Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Vietoj COVID-19 testų – apvogti namai

2021 m. sausio 12 d. Kazitiškio sen. gyventojui paskambino vyriškis, kuris telefonu prisistatęs Utenos mobilaus COVID-19 patikros punkto darbuotoju, informavo, kad jo šeima turėjo tiesioginį kontaktą su sergančiu COVID-19 asmeniu, todėl jam ir jo šeimos nariams reikia atlikti COVID-19 testus. Vyriškis pasakė, kad šeimos nariai sausio 13 d., nuo 12 iki 12.30 val., yra užregistruoti COVID-19 testui ir turi atvykti į mobilų COVID-19 patikros punktą, esantį Utenoje.

Sausio 13 d. ryte tos pačios šeimos moteris paskambino tuo pačiu telefono numeriu tariamam Utenos mobilaus patikros punkto darbuotojui, norėdama pasitikslinti, kodėl testas jos šeimai negali būti atliekamas Ignalinoje. Vyriškis nesutriko ir paaiškino, kad dėl antrosios sergamumo bangos, Ignalinos r. nėra laisvų vietų ir testo reikėtų laukti keletą dienų. Vyriškio atsakymas buvo įtikinamas ir šeima suplanuotu laiku išvyko į Uteną. 

Apie 10.30 val. tariamas Utenos mobilaus patikros punkto darbuotojas dar kartą paskambino ir pasitikslino ar šeima tikrai išvyko į Uteną atlikti testų. Atvykę į mobilų COVID-19 patikros punktą Utenoje šeima sužino, kad jie nėra registruoti testui. Vyrui kilo pagrįstų įtarimų ir šeima nedelsdama skubėjo namo. Įtarimai pasitvirtino, šeima grįžusi namo pastebėjo, kad buvo patekta į namo vidų ir iš namų pavogti auksiniai papuošalai. Padaryta 1280 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str., 2 d. (vagystė).

Skendo įlūžus ledui

Sausio 9 d., 11.11 val., ugniagesiai gelbėtojai Ignalinoje iškviesti prie Paplovinio ež. Pranešta, kad įlūžus ledui skęsta žvejys. Atvykus į vietą, žvejys jau pats buvo išlipęs į krantą, medikai jį apžiūrėjo, pagalbos neprireikė.

Smurtas

Sausio 11 d., apie 19.10 val., namuose Ignalinoje, Liepų g. neblaivus (1,89 prom.) 57-erių vyras ir neblaivi (2,33 prom.) 48-erių moteris smurtavo vienas kito atžvilgiu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras ir moteris sulaikyti ir uždaryti į Utenos aps. VPK areštinę.

Kontrabanda

Sausio 9 d. vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pasieniečiai patruliavo netoli Baltarusijos sienos. Maždaug už 700 metrų nuo jos tamsoje pamatė lauku einančius du vyrus. Abu nešėsi po ryšulį. Pasieniečiams pareikalavus sustoti, vienas nešikas nesipriešino ir buvo iškart sulaikytas. Kitas, pasinaudodamas tamsa, metė krovinį ir spruko. Pasieniečiai nustatė, kad sulaikytasis VSAT pareigūnams jau yra žinomas 23-ejų Švenčionių gyventojas. Patikrinus abu ryšulius paaiškėjo, kad kontrabandininkai gabeno 2000 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Apžiūrėję įvykio vietovę, VSAT pareigūnai sniege aptiko vieno žmogaus pėdsakus, vedančius link Baltarusijos ir atgal. Apklausus sulaikytąjį vyrą, jis prisipažino, kad kirto valstybės sieną. Už akcizinių prekių gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, švenčioniškiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Vyras tokį nusižengimą padarė pakartotinai, todėl jam gresia bauda nuo 5760 iki 6000 tūkst. eurų. Be to dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį pažeidimą jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje