Skip to content

Meras nusišnekėjo…

MI informacija

Po balandžio 29 d. rajono tarybos posėdžio gavome vieno Šilumos tinklų darbuotojo, atidžiai stebėjusio posėdžio transliaciją, laišką, kuriame rašoma:

Negaliu tylėti po J. Rasiko pasisakymo rajono tarybos posėdyje apie kuro pirkimą Šilumos tinklams. Ar jis nieko nesupranta, ar jam taip sako? Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pažymose aiškiai pasakyta, kad kuras buvo įsigytas ekonomiškai naudingai. Pirmas teismas irgi pripažino, kad pirkta naudingai, antro teismo sprendimą galima buvo skųsti, bet taip jiems (socdemams) yra naudingiau. Teismuose ir pažymose kalbama ne apie korupciją, kuria ir iš toli nekvepia, o apie nurodymų nevykdymą pirkti iš Biržos, kurie ne visada yra naudingi įmonėms.

Dar kvailiau kalbama apie „Žaliąjį kursą“. Per pristatymą taryboje kaip mažiems vaikams rodė skaidres, kuriose teigta esą aplink biokurą galima lipdyti saulės, vėjo ir kitą energiją. Vartotojui tas lipdymas kainuotų 8 euro centus už kWh, kai biokuras kainuoja 3 euro centus. Tas kažkieno kvailas teiginys, kad biokuras bus prilygintas naftai – į jokius rėmus netelpa. Taip gali nusišnekėti nebent, kaip MI rašė, tik buhalterių mokyklas baigę.

Kas dėl V. Cibulsko komentaro apie esą iš Šilumos tinklų išvarytus „katinus“, tai, ko gero, ne visus išvarė. Katinas Dovydas po šiltais katilais murkia toliau – kasdien darbo metu sėdi facebooke ir laido savo lygio replikas ir „komentarus“.

Ištraukos iš Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos Šilumos ir vandens departamento Šilumos gamintojų ir konkurencijos skyriaus 2019-06-11 d. rašto Nr. 05E-171 ir 2020-12-07 d. rašto Nr. 05E-1175.

„Įstatymo 19 str. 2 d. nurodyta, kad 19 str. 1 d. išdėstyti reikalavimai energetikos įmonėms netaikomi, jei Biržoje dėl objektyvių priežasčių nebuvo galima įsigyti reikalingo atitinkamos biokuro rūšies kiekio  ar jo dalies arba kitais būdais įsigyti biokurą yra ekonomiškai naudinga. Trūkstamas biokuro kiekis gali būti įsigyjamas kitais teisės aktuose reglamentuotais pirkimo būdais…“

„…UAB „Ignalinos šilumos tinklai“ (ir dar 16 įmonių – red.) Biržoje 2019 ir 2020 m. nenupirko Įstatymo 19 str. 1 d. nurodyto biokuro kiekio, tačiau dalį biokuro kiekio įsigijo dvišalių sutarčių pagrindu ekonomiškai naudingiau (…) ir įvykdė Įstatymo 19 str. 1 d. nustatytą įpareigojimą“.

„Įvertinus įmonės biokuro pirkimo duomenis ir raįtu pateiktus įrodymus, kad kitais būdais įsigyti energijos šaltinius buvo ekonomiškai naudingiau, skyrius nenustatė Įstatymo 19 str. 1 d. nustatytų reikalavimų pažeidimo“.

Kęstučio Pabijuto pieš. („Gimtasis Rokiškis“)

1 komentaras

  1. Merui galima …


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje