Skip to content

Asmenybė formuojasi visą gyvenimą

Sakoma, kad tas, kuris padėjo bent vienam vieninteliam žmogui, suvokė gyvenimo prasmę. Su mintimis apie tikslingą pagalbą aplinkiniams, prieš eilę metų, policijos pareigūno kelią pasirinko Donatas ŠEMEKLIS. Šiandieną jis atsako į mūsų klausimus jau būdamas rajono komisariato vadovu. Dabarties pandeminis laikmetis sudaro didesnę visuomeninę įtampą, o statutinių pareigūnų darbas reikalauja ypatingos atsakomybės. 

Su kokia nuotaika ir planais ateinate į Policijos vadovo pareigas?

Nuotaika darbinė, šiuo laikotarpiu nėra kada atsipalaiduoti, nes kiekviena diena pasitinka su naujais iššūkiais. Planai labai konkretūs – tęsti pradėtus darbus, didinti policijos komisariato veiklos veiksmingumą ir efektyvumą, stiprinti darbuotojų gebėjimus ir motyvaciją, na ir pagrindinis prioritetas – rajono gyventojų saugumo jų gyvenamojoje aplinkoje didinimas.

Jūs Ignalinos pareigūnų gretose esate ne naujokas. Jaunystės pasirinkimas pateisino viltis ir lūkesčius?

Policijos sistemoje tarnauju 24 metus, iš jų 21-erius Ignalinos policijos komisariate. Per šį laikotarpį dar nė karto neteko nusivilti dėl savo pasirinkimo. Tarnybą pradėjau, turėdamas tikslą padėti žmonėms, su tuo pačiu tikslu atėjau ir į šias pareigas. Prieš du dešimtmečius lūkesčiai buvo dirbti organizacijoje, kurią gerbtų visuomenė, šiai dienai lūkesčiai pasiteisino su kaupu – policija yra viena moderniausių organizacijų šalyje, kuria pasitiki daugiau nei 70 proc. gyventojų.

Amžinųjų vertybių sampratą išsinešame iš tėvų namų. Kas labiausiai įtakojo Jūsų asmenybės formavimui?

Asmenybė formuojasi visą gyvenimą ir svarbus yra kiekvienas gyvenimo tarpsnis. Todėl mano atveju vienodą įtaką turbūt turėjo tiek tėvai, tiek mano šeima, tiek gyvenimiška patirtis. 

Pandemija moko mus visus. Ar nepakito Jūsų gyvenimo credo dabartiniame išbandymų laikmetyje?

Pandemijos iššūkis policijai nebuvo lengvas, tačiau jis parodė, kad susitelkę mes galime daugiau nei atrodo, todėl tas kas mūsų nenužudo, padaro stipresniais. Šiuo credo vadovaujuosi visą gyvenimą, pandemija tik patvirtino, kad jis teisingas.

Ko palinkėtumėte kolegoms ir visuomenei jau būdamas naujose pareigose?

Policija yra tos pačios visuomenės dalis, todėl mums visiems norėčiau palinkėti savo darbais ir idėjomis prisidėti prie to, kad Ignalinos rajone būtų gera ir saugu gyventi.

Na, o kolegoms linkiu tikėti tuo ką darome, būti vieningiems ir tarnyboje bei gyvenime vadovautis policijos šūkiu – Ginti. Saugoti. Padėti.

Ačiū už dialogą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje