Skip to content

4 nauji interjero lūkesčiai, kuriuos suformavo karantinas

MI informacija

Pandemija stipriai pakeitė ne tik įprastą gyvenimo ritmą, bet ir požiūrį į šiandien pagrindine tapusią erdvę – namus. Ekspertai pastebi, kad šis laikotarpis paskatino pasaulio gyventojus kritiškiau įvertinti daiktų funkcionalumą, pasitelkti kūrybą, ieškoti sumanių idėjų. Pasikeitė poreikiai, o su jais kartu ir patalpų įrengimo lūkesčiai – kokie jie šįmet? 

Didesni reikalavimai baldui

Iki karantino ne taip stipriai sureikšmintos erzinančios detalės ar pabodę baldai šiandien atnaujinami bei be gailesčio pakeičiami kitais. Kodėl? Buvimas namuose privertė pamatyti erdves iš naujo: šiomis dienomis kiekvienas daiktas į namus atkeliauja ne be reikalo, su aiškiai numatyta paskirtimi. Kiekviena interjero detalė ar baldas turi atlikti savo funkciją, o idealiu atveju net kelias. Ypač baldai – pavyzdžiui, kokybiški minkšti kampai su miegamojo funkcija turi būti ne tik tvarūs ir patogūs, bet būtinai lengvai transformuojami į visavertę papildomą miego vietą. 

Erdvės skirstymas zonomis

Psichologai pastebi, jog tarp dažniausiai įvardijamų dienas leidžiančiųjų namuose problemų – negebėjimas atskirti darbo ir poilsio, bendravimo ir privačių zonų patalpose. Nenuostabu, jog, prisijaukinus naujus įpročius, erdvėse šiomis dienomis matomi sumanūs sprendimai. Žinoma, sulipdyti naujas sienas sudėtinga, o kartais nė neįmanoma, tad iš naujo atsigręžiama į minėtuosius baldus, būtent juose ieškoma kūrybiškos išeities. Pavyzdžiui, darbo stalas svetainėje izoliuojamas didelėmis knygų lentynomis, užuolaidomis, svetainė nuo valgomojo atskiriama aukštesne komoda. 

Ramybės paieškos

„Pinterest Business” dalinasi vienos populiariausių interjero įkvėpimo platformų per metus vykdytų paieškų statistika. Teigiama, kad kasmet Japoniškojo „Japandi” stiliaus „Pinterest” galerijose ieškoma 100 procentų dažniau, o štai minimalistinių idėjų paklausa kasmet auga bent kelis kartus. Daug pasako pateikiamos globaliu mastu populiarių užklausų tendencijos – neutrali spalvų paletė, žemės atspalviai. Galima sakyti, namai tampa ramybės oaze – pasiilgta švelnių tonų, švarių linijų, unikalių, natūralių tekstūrų.

Šviesos šaltiniai ir nauji eksperimentai

Beieškant ramybės, natūralu, siekiama į patalpas įsileisti kuo daugiau šviesos. Pilnai temdančios užuolaidos keičiamos į tarpinį variantą, pašalinami šviesą „blokuojantys” objektai, tamsūs baldai perdažomi šviesesne spalva. Taip pat, nevengiama drąsiau eksperimentuoti su dirbtiniais šviesos šaltiniais, kurti jaukius, šiltos spalvos sluoksnius, formuojančius skirtingas atmosferas. Tie, kuriems vis dėlto norisi daugiau energijos, netikėtų sprendimų, vėl atsigręžia į neįprastą LED apšvietimą. Teigiama, kad „Pinterest” platformoje LED apšvietimo ieškoma 3 kartus, o neoninio net 8 kartus dažniau. 

Pasiilgę ramybės, naujai atradę gamtą, vėl įvertinę ne tik pasiilgtą šurmulį, bet ir neginčijamas privatumo naudas, kiekvienas leidžiamės į paieškas savaip. Pasiryžote vidinius atradimus įtvirtinti namų interjere? Sako, kritiškas turimų daiktų funkcijų įvertinimas, kūrybiškumas bei galimybė įsileisti bent truputį daugiau šviesos – puiki pradžia.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje