Skip to content

Orios eutanazijos belaukiant

Teisingai penktadienį MI rašė: žurnališiai nepatenkinti valdžia. O savaitgalį galėjome matyti, kaip „tauta“ džiūgauja, galų gale sulaukusi „atlaisvinimų“, ir miniomis būriuojasi smėlėtoje pakrantėje, ir krykštaudama braido po Baltijos jūrą.

Lietuviui, kaip jau ne kartą rašiau, nėra nieko svarbiau: tik leisk pakeliauti ir pasėdėti bare, dar ir pamiegoti viešbutyje. Nesvarbu, kad jums kitaip atrodo, kad neprisimenate, kada iš Ignalinos krašto koją į kokius svetimus kraštus buvote iškėlę ar lankėtės restorane – na, nebent per kaimyno šermenis.

Beje, tie užsieniečiai yra kažkokie neišmanėliai: vieni lietuvių neįsileidžia, girdi, per daug pas mus sergančių, o kiti, patys viską atpalaidavę, staiga būna priversti užsidaryti, nes vėl pradeda daug sirgti ir mirti, kaip nutiko Turkijoje. 

Kiek tas daug? Ogi beveik prieš mėnesį, kovo 20 d., kai Turkija nusprendė uždaryti savo sienas turistams iš 68 šalių, susirgusių per parą buvo 670, o mirusių – 5. Palyginkite, kiek susirgusių ir mirusių mes turime dabar, kai valdžia nusprendė atleisti vadeles. Ir neužmirškime, kad gyventojų Turkijoje – per 80 milijonų, o pas mus?..

Tačiau žurnališiai tokių palyginimų „respublikinėje“ spaudoje jums nepateiks. Žurnališiams, kaip irgi ne kartą rašiau, svarbu parodyti, kad valdžia bloga ir daro ne taip. Ką? Ogi viską. Kadangi žurnališiai yra visų galų specialistai, jie sugeba įrodyti tautai, kad yra teisūs. Jeigu reikia – dar pasikviečia į pagalbą „atsitiktinai sutiktus gatvėje“ Lietuvos žmones, ir kitaip manantiems darosi aišku, kad kitaip manydami klystame.

Taip, valdžią galima kažkokiais negerais žodžiais vadinti visų pirma už tai, kad ji nekabina ant ausų makaronų, kaip paprastai valdžios elgiasi, o net spaudos konferencijose bando pasamprotauti, gal reikėtų taip padaryti, bet štai neišeina, teks dar palaukti.

O kaip pas mus būna? Išgirsta koks Jonas ar Belzebubas (ir tokių vardų „ant Lietuvos“ jau esama), sakinio pradžią ir jau rėkia savo antrai pusei: girdi. boba, premjerė sako, kad nuo kitos savaitės karantino nebebus. Ta kaimynei papasakoja – radijas sakė. Ir po kelių dienų žurnališiai skelbia: valdžia apgaudinėja žmones, pažadėjo – netesėjo.

Prie mikrofono kviečiami buvusieji, kurie įtaigiai, kaip anų laikų partijos sekretoriai, paaiškina, kad dabartiniai ne taip pandemiją valdo, ir net sužinome, jog viskas todėl, kad dabar mus trys moterys valdo. Supraskit, gerieji žmonės, kai bobos valdžioje – gero nelauk. 

Tarsi pernai ne bobas valdžioje turėjome. Tiesa, kelnes valdžia nešiojo, bet tose kelnėse tuščia buvo.

Beje, apie tą ministrę iš „Laisvės galui“ partijos nešneku: ji kiekviena proga šokinėja, kaip blusa ant keptuvės, noras pasirodyti prieš tautą, kokia ji žmonėms gera, nustelbia bet kokį sveiką protą. Jeigu jo yra, žinoma.

Turkija užsidarė, nepažiūrėjo, kad gali bankrutuoti turizmo sektorius. Lietuvoje turizmo sektoriaus ar viešbučių ir restoranų verslo žlugimas būtų pasaulinė katastrofa. Jokio karantino! Ir į kitus nėra ko dairytis, mums nereikia žinoti, kad tą karantiną panaikinusioje Vokietijoje per parą – 30 tūkstančių ir 300 mirčių per vieną dieną, kad Prancūzija, kai joje susirgusių padaugėjo iki 800, vėl įvedė karantiną ir leidimą judėti 10 km spindulių nuo namų.

Prancūzijoje apie 65 milijonus gyventojų. Grubiai tariant, 22 kartus daugiau negu Lietuvoje. Jeigu 800 susirgusių padalinsime iš 22, sužinosime, kad Lietuvoje karantinas turėjo būti įvestas, kai susirgusių skaičius per dieną perkopė 36 (trisdešimt šešis), Ką tada darė buvusieji? Patys žinote. Bet ką čia apie buvusius – dabartiniai karantiną atšaukia, kai susirgusių per dieną – tūkstantis. Ir guodžia, kad po mėnesio turėsim kasdien po tris tūkstančius.

Izraelis mums yra pavyzdys, kaip reikia skiepyti žmones ir apskritai kovoti su pandemija. O ar daug kas girdėjo, kad tik praėjusį savaitgalį Izraelyje buvo atšaukta prievolė dėvėti kaukes visose viešose vietose?

Kas man svarbiau – mano verslas ar kaimyno mirtis? 

Lietuviams svarbiau verslas. Kitas kaimyno mirtimi dar ir apsidžiaugs. Netikite – įsijunkite radiją ar panaršykite įvairiuose portaluose. Jums dar ir paaiškins, kad išlaisvinant verslą galvojama apie visų gerovę, nes nebus verslo – nebus pajamų. O tu, senoli, ko čia šokinėji? Čia kaip tik rūpinasi tavimi, kad gautum orią pensiją.

Vietoj orios pensijos bus ori eutanazija. Su vamzdžiu gerklėje.

Adomo Žilinsko pieš.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje