Skip to content

Užuolaidų karnizai: į ką naudinga atkreipti dėmesį renkantis?

MI informacija

Užuolaidų karnizai – itin funkcionali namų interjero detalė. Tačiau užuolaidų karnizai atlieka ne tik praktinę funkciją, bet taip pat, kartu su stilingomis užuolaidomis, gali tapti ir išskirtiniu patalpos akcentu. Nuo užuolaidų karnizų ne tik priklauso, kaip tvirtai ant jų laikysis užuolaidų audiniai, bet taip pat ir tai, kaip tarpusavyje derės šie dekoro elementai. Užuolaidų karnizų įvairovė – plati, o kad joje nepasiklystumėte ieškodami tinkamų gaminių, UAB „Iks Forma“ specialistai pataria, į ką naudinga atkreipti dėmesį juos renkantis. 

Karnizai užuolaidoms: pagrindiniai pasirinkimo kriterijai

Karnizai užuolaidoms, atsižvelgus į jų tvirtinimo būdą, gali būti montuojami prie lubų, šoninių sienų arba sienos virš lango. Norėdami sukurti unikalų patalpos interjero dizainą, turėtumėte iš anksto pasirinkti ne tik tvirtinimo būdą, tačiau taip pat apsvarstyti skirtingų stilių, spalvų, medžiagų ir kt. užuolaidų karnizų bei jų apdailos elementų pasirinkimą. Tinkamai parinkti aukštos kokybės užuolaidų karnizai suteikia erdvei elegantiškumo ir tampa ilgalaike investicija.

Renkantis karnizus užuolaidoms, patariama atkreipti dėmesį į keletą pasirinkimo kriterijų. 

Karnizų tipas. Norėdami sukurti didesnės patalpos įspūdį, rinkitės lubinius karnizus. Jei siekiate karnizus akcentuoti kaip pagrindinius kambario akcentus, neprašausite pro šalį pasirinkę sieninius užuolaidų karnizus. 

Kokybė ir medžiagos. Rinkitės tik iš kokybiškų medžiagų pagamintus, patvarius karnizus, kad būtumėte užtikrinti, jog šie atlaikys net ir sunkias užuolaidas.

Estetinė darna. Rinkdamiesi karnizus užuolaidoms, atkreipkite dėmesį į esamą erdvės dizainą. 

Pilna komplektacija. Taupydami laiką bei pinigus, rinkitės užuolaidų karnizus su pilna komplektacija, kad galėtumėte nesudėtingai pritvirtinti reikiamus elementus ir neieškotumėte jų pirkti papildomai. 

Dizainerių konsultacijos ir meistrų pagalba. Jei abejojate dėl vieno ar kito interjero sprendimo, rinkdamiesi karnizus užuolaidoms, kreipkitės į profesionalius dizainerius, kurie padės išsirinkti patraukliausią variantą. Esant poreikiui, karnizus užuolaidoms padės sumontuoti patyrę meistrai. 

Dušo užuolaidų karnizai: skirkite dėmesį vonios interjerui, karnizų medžiagai bei rūšiai 

Dušo užuolaidų karnizai – praktiška bei estetiška vonios kambario stiliaus detalė. Dėl šios priežasties dušo užuolaidų karnizų pasirinkimui turėtų būti skirtas ne ką mažesnis dėmesys nei kitų. Renkantis dušo užuolaidų karnizus, kaip ir kitus, pirmiausia naudinga apžvelgti esamą vonios kambario interjerą.

Atsižvelgdami į individualius poreikius, galite rinktis iš plačios dušo užuolaidų karnizų įvairovės: nuo klasikinių lubinių, sieninių karnizų iki įmantrių, originalių formų nerūdijančio plieno strypų. 

Dušo užuolaidų karnizai gali būti pagaminti iš skirtingų medžiagų: aliuminio, plastiko, rečiau – medienos. Aliumininiai dušo užuolaidų karnizai – ilgaamžis sprendimas: tokie karnizai ilgainiui nerūdija, be to, puikiai atlaiko net ir sunkias vonios užuolaidas. Plastikiniai dušo užuolaidų karnizai – palyginti pigesni, nei aliumininiai, tačiau nėra patvarūs ir gana greitai praranda estetinę išvaizdą. 

Aliumininiai užuolaidų karnizai bėgeliai – patvaresni ir ilgaamžiai

Užuolaidų karnizai bėgeliai paprastai būna dviejų tipų: aliumininiai ir plastikiniai. Tačiau plastikiniai bėgeliai nebėra tokie populiarūs kaip prieš dešimtmetį, kadangi jie nepraktiški, pavyzdžiui: norint ilgesnio karnizo, reikia daryti sujungimus, kurie trukdo patogiai traukti užuolaidas.

Aliumininiai užuolaidų karnizai bėgeliai – patvarus, ilgaamžis sprendimas, puikiai tarnaujantis pasirinkus net ir itin sunkaus audinio užuolaidas, be to, leidžia lengvai jas slankioti. Esant poreikiui, iš karnizų bėgelių galima išlenkti bet kokį kampą. Nuo aliumininių užuolaidų karnizų bėgelių paprasta nuimti ar vėl užkabinti užuolaidas.

Užuolaidų karnizai – nepamainoma bet kokio interjero detalė. Prieš renkantis karnizus užuolaidoms, UAB „Iks Forma“ specialistai pataria apgalvoti, kokias užuolaidas ant jų norėsite pakabinti, bei tai, kokie karnizai geriausiai derės prie vyraujančio Jūsų namų stiliaus. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje