Skip to content

Čerpių kaina: nuo ko ji priklauso?

MI informacija

Čerpės neretai yra įvardijamas kaip vienas geriausių pasirinkimų, kai reikalinga nauja stogo danga. Ir iš tiesų – egzistuoja nemažai priežasčių, kodėl reikėtų rinktis būtent jas; visų pirma, tai yra ilgas tarnavimo laikas: tinkamai sumontuotos čerpės gali tarnauti net apie 50–70 metų, o tai reiškia, kad džiugins tikrai ne vienos kartos atstovus. Dar daugiau, čerpės yra įvardijamas kaip vienas estetiškiausių stogų dangos pasirinkimų. Be to, čerpės yra ypač įvairių spalvų ir formų, todėl galiai tinka tiems, kurie svajoja apie unikalumu alsuojančius namus.  Jos taip pat pasižymi komfortą garantuojančiomis savybėmis, pavyzdžiui, žiemą padeda išlaikyti šilumą, o vasarą – vėsą. 

Na, ir, tai pat svarbu agentuoti, kad čerpių montavimas yra ypač paprastas, todėl turint minimalias žinias, šią stogo dangą bus nesudėtinga sumontuoti patiems. Tad priežasčių įsigyti būtent šią stogo dangą yra tikrai nemažai. Tačiau vos tik pradėjus domėtis įsigijimu, netrunkama pastebėti, kad čerpių kaina yra labai skirtinga. Taigi, kodėl egzistuoja tokie skirtumai? 

Žaliava 

Vienas svarbiausių veiksnių, kodėl čerpių kaina yra tokia skirtinga, tai – žaliava, iš kurios jos yra pagamintos. Populiariausios yra keraminės ir betoninės čerpės, tačiau pirmosios kainuoja daug brangiau. Tačiau lyginant su betoninėmis čerpėmis, keramikos gaminiai turi kur kas daugiau privalumų; visų pirma jos yra kur kas estetiškesnės; antra – laukia kur kas didesnis spalvų pasirinkimas; o trečia – keraminės čerpės dažnu atveju yra lengvesnės nei betoninės, todėl puikiai tinka ir tiems stogams, kurie  negali atlaikyti didelės apkrovos.

Dydis

Dydis – dar vienas veiksnys, nuo kurio priklauso čerpių kaina. Kuo didesnės čerpės, tuo daugiau kainuoja ir gaminys. Kita vertus, bendrai biudžeto kainai tai didelės įtakos neturi: nors didesnės čerpės ir kainuoja brangiau, tai jų įsigyti jums reikės mažiau.

Kodėl kaina gali būti mažesnė?

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad čerpių kainos gali būti ir gerokai mažesnės akcijų metu. Nuolaidos gali siekti nuo kelių iki keliasdešimt procentų, tad jei stogo plotas yra ypač dildeis ir čerpių planuojama įsigyti daug, tai galite sutaupyti irgi daug. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje