Skip to content

Vienkiemiuose siaučia vagys

MI informacija

Vagys, atvykę į sodybą, prašo vandens automobiliui, replių ar kitų įrankių automobilio remontui ir tuo metu pavagia pinigus! 

Policijoje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad pas močiutę su nenustatytos markės automobiliu (galimai baltos spalvos) atvyko trys nepažįstami, tamsaus gymio vyrai ir viena moteris, kurie paprašė vielos, nes norėjo susitvarkyti automobilį. Kol ji bendravo su nepažįstamais vyrais, moteris įėjo į močiutei priklausančio namo vidų ir nuo stalo pavogė 140 Eur. 

Po keleto dienų nenustatyti asmenys pavogė kitos šeimos santaupas, kurios buvo laikomas kambaryje padėtoje piniginėje. Pavogta 8900 Eur grynųjų pinigų.

Nukentėję asmenys papasakojo, kad apie 16 val. jie buvo namuose ir žiūrėjo televizorių. Tuo metu išgirdo, kaip atsidarė namų durys ir kažkas prakalbo. Šeimininkė pamatė, kad tarpduryje stovi jai nepažįstamas stambus vyras su barzda, tamsaus gymio, panašus į romų tautybės asmenį. Iš paskos minėto asmens, į namus įėjo šviesaus veido, tamsių plaukų moteris. Atėję asmenys jos paprašė replių ir laido. Šeimininkė jiems padavė namuose rastas reples, tačiau jos netiko. Šeimininkė su šiuo vyru ir moterimi išėjo į lauke esantį garažą. Lauke ji pamatė, kad kieme stovi baltos spalvos automobilis, kurio nei markės, nei valstybinių numerių neįsidėmėjo. Ji pastebėjo, kaip iš šio automobilio išlipo dar vienas jaunas vyras. Ji su tuo vyru nuėjo į garažą ieškoti replių, tačiau rastos replės netiko ir jis liepė daugiau neieškoti. Visi asmenys susėdo į automobilį ir išvažiavo. 

Ikiteisminių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys galimai vykdantys pinigų vagystes iš senyvo amžiaus asmenų, kurie gyvena vienkiemiuose ar nuošaliuose sodybose yra romų tautybės. Du vyrai ir dvi moterys, kurie naudojasi baltos spalvos, galimai universalo tipo automobiliu. Atvykę į sodybą prašo vandens automobiliui, replių ar kitų įrankių automobilio remontui. 

Policija pataria! 

  • Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į būstą.
  • Net ir dienos metu būkite užsirakinę lauko duris. 
  • Nepasitikėkite vien asmens prisistatymu, specialaus pažymėjimo rodymu, neatidarykite durų įvairiems „specialistams“. Klauskite apie atvykimo tikslą.
  • Tinkamai sutvirtinkite buto duris, įdėkite patikimas spynas, įtaisykite akutę, durų sklendę.
  • Užrakinkite duris visais užraktais, netgi keletui minučių, kai išnešate šiukšles, ar išeinate į parduotuvę.
  • Nepalikite raktų laiškų dėžutėse, po kilimėliu, kitose “slaptose” vietose.
  • Gerai apšvieskite kiemą ir automobilių stovėjimo aikštelę.
  • Apsidrauskite namų turtą draudimo bendrovėje.

Jeigu jus apvogė ar apgavo, nedelsiant kreipkitės į policiją tel. 112. Skubiai pranešus ir tiksliai apibūdinus įtariamus asmenis bei jų automobilius (labai svarbu įsidėmėti ar nusifotografuoti valstybinį automobilio Nr.), bus galima greičiau sulaikyti nusikaltėlius ir apsaugoti nuo nelaimių kitus žmones.

Būkime budrūs! 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje