Skip to content

Patarimai keliaujantiems: kaip išsirinkti lagaminą?

MI informacija

Nors žodis kelionės šiandieninėje kasdienybėje skamba rečiau nei norėtume, tačiau dalis žmonių pamažu planuoja atostogas, o ir išvykti į tam tikras užsienio šalis atlikus COVID-19 testą nėra draudžiama, nors ir nuo kelionių rekomenduojama susilaikyti. Tačiau nusprendę keliauti asmenys, neturintys ligų simptomų ir puikiai besijaučiantys, su dideliu džiaugsmu ima planuoti keliones, įsigyti trūkstamus daiktus, ypač jei keliaujama į kito klimato šalį, bei ieškoti geriausiai tinkančio lagamino. Svarbu atkreipti dėmesį, kokiomis avlialinijomis skrisite ir kokio dydžio kelioninius lagaminus galite turėti kartu su savimi. O jeigu jums pats metas įsigyti naujus, kokybiškus, daug talpinančius lagaminus, pateikiame specialistų rekomendacijas, į ką atkreipti dėmesį norint įsigyti geriausiai jūsų poreikius atitinkantį lagaminą. Žinoma, tiek papildomi kelionės pirkiniai, tiek lagaminas bei visos kelionės išlaidos pareikalaus plačiau atverti piniginę, todėl esant būtinybei pasiskolinti papildomai, galite kreiptis čia

Lagaminų ir juos gaminančių įmonių yra daugybė, tad kaip nepasimesti pasiūloje? Specialistai rekomenduoja pirmiausia sau atsakyti į klausimą, ar dažniau keliaujate automobiliu, ar lėktuvu? Jeigu turite sodybą, į kurią vykstate pagyventi kelioms savaitėms ar ilgesnį laiko tarpą, į automobilį jums puikiai tiktų tekstilinis lagaminas, kadangi juos į bagažinę sutalpinti yra patogiau. Taip pat jei keliaujate traukiniu ar autobusu, toks lagaminas ypač paprastai bus paguldomas ant specialių lentynų ir neleis šiam „važinėti“ bei iškristi. 

Jeigu keliaujate lėktuvu, ilgesniam laiko tarpui, kai su savimi reikia turėti išties nemažai sveriantį lagaminą pilną daiktų, rekomenduojama ieškoti kieto paviršiaus lagamino. Oro uoste registruojant didesnius lagaminus, šie patenka į lėktuvo bagažo skyrių, todėl gali būti šiek tiek stumdomi, keliami, todėl kieto paviršiaus lagaminas bus atsparesnis smūgiams, priešingai, nei tekstilinis. Tačiau verta paminėti, jog kietesnio paviršiaus lagaminai talpina šiek tiek mažiau daiktų negu tekstiliniai, nes paprasčiausiai jie nesitampo ir negali „išsipūsti“. Vis dėlto, nepersistenkite, kraudami daiktus į didelį lagaminą ir pasidomėkite, koks didžiausias leistinas turimo bagažo svoris. Viršijus nurodytą kilogramų skaičių, jums gali tekti primokėti.

Ruošiantis kelionei svarbu prisiminti, kad sveria ne tik jūsų turimi daiktai, bet ir pats lagaminas, todėl jeigu ieškote lengvesnio lagamino, rinkitės tekstilinį. Lagaminas su ratukais – tikras išsigelbėjimas kiekvienam keliautojui, ypač, jeigu oro uoste turite bėgti iš vieno jo galo į kitą, juk pavėluoti į skrydį reikštų papildomus rūpesčius. Lagaminai gali būti 2-ių arba 4-ių ratukų. Lygiame paviršiuje patogiau „važiuoja“ keturių, nelygiame – dviejų ratų lagaminas. Taip pat patariama ieškoti lagamino su guoliniais ratukais, kuris jūsų keliones pavers dar lengvesnėmis. 

Dar vienas lagaminų privalumas – galimybė reguliuoti rankenos ilgį. Kone visi naujų modelių lagaminai turi šią funkciją, tačiau jeigu internetinės parduotuvės asortimento nuotraukoje matote lagaminą su akivaizdžiai matoma rankena, pasigilinkite į šio specifikaciją, ar rankena yra reguliuojama. Į lagamino korpusą įmontuota rankena yra vienas kokybiškiausių sprendimų, užtikrinantis gerą lagamino stovį, tvirtumą. Taip pat ieškant lagamino svarbu atkreipti dėmesį į šio užtrauktuką. Metaliniai užtrauktukai turi mažiausią tikimybę sugesti, šie yra patvarūs ir nestringantys. Taip pat kai kurie lagaminai turi spyneles, kurios užsirakina specialaus kodo pagalba. Sukurdami tik sau žinomą kodą pasistenkite jį įsiminti, antraip kelionę gali apkartinti lagamino spynos užtraktas. 

Lagamino spalvos pasirinkimas – turbūt smagiausia prekės paieškos dalis. Rinkoje galima rasti pačių įvairiausių spalvų, raštų lagaminų, todėl norėdami išsiskirti ir nepamesti lagamino iš akių, galite rinktis spalvingus ir akį traukiančius lagaminus. 

Shutterstock nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje