Skip to content

Galimybių pasas – bilietas į vieną pusę

Vyriausybė trečiadienį pritarė galimybių pasui. Nuo gegužės 24-osios gyventojai, turintys imunitetą dėl skiepų ar persirgimo, ar neigiamą testo rezultatą, turės daugiau galimybių dalyvauti renginiuose ir šventėse.

Paprasčiau tariant, atveriamas kelias pasiilgusiems pramogų, klubų ir kitokių pasilinksminimo formų viešumoje. Kažkas vyksta su mūsų Vyriausybe, nes požiūris į egzistuojančią pandemiją pavirto niekiniu, augantys susirgimų skaičiai nieko negąsdina, viskas apeliuojama tik į masinę vakcinaciją. Neturėdami jokio supratimo apie medicinines problemas, valdžios žmonės kariauja dėl partnerystės įstatymo, alkoholio griežtinimų laisvinimo, lengvatų narkotinėms medžiagoms ir kitų, ne esminių šiandienos problemų.

Mielieji, niekas COVID-19 dar nesutramdė, pasaulis merdėja nuo įtampos ir bejėgiškumo mirtinoje pandemijoje, o mes kalbame apie „tusus“ ir pavargusius be kelionių! Suprantama, Indijos situacija su mėtomais mirusiais iš mašinų Lietuvai dar tolima, bet kaip kankinasi ligonys Santaros klinikų reanimacijoje, jau baigiame pamiršti. O ten dirbantys medicinos darbuotojai su siaubu skaičiuoja pamainos laiką, kuomet akis užmerkia nesulaukusiems net 30-ties ir santūriai ragina ramintis su absurdiškų temų svarstymu. Jie nesupranta verslo ir minios kažkokių laisvinimo reikalavimų, kuomet su sunkiomis COVID-19 formomis vežami vis jaunesni pacientai. O ką kalbėti apie liekamuosius reiškinius persirgus net lengva forma! 

Tie, kurie kiekvieną dieną regi esamos situacijos realybę, Galimybių pasą vadina bilietu į vieną pusę. Ten, iš kur grįžti jau nepavyks. 

Vakcinavimas – tik mėginimas sustabdyti viruso plitimą ir sirgimo pasekmes. Pasaulio mokslininkai ieško būdų, bet mutacijų greitis lenkia vakcinas, daro jas mažiau veiksmingomis arba visai neveikiančiomis. Jokia valstybė dar neišsprendė COVID-19 situacijos galutinai. Kai kuriose, jau paskiepijus du trečdalius gyventojų, vėl šoko susirgimų skaičiai. Turistų pamėgti Seišeliai irgi priklauso tokiai grupei. Pagaliau, jei pasiskiepijus galime pernešti virusą, kokio mentaliteto žmogumi reikia būti, kad reikalautum švenčių ir pramogų, kelionių! Virusas nesuvaldytas. Bėda tik mėginama eliminuoti.

COVID-19 pareikalavo iš mūsų disciplinos, ir pamatėme kiekvieno tikrąjį veidą, gebėjimą rūpintis savo artimu ir atsakyti už veiksmus čia ir dabar. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje