Skip to content

Polikarbonatiniai šiltnamiai, pakeltos lysvės, automatinės vėdinimo ir laistymo sistemos: tik maža dalelė „Meistro kodas“ produkcijos

MI informacija

„Kartą paragavęs, negali sustoti!“,– sodininkystę, daržininkystę bei kitus žemės ūkio darbus puikiai apibūdinantis posakis. Atrodo, planavai tik pasisėti prieskoninių augalų į vazonėlį, tačiau, nejučiomis, kampe atsirado lysvė, o netrukus ir raudonskruosčius pomidorus iš šiltnamio skinti pradėsi! Iš mažos sėklos ar gležno daigelio išaugę žalėsiai, praturtinsiantys jūsų šeimos racioną, neabejotinai džiugina, tačiau kelias iki to ilgas. Norint pasiekti efektyvų rezultatą, reikia turėti ne tik daug noro, įdėti pastangų bei skirti laiko, tačiau ir pasirūpinti reikiamo inventoriaus įsigijimu. Aišku, augalams pakanka žemės, saulės ir lietaus, tačiau specializuotos sodo bei daržo prekės paverčia šią veiklą komfortiškesne, žada gausesnį derlių, o ir pačių augalų gyvenimas būna gerokai patogesnis. Jei rūbų parduotuvėje galite apsirengti nuo galvos iki kojų, tai „Meistro kodas“ internetinėje parduotuvėje rasite viską, ko reikia pradedančiam ir jau „karjeros“ laiptais gerokai pažengusiam sodininkui bei daržininkui.

Užsukus į „Meistro kodas“ internetinę svetainę, čia, garantuojame, užsibūsite ilgai. Tačiau laiko tikrai neišvaistysite veltui, o, priešingai, vienoje vietoje rasite viską, ko gali prireikti jūsų daržininkystės eksperimentams ar rimtai, kone profesionalų „lygos“ lygio veiklai. Siūlomų prekių asortimentas iš tiesų platus, apžvelgsime tik labai mažą dalį produktų, kurie sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo.

Polikarbonatiniai šiltnamiai

Polikarbonatiniai šiltnamiai drąsiai gali būti pavadinti „Meistro kodas“ „vizitine“ kortele.  Būtent pastarųjų gamyba ir yra viena pagrindinių įmonės veiklos sričių. Jei esate bent kiek domėjęsi šiltnamiais, tikriausiai žinote, jog polikarbonatas, naudojamos statant šias konstrukcijas, visa galvą lenkia kitas alternatyvas – stiklą ar polietileno plėvelę. Tvirtumas, apsauga nuo ultravioletinių saulės spindulių, optimalios temperatūros palaikymas, tolygus šilumos pasiskirstymas, efektyvi augalų apsauga nuo netikėtų pavasarinių šalnų: visa eilė privalumų, lemiančių, jog būtent polikarbonatiniai šiltnamiai „ima“ lyderiaujančią poziciją tarp šios grupės prekių.

Polikarbonato dangos ypatybės lemia, jog pastarąja gali būti dengiami visų formų šiltnamiai: arkiniai, šlaitiniai („namelio“), lašo formos.  UAB „Meistro kodas“ komanda džiaugiasi, jog jų gaminami „Klasika“ šiltnamiai taip mėgiami ir klientų tarpe populiarūs, jog būtent žmonės, ieškantys šiltnamių, neretai ateina ir žinodama konkretų pageidaujamą modelį.

Pakeltos lysvės

Daugiau šviesos ir šilumos augalams, kur kas mažiau įkyruolių piktžolių, galimybė bet kurią, net pačią nederlingiausią sklypo vietą paversti daržu, estetiška dermė su bendru aplinkos vaizdu ir gerokai mažiau priežiūros: tai – pagrindiniai privalumai, lemiantys spartų pakeltų lysvių išpopuliarėjimą. Šis variantas yra itin mėgstamas jaunosios sodininkų kartos. Tai – žmonės, gyvenantys miestuose ar užmiesčiuose, tačiau jaučiantys potraukį žemės ūkio darbams ir norintys bent nedidelę savo raciono dalį papildyti ekologiškais, pačių rankomis užaugintomis daržovėmis, prieskoniais bei kitais žalėsiais. Nenuginčijamas privalumas, jog pakeltos lysvės nereikalauja kompromiso tarp naudos ir estetikos. Pastarosios, lyginant su įprastais supiltų žemių kauburiais, puikiai dera prie bendro aplinkos vaizdo ar net gali tapti šios dėmesio centru.

Aišku, pakeltą lysvę, panaudojant įvairias turimas medžiagas, gali susimeistrauti ir savarankiškai. Tačiau dažnas sodininkas dega aistra kuo greičiau nerti į žemės ūkio darbus, o ne mosikuoti plaktuku. Jei ir jūs esate toks – kreipkitės į „Meistro kodą“!

Automatinės vėdinimo ir laistymo sistemos

Šiltnamis užtikrina ankstyvesnį, gausesnį derlių bei suteikia galimybę auginti tokias daržovių rūšis, kurios natūraliomis mūsų klimato sąlygomis neauga. Tačiau, norint to pasiekti, žmonės privalo užtikrinti reikiamą drėgmės kiekį ir optimalią temperatūrą šiltnamyje. Arba, kaip pasakytų savo „kailiu“ išbandę šią veiklą, vergauti šiltnamiui…Tobulėjančios technologijos ištiesia pagalbos ranką ir šioje situacijoje. Automatinė vėdinimo sistema reaguoja į temperatūros pokyčius ir neleidžia augalams „iškepti“. Automatinė laistymo sistema, atsižvelgdama į pageidaujamą laiko intervalą, aprūpina šiltnamio gyventojus vandeniu, taip nuimdama šį, neretai varginantį, tačiau augalams gyvybiškai reikalingą darbą nuo jūsų pečių. „Meistro kodas“ komanda šiuos priedus rekomenduoja savo klientams, norintiems šiltnamį paversti „išmanesniu“, o pačią veiklą – dar patrauklesne. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje