Skip to content

Kiekvienam savo tarakonai

Politiniame gyvenime nieko naujo, išskyrus viešą prisipažinimą, kad politikui, konkrečiai – seimūnui, išsilavinimas nereikalingas. 

O kaip kitaip suprasti siūlymą, kad į Seimą būtų renkama nuo 21 metų? Išsilavinimo dar jokio nėra – bet ir nereikia, ar ne? Svarbiausia, kad jau gali teisėtai alkoholio nusipirkti, vadinasi, vyresniųjų draugų bėdoje nepaliksi, bus ką brendžiuko nusiųsti. 

Čia jums atsakymas, kodėl kai kurie politikai būtent dabar suzgribo siūlyti, kad į Seimą būtų renkama nuo 18 metų. Iš vienos pusės, turime suprasti, kad auga seimūnų vaikai ir anūkai, ir norisi pasirūpinti jų, ir ne tik jų, bet ir kitų artimų giminaičių šviesia ateitimi. Iš kitos – reikia, kad bent šiokia tokia nauda būtų – alkokurjerio (o greitai gal ir narkokurjerio) funkcijas jaunimėlis galėtų atlikti.

Sakysit, Lenino laikais melžėjos galėjo valstybę valdyti? Taip, bet jos bent karves melžti mokėjo.

Šitoks pasiūlymas, žinoma, liberalams priklauso. Ten žmonės laisvi, reikia, kad būtų galima tai, ko norisi jiems. „Laisvės“ partija todėl taip ir vadinasi, kad rūpinasi savo ir savo rėmėjų gerove. O kitiems – galima ir visokių draudimų, registracijų, mokesčių, dar ir „žaliosios politikos“ prisigalvoti.

Praėjusį savaitgalį toks laisvas „Laisvės“ partijos suvažiavimas vyko, partijos pirmininkė buvo išrinkta, teisingiau, perrinkta – viena iš vienos kandidatės. Laisvai balsuojančios partijos laisvėmis buvo gerai pasirūpinta: apsaugos buvo ne ką mažiau, negu susirinko partijos narių. Matote, tikėtasi, kad į aikštę susirinks daug besipiktinančių šia partija. Deja, deja: paaiškėjo, kad ji jau darosi žmonėms nebeįdomi: net Petras, tai yra, Gražulis, suvažiavimu nesusidomėjo.

Ką gi, P. Gražuliui irgi savi tarakonai galvoje. Jis irgi pirmininku tapo, tiesa, ne partijos, bet sąjungos, į kurią, žinoma, įėjo judėjimas „Už Lietuvą – vyrai!“, nes vien su tokiu judėjimu Lietuvos nepaimsi – reikia moteris pritraukti.

Beje, apie moteris. Kas galėtų paaiškinti, kodėl aiškinama, kad nepriėmus Stambulo konvencijos nebus galima įveikti smurto prieš moteris šeimoje, ir ypač tokiu smurtu susirūpinę gėjai? Kodėl tas smurtas ir ta konvencija taip rūpi būtent gėjams, kodėl būtent jie yra aršiausi jos šalininkai? Juk tarp jų moterų nėra, taigi ir jokio smurto, pagal tą konvenciją išeitų, negali būti – kuo čia rūpintis?

Gal, sakau, šuo ne čia pakastas (pažeidžiant gyvūnų teises). Gal, sakau, viskas todėl, kad Stambulo konvencija akivaizdžiai ir akiplėšiškai pažeidinėja lygias vyrų teises, tarp jų ir teisę tapti smurto šeimoje auka, o kai kam norisi turėti tokią galimybę. Šeimos nėra? Jeigu bus nutarta kovoti prieš tokį smurtą, beliks ir vaivorykštines šeimas įteisinti. 

Vos socialdemokratų nepamiršau paminėti. Tikrieji socdemai, dar vadinami ekskomunistais, dabar jau visą savo valdžią turi, nes naują pirmininkę anksčiau išsirinko. Nors kur ten jau ji nauja. Kaip toj pasakoj apie auksinę žuvelę: buvo išsirinkę jauną vadą, atrodė, kažkas ir pačioje partijoje keisis, bet ne. Grįžo „bičiuliai“ prie senos geldos. Čia aš pasaką cituoju.

Prie socdemų paminėjimo ir žalieji labai, nes, kaip sakoma, išorė jų žalia atrodo, o truputį pakrapščius – raudona… Prezidentas su aukštais ir gražiais svečiais iš užsienio susirūpino žalia Lietuva. Girdi, aiškino svečiai, žalumas – ne tokia prabanga, kurios Lietuva negalėtų sau leisti.

Štai jums ir nauji mokesčiai bus. Už vandenį, už orą ir už jo gadinimą. Sėkmingai ženkime į gerovės valstybę. Neužmirškite, kad gerovės valstybė – tai tokia, kurioje gerai gyvena valstybės vyrai. Tad gal ir teisūs socdemai, nenorintys nieko keisti. Kam?

K. Pabijuto pieš.

1 komentaras

  1. „Visi blogi” galima vadinti straipsnį. Keista, kad autorė dėl visų blogybių neapkaltino Ignalinos rajono mero. Nejaugi pavyko patalpinti straipsnį be J.Baltakio cenzūros?
    P.S. Pritariu autorei dėl seimo nario amžiaus, nevykusi interpretacija su gėjais, deja, Lietuva lieka tarp 6 ES valstybių, neratifikavusių konvencijos. Sarmata.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje