Skip to content

Odontologo patarimai po dantų implantacijos

MI informacija

Dantų implantacija yra sudėtinga procedūra, galinti pareikalauti nemažai laiko ir specialisto pastangų. Po dantų implantacijos reikia laiko atsigauti, svarbu elgtis tinkamai tam, kad procedūros veiksmingumas išliktų ilgą laiką, saugoti sumontuotus dantų implantus. Patyrusių klinikos odontologų užduotis yra pasirūpinti ne tik efektyviu gydymu, bet ir suteikti konsultacijas, kaip elgtis po dantų implantacijos, užtikrinti, kad procedūros efektas būtų ilgalaikis ir nesusidurtumėte su jokiais rūpesčiais.

Skaitydami toliau sužinosite apie dantų implantaciją ir gausite daug naudingų patarimų, kuriais vertinga pasinaudoti įdėjus dantų implantus.

Ką svarbu žinoti po implantacijos procedūrų?

Dantų implantavimas yra vienas efektyviausių būdų atkurti prarastus dantis. Gydymas taikomas atsižvelgiant į kiekvieno individualią situaciją ir numatant visus rizikos veiksnius. Implantavimo procedūrai paprastai reikia iš anksto pasiruošti, nusiteikti, prieš procedūrą vyksta individuali konsultacija su gydytoju. Svarbu žinoti, kad kartais, tam, kad implantavimo poveikis būtų efektyvesnis, dar reikia atlikti papildomas procedūras, apie kurias Jus, esant būtinybei, informuos gydytojas chirurgas-implantologas.

Po procedūros dantų implantai dar kurį laiką turi prigyti, tik tada galės būti atidengiama implanto viršutinė dalis ir pritvirtinta nedidelė detalė. Būsimam dantų vainikui dantenose vieta gali būti formuojama apie 2–3 savaites. Svarbu tuo metu elgtis atsargiai, nepažeisti dantų implanto. Kol vainikėlis dar nėra įstatytas, negalėsite patogiai kramtyti maisto, todėl viskam būtina kantrybė.

Dantų implantavimo procedūros

Dantų vainikai gaminami iš metalo ar cirkonio keramikos, kartais naudojamos ir specialios tiltinės konstrukcijos. Pasirinktas vainikas tvirtinamas prie implanto. Naujas dantis sukuriamas itin tvirtas, tinkamai užsiimant burnos higiena, nauji dantys negenda ir išlaiko savo gražią išvaizdą. Atstačius dantį bus beveik neįmanoma pastebėti, jog jis netikras, todėl vėl galėsite drąsiai šypsotis, o maisto kramtymas nebesukels rūpesčių.

Nėra tų iššūkių, kurių negalėtų įveikti patyrę implantologai, dantų chirurgai, dirbantys su modernia gydymo įranga! Būkite užtikrinti – klinikos specialistai pasirūpins, kad po dantų implantacijos jaustumėtės gerai ir suteiks Jums visą reikiamą informaciją, kaip pasiruošti procedūroms, kaip elgtis procedūrų metu ir po jų. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje