Skip to content

Rytoj gausite mero „dovanėlę“

Rytoj, gegužės 22 d., daugelis rajono gyventojų gaus rajono mero „dovanėlę“ – automobilininkų „Rally Cup Ignalina“, kuriame 50 ekipažų kovos dėl rajono mero taurės. Nuo 13 iki 18.30 val. daugelyje Ignalinos, Ceikinių ir Vidiškių seniūnijų kaimų žmonėms savo sodybose reikės elgtis tarsi svečiuose, saugotis patiems ir saugoti savo keturkojus augintinius, kad nežūtų po pašėlusiais greičiais lekiančių automobilių ratais. Galimai, kad nebūtų išankstinio žmonių pykčio (nors jo jau yra), savivaldybės tinklalapyje net neskelbiamas ralio maršrutas. Tačiau žmonių pyktis galimai kils vėliau, kai jų žvyrkeliai taps arimais. Yra beprotybė rengti ralį lietingu oru, pažliugusiais keliais, iš kurių po renginio nieko neliks. Bet ko nepadarysi dėl mero garbės, o žmonėms daroma žala… Čia kaip pagal didįjį kombinatorių Ostapą Benderį: skęstančiųjų reikalas yra pačių skęstančiųjų reikalas. Kelius paskui tvarkys, bet kiek tai truks ir kiek kainuos?

Skelbiame ralio maršrutą, kuriuo krioks pusšintis mašinų. Ralis startuos Ignalinos pakraštyje ir pasuks palei Ilgio ežerą link Kalviasalio ir pro Maksimonis bei Vidiškes grįš į Ignaliną. Toliau važiuos: Ignalina–Bėčiūnai–Antagavė–Garbūnai–Pamoliškė–Panyžiškė–Ceikinėliai–Ceikiniai–Zatišius–Čebatoriai–Lepšiai–Jakaviškiai–Strakšiškė–Rizgūnai–Makniškė–Pakryžė–Zuikiškė–Bėčionys–Girminiai. Juodu šriftu pažymėti greičio ruožai, kur automobiliai lėks ypač dideliais greičiais. Bendras trasos ilgis – 56.90 km, greičio ruožų ilgis – 133.73 km (nes kai kur tais pačiais keliais bus lekiama po kelis kartus).

Esant automobiliams trasoje, nebus galima pereiti kelio. Gyventojai prašomi laikytis saugumo reikalavimų. Organizatoriai taip pat įsipareigoja sutaisyti kelio dangas, jei šios bus apgadintos varžybų metu. Tačiau kaip jau ne kartą buvo, šio įsipareigojimo ypač vengiama ir paprastai kelius tenka tvarkyti seniūnams. Juolab, kaip rašoma ralio nuostatų 5.3 punkte, „ekipažai privalo pranešti organizatoriui apie bet kokią jų automobilių padarytą žalą trasoje vėliausiai iki varžybų pabaigos. Šios pareigos ignoravimas gali būti baudžiamas 100 Eur bauda“. O jeigu iki varžybų pabaigos nepraneš? Tuomet – gaudyk vėją laukuos?

Meras portalui 15min.lt taip pagrindė šio ralio būtinumą: „Mes prisidedame prie mūsų savivaldybėje vykstančių renginių ir matome naudą Ignalinos regionui, pradedant žinomumu, tęsiant pagalbą vietiniams verslininkams, užsiimantiems tiek apgyvendinimo, tiek maitinimo paslaugomis. Mes nesikratome jokių sportinių ir ne sportinių renginių, palaikome aktyvią veiklą rajone“. 

„Rally Cup Ignalina“ bus vienos dienos formato varžybos. Trasas dalyviai susirašys iš ryto, o po pietų lėks greičio ruožus jau su koviniais bolidais. Beveik 60 km greičio ruožų bus išdėstyti kompaktiškai aplink Ignalinos miestą, „tuščių“ kilometrų nebus daug. Nugalėtojai, kaip minėjau, atsiims rajono mero įsteigtą taurę.

1 komentaras

  1. Viskas labai gerai parašyta. Oras tikrai nepalankus ralio varžyboms.
    Bet aš matau tik vieną problemą, kad šias varžybas palaimino ne tos partijos meras, kurią atstovauja Jono Baltakio nepriklausomas laikraštis.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje