Skip to content

Visa pažangioji žmonija…

Jonines šiemet pažymėjo audra ir, kaip senokai nebuvo, dingusi elektra. Tai nutiko apie šeštą vakaro. Gavau žinutę, kad gedimo šalinimas gali užtrukti, ir laukėme ryto.

Ryte elektros dar nebuvo. Sakau, reikia pasiskambinti gedimų registratoriams, gal žinos, kaip ten reikalai. Anksčiau, būdavo, paskambini dispečeriams, tie pasako, kaip remontai sekasi. Bet tai buvo anksčiau, dabar visa pažangioji žmonija turi skambučių centrus, o ten žino tik, ar gedimas registruotas. Ir dar sužinojau, kad Lietuvoje ekstremali situacija. Ir viskas.

Taigi, nieko nesužinojęs, nusprendžiau pasiklausyti radijo. Anksčiau irgi sužinodavome, kaip Lietuvoje reikalai klostosi. O čia – ekstremali situacija.

Septintos valandos žiniose apie tai neišgirdau nė žodžio. Užtat sužinojau, kad Čekiją nusiaubė tornadas. Lietuviškai jis, beje, vadinamas viesulu, bet buvęs Lietuvos nacionalinis (tautinis) radijas, kuriam dabar labiau nutautinančio radijo pavadinimas tinka, mėgsta tarptautinius žodžius. Kas, viesulas? Niekis. O tornadas – oho!

Aštuntos žiniose apie Čekiją jau nebuvo. Bet nebuvo ir apie Lietuvą.

Jau vėliau, kai apie dvyliktą elektra atsirado, nuėjau į lrt.lt tinklapį. Sakau, gal praleidau kokią žinią, gal jau aprašyta, kas ten buvo nutikę ir kaip elektrikams dirbti sekėsi.

Apie tai nieko neradau. Užtat sužinojau, kad Lietuvos Prezidentas nepasmerkė Vengrijos kuri priėmė įstatymą, draudžiantį homoseksualizmo propagavimą nepilnamečiams. Kitų pažangių šalių vadovai – buvo išvardinta 16 šalių – pasirašė, o Lietuvos – ne. Žodžiu, Europa smerkia, o Lietuva – ne.

16 pasirašiusių buvo išvardintos, o 11 nepasirašiusių – ne. O juk tarp nepasirašiusių – ir kaimynė Lenkija, ir beveik visos kitos Rytų Europos šalys. Visa pažangioji žmonija – už, o jos – ne.

Gal todėl, kad šių šalių žmonės, taip pat ir politikai, turi imunitetą, padedantį atsispirti tam tikrų sluoksnių peršamas „pažangiosios žmonijos“ idėjas. Jie tai jai girdėjo, matė, patyrė savo kailiu. 

Prisiminkite – „komunizmas – šviesi žmonijos ateitis“, už kurią kovoja „visa pažangioji žmonija“. Taip buvo nusprendusi Partija (dabar taip nusprendžia Briuselis). Kitokios nuomonės žiniasklaidoje tada irgi nebuvo. Kaip nėra dabar. Sakysime, trys ketvirtadaliai Lietuvos žmonių palaiko „Šeimų maršą“, o ar skaitėte „centrinėje“ žiniasklaidoje, visų pirma lrt.lt, bent vieną straipsnį, palaikantį tas idėjas? 

Ne, kiekvienas skuba „atsižymėti“ ir pasmerkti. Kaip anksčiau rikiuodavosi eilutė norinčių pasirašyti laišką, smerkiantį kokį nors liaudies priešą, taip ir dabar rikiuojasi. 

Beje, iš tos žiniasklaidos jūs net nesužinosite, kokios tai idėjos. Norint sumenkinti tas idėjas, kalbama ne apie jas, ne jos nagrinėjamos, išaiškinamos ir tik tada argumentuotai paneigiamos ir pasmerkiamos, kaip elgtųsi padorus žurnalistas, tiesiog padorus žmogus. Ne, daromi tyrimai, aiškinant, kad tas ar kitas „Šeimos maršo“ dalyvis yra negeras žmogus, koks nors sukčius arba – skamba dar geriau – Rusijos ar Baltarusijos šnipas.

Tai irgi jau buvo anais gerais laikais. „Neteisingai“ mąstantys buvo paskelbiami iškrypėliais homoseksualistais, spekuliantais, tiesiog bepročiais.

Vis dėlto kas teigiama tame Vengrijos parlamento priimtame įstatyme, kurį Lietuva tiesiog privalėjo pasmerkti? Teks pacituoti, lrt.lt paskelbė tokį tekstą:

„1) Nepilnamečiams negali būti pateikiamas joks turinys, kuriame vaizduojami homoseksualūs asmenys ar lytį pakeitę asmenys, siekiant apsaugoti „vaikų teises“.

2) Mokyklose mokytojai nebegali „skatinti homoseksualumo ar lyties keitimo“. „Šia veikla negalima skatinti nukrypimo nuo tapatybės, atitinkančios gimimo metu priskirtą lytį, lyties keitimą ar homoseksualumą.“

3) Lytinį ugdymą mokyklose gali atlikti tik registruotos organizacijos, siekiant apriboti liberalių pažiūrų nevyriausybinių organizacijų veiklą. 

4) Apribojamos reklamos, siejamos su LGBT veikla“.

Deja, veikiausiai tai ne tiksli įstatymo citata – pernelyg daug pridėliota kabučių. Bet ir tai kai ką leidžia suprasti. Paaiškinkite man, kuo blogas draudimas „Mokyklose mokytojai nebegali „skatinti homoseksualumo ar lyties keitimo“. Ar mokyklose šituo reikia užsiimti? Ar apskritai nepilnamečiams taip jau reikalinga homoseksualizmo propaganda, kad jos draudimas pažeis žmogaus teises?    

O žinote, koks dar pateikiamas argumentas, kodėl Lietuva turėjo pasmerkti Vengriją? Ogi kad Briuselis padėtų jai kovoti su Astravu. Jeigu mąstysi taip, kaip „reikia“, gausi saldainiuką. Ne – ir kelnes numausime. Štai taip „demokratiškai“ diegiamos „pažangios“ idėjos. Jeigu „tradicinė šeima“ lrt.lt rašo kabutėse, tai kodėl toks „pažangumas“ turi būti be kabučių?

Kažkada LNK „Kakadu“ laidoje parodė reportažą apie Valakampius pamėgusius vyriškos „meilės“ ieškotojus, kuriuos pavadino „pimpalistais“. Onorė de Balzakas (šias laikais baigusiems mokyklą pasakysiu, kad buvo toks prancūzų rašytojas) beveik prieš du šimtus metų parašė romaną „Kurtizanių spindesys ir skurdas“, įėjusį į romanų ciklą „Žmogiškoji komedija“. 

Gal kada nors kas nors parašys romaną „Pimpalistų spindesys ir skurdas“, kuris įeis į ciklą „Žmogiškoji tragedija“. Tik kažin ar kuri nors leidykla išspausdins jį.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje