Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Smurtas

Balandžio 5 d., apie 04.55 val. pranešta, kad Girminių k. 59-erių vyras naudojo fizinį smurtą 58-erių moters atžvilgiu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į Utenos laikino sulaikymo kamerą.

Balandžio 7 d., apie 18.45 val., Ignalinoje, Ligoninės g., 52-ejų vyras smurtavo prieš 77-erų moterį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras sulaikytas ir patalpintas į Utenos aps. VPK ilgalaikio sulaikymo patalpas.

Kvaišalai

Balandžio 3 d., apie 13.10 val., buvo sustabdytas taksi automobilis „Citroen“, kuriame pas 20-metį keleivį rasti du folijos lankstinukai su augalinės kilmės, galimai, narkotine medžiaga. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Praneša ugniagesiai gelbėtojai

Balandžio 1 d., 11.01 val.,  ugniagesiai gelbėtojai išvyko į Pašvoginės k. Ten iš miško traktoriaus MTZ ant važiuojamosios kelio dalies bėga tepalai. Panaudojo sorbentus tepalų surinkimui, jie surinkti nuo kelio dangos, traktorius patrauktas nuo važiuojamosios kelio dalies. 

Balandžio 3 d., apie 18.35 val. pranešta, kad Parsvėtaičio ežere (Dūkšto sen. Dūkštelių k.) skęsta stirna. Atvykus pirmosioms PGP, stirna vandenyje nuo kranto buvo už 20–30 metrų. Panaudojus vandens roges ir virvę, stirna ištraukta iš vandens negyva. Ji perduota medžiotojams.

Mirtys

Balandžio 1 d., apie 15.25 val. pranešta, kad Kazitiškio sen., Ligūnų k. tvenkinyje rastas 52-ejų vyro kūnas. Skenduolį ištraukė ir policijai perdavė ugniagesiai gelbėtojai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Balandžio 4 d., apie 13.35 val., Didžiasalio k. namuose rastas 48-erių vyro kūnas be akivaizdžių išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Balandžio 7 d., apie 11.24 val., Jurkiškės k., netoli nuo savo namų, rastas 67-erių moters kūnas be išorinių smurto požymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Cigaretės permestos per pasienio tvorą

Balandžio 3 d., gavę ne tarnyboje buvusio akylo kolegos pranešimą apie galimai vykdomą neteisėtą veiklą (kaip Baltarusijos pusėje du vyrai iš automobilio ėmė juodos spalvos ryšulius ir nešė prie valstybes skiriančios apsauginės tvoros), VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai surengė pasalą. Pasieniečių ekipažas pamatė palei tekančią Kamajos upę einančius du vyrus. Jie buvo apie 200 m nuo valstybės sienos su Baltarusija ir nešėsi po ryšulį. Pastebėję pasieniečius, nešikai krovinį metė, spruko link netoliese esančių ūkinių pastatų ir spėjo pasislėpti. Po valandą besitęsusios paieškos, vieną iš nešikų pasieniečiai sulaikė. Tai buvo 24-erių Švenčionių gyventojas.

Patikrinę per tvorą permestų juodu polietilenu apvyniotų ryšulių su pritvirtintomis petnešomis turinį, pasieniečiai rado 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tai jau ne pirmas atvejis, kai baltarusiški rūkalai į Lietuvos teritoriją „atskrenda“ per valstybes skiriančią apsauginę tvorą fiziškai nepažeidžiant sienos linijos. Dėl šio įvykio švenčioniškiui pradėta administracinė teisena. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Po apklausos pasieniečiai nešiką paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą, kuris nagrinės šią bylą. Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje