Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Vagystė

Balandžio 8 d. prekybos centras pranešė, kad apie 13.23 val. Ignalinoje, Taikos g., 24-erių vyras pavogė alkoholinių gėrimų ir išėjo pro kasas nesusimokėjęs. Padaryta 231,87 eurų turtinė žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paskendo

Balandžio 10 d. vėlų vakarą, 21.51 val., Kazokinėje, Dvaro g., atvykę ugniagesiai gelbėtojai iš tvenkinio ištraukė skenduolio kūną, kuris rastas už 3–4 m. nuo kranto. Paskendo vietinis 48-erių gyventojas. Kūnas be išorinių matomų smurto žymių. Skenduolis ištrauktas panaudojus kobinį bei plaukiko gelbėtojo kostiumą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Gelbėjo bites

Balandžio 11 d., 14.30 val., atviroje teritorijoje Medeišiuose (Dūkšto sen.) prie pelkės degė žolė. Išdegė 30 arų. Ugnį numalšino atvykę ugniadesiai gelbėtojai, jie nuo pražūties išgelbėjo du bičių avilius.

Mirtis

Balandžio 9 d., apie 19.30 val., namuose Kaniūkuose, rastas mirusio 68-erių vyro kūnas be akivaizdžių matomų smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Pasienio detektyvai

Balandžio 9 d. pasieniečiai sulaikė beveik 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių ir Vilniaus gyventoją, manoma, atėjusį pasiimti iš Baltarusijos per sieną permestų rūkalų. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai vykdė tarnybą sienos su Baltarusija. Po vidurnakčio pasieniečiai, žvalgydami teritoriją, Baltarusijos pusėje pastebėjo paleistą signalinę raketą. Netrukus patruliuojantys VSAT pareigūnai pamatė nuo valstybės sienos į skirtingas puses bėgančius du vyrus. Tai pasieniečiams sukėlė įtarimų ir jie nedelsdami ėmėsi veiksmų bėgliams sulaikyti.

Į pagalbą buvo pasitelktos papildomos pajėgos ir tarnybinis vokiečių aviganis Lordas. Apie 50 m nuo valstybės sienos šuo aptiko du į juodą polietileną suvyniotus ryšulius su pritvirtintomis petnešomis. Juose buvo 1997 pakeliai cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Užuodęs bėglio pėdsakus, Lordas pasieniečius atvedė prie vieno namo. Patruliavę pasieniečiai jau buvo sulaikę vieną nuo valstybės sienos sprukusį asmenį. Kaip paaiškėjo, tai buvo 46-erių Vilniaus gyventojas. Be to, būdamas pasienio ruože, jis neturėjo asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Dėl šio įvykio vilniečiui pradėta administracinė teisena. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Šią bylą nagrinės teismas. Taip pat už pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, t. y. buvimą pasienio ruože be dokumentų, jam bus skirta bauda nuo 40 iki 90 eurų.

Pasieniečiai po apklausos vyrą paleido įteikę jam šaukimą atvykti į teismą. Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

nyksciai.lt nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje