 medikai, po vieną, du ar kelis sergančius yra dar keliose rajono įstaigose ir įmonėse, o didžioji dauguma (iš 174) sergančių yra Linkmenų seniūnijoje. Visa seniūnija tapo ligos židiniu.

Primename, kad savivaldybė teikia pavėžėjimo į Mobilų patikros punktą paslaugą, taip pat gali suteikti patalpas saviizoliacijai (tel. 8 694 04447). Šventinėmis dienomis sergantys buvo vežti iš Visagino, Utenos, taip pat į Vilnių.

Primename, kad Ignalinoje mobilus tyrimų punktas, įsikūręs Sporto g. 6., dirba kiekvieną darbo dieną nuo 9 iki 13 val. Jame dirba ir Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai. Registracija į punktą vykdoma telefonu 1808 arba internetu 1808.lt. 

Gyventojai, esantys saviizoliacijoje, gali vykti tik į mobilų patikros punktą ir grįžti į saviizoliacijos vietą. Negalima lankytis prekybos centruose ar kitur.

Ignalinos rajono savivaldybėje informacija visais COVID-19 klausimais teikiama: tel. 8 694 04447, el. p. arturas.cesliokas@ignalina.lt tel. 8 610 63069, el. p. direktorius@ignalina.lt

Vyriausybės sprendimu, ribojimai asmenų judėjimui tarp savivaldybių pratęsiami iki sausio 31 d., 24 val. Tokį sprendimą Vyriausybė priėmė, atsižvelgusi į analitikų pateiktą pandemijos situacijos analizę, iš kurios matyti, kad Lietuvoje situacija vis dar yra labai rimta, nepaisant sumažėjusio gyventojų mobilumo per šventinį laikotarpį. 

Šis Vyriausybės sprendimas galės būti peržiūrėtas po dviejų savaičių, sausio 17 d., atsižvelgus į naujausius sergamumo ir mirčių nuo koronaviruso infekcijos šalyje duomenis ir tendencijas.

Primename, kad judėjimas tarp savivaldybių leidžiamas tik esant būtinybei pagal Vyriausybės nutarime patvirtintas objektyvias priežastis.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje