Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

Vagystė

Gegužės 6 d., apie 15.07 val., 78-erių moteris, Linkmenų sen., Antalksnės k., pareiškė, kad po nepažįstamos moters apsilankymo dingo auksiniai papuošalai. Padaryta 450 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mirtis

Gegužės 6 d., apie 12.30 val., Tverečiaus mstl. rastas 69-erių vyro kūnas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Teršalai

Gegužės 7 d. Ignalinoje, Geležinkelio g., po lietaus nuokalnėje, 2 m² ploto baloje, su vandeniu buvo subėgę naftos produktai. Teršalai neutralizuoti, sukastas smėlio pylimas ir pastatyta absorbuojanti užtvara. Tolimesni darbai perduoti AAA darbuotojams.

Smurtaujam

Gegužės 3 d., apie 21.50 val., Didžiasalio sen., prieš 37-erių savininkės valią, per balkono duris į vidų neteisėtai įsibrovė du iš matymo pažįstami vyriškiai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gegužės 5 d., apie 12.30 val., Ignalinos sen., Burkolų k., 59-erių vyras naudojo fizinį smurtą neblaivaus 52-ejų vyro (4,61 prom.) atžvilgiu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į Utenos aps. VPK ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Įkliuvo cigarečių nešikai

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai vykdė tarnybą prie Erzvėto kaimo. Maždaug už 1,5 km nuo valstybės sienos su Baltarusija pasieniečiai krūmuose aptiko du ryšulius. Šioje vietoje VSAT pareigūnai organizavo pasalą.

Po kurio laiko pasieniečiai pastebėjo, kaip nuo Erzvėto mišku slapstydamiesi link paslėptų ryšulių artėja du vyrai. Priėję prie krūmų, jie ėmė po ryšulį ir pradėjo judėti atgal. Tuomet sureagavo pasaloje buvę pasieniečiai ir nešikus sulaikė. Paaiškėjo, kad tai yra VSAT pareigūnams žinomi 29-erių ir 45-erių Švenčionių r. gyventojai, kurie jau anksčiau buvo įkliuvę dėl kontrabandos.

Šįkart ryšuliuose pasieniečiai suskaičiavo 2000 pakelių cigarečių su baltarusiškomis benderolėmis. Abu vykio aplinkybėms išsiaiškinti ir administraciniam protokolui surašyti buvo pristatyti į Tverečiaus pasienio užkardą. Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką, šį pažeidimą padarius pakartotinai, jiems gresia baudos nuo 5760 iki 6000 eurų.

Po apklausų abu nešikai paleisti jiems įteikus šaukimus atvykti į teismą, kur bus nagrinėjama ši byla. Cigaretės saugomos Tverečiaus pasienio užkardoje.

Kontrabandinių rūkalų krovinį aptiko ir tos pačios rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai. Prie Kavaltiškės kaimo esančiuose senos fermos griuvėsiuose jie aptiko paslėptus ir polietileno plėvele aptrauktus 2 ryšulius. Pasieniečiai šioje vietoje, kuri yra maždaug už 1,5 km nuo sienos su Baltarusija, organizavo pasalą, bet ji rezultatų nedavė.

Patikrinus rastus ryšulius suskaičiuota, kad juose buvo 2000 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Dėl šio įvykio pradėta administracinės bylos teisena. Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

etaplius.lt nuotr

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje