Skip to content

Šaldytuvai žinių dar netransliuoja

Anais laikais tiek buvo kalbama apie didžius partijos nuopelnus (niekas neklausdavo, kurios), tiek per radiją toks gensekas Brežnevas šnekėdavo, kad žmonės sakydavo: baisu lygintuvą įsijungti ar šaldytuvą atsidaryti, kad ir iš ten to balso neišgirstumei.

Dabar kažkokios panašios baimės. Įsijungti LRT radiją – tik ir girdi apie kovidą. Atrodo, specialiai tiek apie šią ligą laidų kuriama, kad žmonės neapsikentę į kurią nors kitą stotį persijungtų ir propagandos nesiklausytų. 

Ko norėt iš Lietuvos radijo ir televizijos radijo, kaip dabar vadinasi buvęs nacionalinis  radijas. Dar sąžiningų žmonių buvo, suprato, kad nacionaliniu, tai yra, tautiniu dabartinio LRT radijo nepavadinsi, jis veikiau nutautinantis radijas, nuo ryto iki vakaro tik angliškas dainas bliaunantis, tarsi kitomis kalbomis pasaulis nebedainuoja.

Tiesa, ne per seniausiai LRT radijas pradėjo po ir vieną dainą lietuviškai leisti. Nesakau – lietuvišką, nes pasitaiko tarp jų ir verstinių, bet ir tai jau „didelis žingsnis“ link Lietuvos. Girdi, tos dainos iš „aukso fondo“. 

Atvirai pasakius, tais laikais, kai jos buvo dainuojamos, tikrai nebuvo „auksinės“, ne tas dainas tada žmonės mėgo. Bet turbūt jos yra ideologiškai teisingos.

Kokios ideologijos prisilaiko LRT radijas, nesunku suprasti, pasidomėjus, kas rašoma LRT.lt portale. Ten temos faktiškai tos pačios:. nuskriausti viešbučių savininkai ir pramogų verslo atstovai, bloga valdžios politika kovojant su kovidu ir nuolat skriaudžiami žydrieji.

Toks įspūdis, kad Lietuvos žmonės be viešbučių pragyventi negali. Apie tai, kaip per pandemiją sekasi pramonei ar žemės ūkiui, neišgirsi ir nesužinosi. Apie tai, kokie vargšai  yra minėti viešbučių savininkai ar dainininkėliai, kuriems taip trūksta pinigų, kad jie priversti pardavinėti atliekamus namus, šnekama nuolat.

Pastebėjau, kad kažkodėl apie „žinomas moteris“ šnekama daug, o apie žinomas stoties rajone (čia Vilniuje) moteris – visai nešnekama. Juk joms irgi karantinas smogė, juk ir jos, gali sakyti, pramogų verslu užsiima. Matyt, nešnekama todėl, kad pirmosios ir antrosios kažkuo panašios, ir rūpesčiai jų vienodi.

Tai, kad valdžios politika kovojant su kovidu yra bloga, jums pasirengęs įrodyti LRT.lt portalas (kiti, beje, čia neatsilieka). Geriausi šios srities ekspertai, išeina pagal mūsų žiniasklaidą, tai Veryga, Skvernelis ir dar Karbauskis. Jie nuolat aiškina, kokie blogi yra dabartinės valdžios sprendimai, ir kad reikia daryti kitaip, ir jie padarytų kitaip, jeigu būtų valdžioje, bet žmonės jų į valdžią neišrinko ir todėl dabar kenčia. Štai taip.

Suprantama, kad tie, kurie buvo išspirti iš valdžios, nori save nubaltinti. Bet nejaugi žurnališiai, tiražuodami tokius pezalus, užmiršo, kad ana valdžia nuvarė (jei norite – iškėlė) Lietuvą pagal sergamumą į pirmą vietą Europoje, o dabar pakilome iki septynioliktos?

Ogi neįdomu būtų. Skandalo nebūtų. Kaipgi žurnališiai be skandalo. Nebūtų kuo piktintis.

Skriaudžiami gėjai – irgi proga sukelti skaitytojų pasipiktinimą. Ką bešnekėtų „Laisvės“ partijos gerbėjai ir į juos panašūs laisvo gyvenimo mėgėjai, nemėgsta tauta gėjų, nėra tautoje pakantumo, nors ir bandoma tą žodį pakeisti užsienietiška „tolerancija“. Sakyčiau, ne tik pakęsti juos reikia, bet ir užjausti. Vargšai žmonės, anot jų pačių, dėl kažkokių ne taip sušokusių genų (jie patys sako, kad tai ne liga, o įgimtas dalykas), dėl gamtos klaidos vyras priverstas kaišioti savo „pasididžiavimą“ į išmatas, tarsi po naktipuodį makaluoti. Čia tikrai neapykantai neturėtų būti vietos, tik gailesčiui ir pakantumui. 

Čia dar žurnaliūgos pasipiktino, kad labai jau daug lietuvių anų laikų ilgisi. Visokių priežasčių prigalvota, o man dar viena mintis atėjo, kodėl kai kam tada geriau buvo. Juk tai buvo laikai, kai visoks maistas buvo sveikas. Prisimenantys tuos laikus neleis sumeluoti: kai prieš šventes pavykdavo ateiti į parduotuvę tuo metu, kai išmesdavo majonezo, tai būdavo dviguba šventė. O dabar tik ir girdi, kad tai nuodai. Prieš karantiną tik dietologai būdavo, dabar dietistų priviso. Nerimuokite šito žodžio, kaip traktoristų, labai prašau.  

Ir daug kas nuodais tapo. O gal ir gerai, kad anais laikais to nesveiko maisto eiliniai žmonės negalėdavo nusipirkti – ne visi būtų laisvės ir „Laisvės“ sulaukę. Bet šaldytuvą drąsiai galite atidaryti, LRT radijas iš jo dar nešneka.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje