Skip to content

Kornelijos Jankovičiūtės triumfas

Švietimo ir sporto paslaugų centro inf.

Mūsų plaukikai šį savaitgalį spėjo dalyvauti net dviejose Lietuvos čempionatuose – vaikų plaukimo čempionate Alytuje ir triatlono sprinto čempionate Kupiškyje.

Puikiai šiose varžybose pasirodė Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos ketvirtokė Kornelija Jankovičiūtė. Ji sugebėjo laimėti medalius dviejų skirtingų sporto šakų Lietuvos čempionatuose. Alytuje, plaukdama 100 m krūtine, mūsų jaunoji plaukikė iškovojo bronzos medalį, o 100 m laisvuoju stiliumi –penktąją vietą tarp 58 dalyvių. Kupiškyje Kornelija pirmą kartą išbandė visą triatlono rungtį, kur reikėjo 200 m plaukti, 5 km minti dviratį ir 1 km bėgti. Čia ignalinietė neturėjo sau lygių ir savo amžiaus grupėje tapo Lietuvos čempione. 

Pirmą kartą triatlono rungtį išbandė ir kitos dvi jaunos mūsų plaukikės – Emilija Vasiljevaitė ir Augustė Rakitinaitė. Savo amžiaus grupėje Emilija taip pat iškovojo Lietuvos čempionės titulą, o Augustė liko ketvirtoje vietoje.

Kupiškio triatlone medalius iškovojo ir mūsų berniukai. Jiems reikėjo 400 m plaukti, 10 km minti dviratį ir 2,5 km bėgti. Bronzos medaliais savo amžiaus grupėse pasidabino Matas Šurna ir Ditas Šidlauskas. 

Puikiai Lietuvos sprinto triatlono čempionate pasirodė buvęs mūsų auklėtinis, dabar atstovaujantis Panevėžio Sargūno sporto gimnaziją, Džiugas Karklelis. Jis jaunimo grupėje buvo pirmas, o tarp visų 52 dalyvių iškovojo Lietuvos vicečempiono titulą. Džiugas su Lietuvos triatlono rinktine birželį ruošiasi dalyvauti Europos triatlono čempionate, kuris vyks Austrijoje. Geriausi Lietuvos triatlonininkai ruoštis šioms varžyboms atvažiuoja į Ignaliną, kur stovyklaus birželio 8–13 d.

Mūsų sportininkus plaukimo ir triatlono varžyboms ruošia Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centro treneriai Dovilė Mikoliūnaitė ir Eugenijus Rakitinas.

E. Rakitino nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje