Skip to content

5 naudingi patarimai: ką daryti, kai telefonas įkrenta į vandenį?

MI informacija

Te­le­fo­nas – įren­gi­nys, rei­ka­lin­gas kiek­vie­nam šių dienų he­ro­jui. Tai lyg su­per­ga­lia, pa­de­dan­ti ras­ti, pa­žin­ti, įam­žin­ti, pri­trenk­ti nuo­bo­dulį ar ko­mu­ni­kuo­ti tiek raš­tu, tiek bal­su su vi­su pa­sau­liu. Vis­gi, kaip ir Achi­las turė­jo sa­vo silpnąją vietą, taip ir te­le­fo­nas ga­li turė­ti mir­tiną silp­nybę, tik ne kulną, o drėgmę. Jeigu telefonas jau įkrito į vandenį, visų gedimų išvengti turbūt nepavyks.

1. Ištraukite telefoną iš vandens kiek įmanoma greičiau, nebent į jį teka elektros srovė.

Pasistenkite kuo greičiau ištraukti prietaisą iš vandens (jeigu jis yra atjungtas nuo elektros tėkmės). Jeigu telefonas paniro į vandenį tuo metu, kai buvo prijungtas, pirmiausia ištraukite kroviklį iš rozetės. Saugiausias būdas: prieš panerdami rankas į vandenį, išjunkite elektrą visuose namuose, įsitikinkite, kad nėra pavojaus sveikatai, ir tik tada griebkite įrenginį iš vandens. Įspėjame! Traukdami neatjungtą telefoną, rizikuojate savo sveikata, kadangi toks įvykis gali baigtis elektros šoku.

2. Nedelsdami išjunkite telefoną, net jei ir atrodo, kad jis puikiai veikia.

Įmetus mobilųjį telefoną į vandenį, gali atrodyti, kad nieko jam neatsitiko. Vis dėlto toks mąstymas yra klaidingas. Jeigu telefonas jau paniro į vandenį, didelė tikimybė, kad jo vidinės dalys yra sušlapusios. Neišjungdami telefono, padidinate trumpojo jungimo tikimybę.

3. Nuimkite telefono dangtelį, ištraukite bateriją ir visas detales paguldykite ant popierinių rankšluosčių.

Ištraukę telefoną iš vandens, vis dar turite reaguoti greitai. Raskite švarių popierinių rankšluosčių ir patieskite juos ant stalo. Kitas svarbus žingsnis – telefono dangtelio nuėmimas ir akumuliatoriaus išėmimas. Daugelį telefonų modelių galėsite išmontuoti gana paprastai. Šiek tiek sudėtingiau gali būti su „Apple“ „iPhone“, kadangi tam, kad iš jų išimtumėte bateriją, reikia specialaus atsuktuvo. Jeigu nesate tikri, kaip tinkamai atlikti šiuos veiksmus, informacijos visuomet galite ieškoti instrukcijose.

4. Išimkite SIM kortelę.

SIM kortelėje saugomi visi kontaktiniai duomenys ir daugeliu atvejų tai gali būti vertingiau už patį telefoną. Panardintas telefonas sukelia jaudulį, dėl kurio neretai pamirštame šią mažą, bet reikšmingą dalelytę. Labai svarbu, kad, atlikę visus aukščiau išvardytus veiksmus, jūs taip pat ištrauktumėte SIM kortelę ir (kaip ir kitas dalis) padėtumėte ją ant sauso popierinio rankšluosčio ar kitos medžiagos, sugeriančios drėgmę.

5. Pristatykite prietaisą į telefonų taisyklą.

Net ir atlikus viską nepriekaištingai, telefoną derėtų pristatyti į remonto centrą. Tai padės ne tik išvengti galimų gedimų ateityje, bet ir sutaupyti. Patyrę meistrai apžiūrės jūsų įrenginį, o diagnozavus gedimą – pataisys jį maždaug per pusvalandį.

Kiti būdai

Žmonės linkę testuoti įvairius metodus, pavyzdžiui: telefono panardinimas į nevirtus ryžius, vandens išsiurbimas su siurbliu, vandens išpūtimas su oro kompresoriumi ir t. t. Viena aišku – mūsų išradingumui ribų nėra. Kad ir kokį metodą pasirinksite, maža tikimybė, kad susidūrimas su meistrais neįvyks.

Akumuliatoriai

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje