Skip to content

Grikiapelėje atsivėrusi smegduobė prarijo automobilį

lrytas.lt informacija ir MI informacija

To rajone dar nebuvo. Liepos 2 d., apie 18.19 val., pranešta, kad Grikiapelėje, Ateities g., ūkiniame pastate, atsivėrė… smegduobė, į kurią įkrito lengvasis automobilis. Atvykus PGP, 180 m2 mediniame ūkiniame pastate rado įlūžusias grindis ir atsivėrusią 28 m2 dydžio, maždaug 2 m gylio duobę, pilną vandens… 

Apie 18 val., sodybos šeimininkė grįžo iš darbo Ignalinoje. Jos sutuoktinio ir suaugusių sūnų nebuvo namuose. Moteris po kiek laiko pastebėjo, jog prie ūkinio pastato dega lempa, kurios niekas nebuvo įjungęs. Įtarimą kėlė ir šiek tiek persikreipusios pastato durys. Moterį ištiko šokas, kai ji, atidariusi duris, pamatė, kas atsitiko. Ūkiniame pastate buvo atsivėrusi vandens pilna smegduobė. Į ją šonu buvo įsmukęs automobilis „Volkaswagen Passat“, o motociklas „Suzuki“ buvo pakibęs ant duobės krašto. 

Moteris nubėgo pas kaimynus pagalbos. Vienas kaimynas teigė, jog prieš kurį laiką jis girdėjo duslų dunkstelėjimą, tačiau nesuprato, iš kur jis atsklido. Subėgę kaimynai suprato, jog savo jėgomis jie neiškels į vandens pilną duobę įsmukusio automobilio, todėl iškvietė ugniagesius gelbėtojus. Linkmenų seniūnas Jonas Alekna pasakojo, jog automobilis ir motociklas pamažu vis smuko žemyn, todėl žmonės motociklą pririšo prie balkio, kad bent ši transporto priemonė neatsidurtų vandenyje. Išsiurbus vandenė, duobėje dar rastos žoliapjovės ir kitas turtas. 

„Mūsų apylinkėse toks įvykis nutiko pirmą kartą. Kai po betoninėmis grindimis atsivėrė smegduobė, griuvo mūrinė siena, krisdamos plytos apdaužė mašiną. Lempa prie ūkinio pastato užsidegė, matyt, kai, griūvant sienai, susijungė laidai. Ugniagesiams gelbėtojams nebuvo lengva ištraukti automobilį, teko praardyti medinę sieną“, – pasakojo seniūnas. 

„Volkswagen Passat“ buvo iškeltas automobiline gerve ir ištemptas į lauką lynu. Seniūnas J. Alekna sakė, jog net neįsivaizduoja, kodėl atsivėrė smegduobė: „Tai turėtų nustatyti specialistai. Visa laimė, jog tuo metu nei automobilyje, nei pastate nebuvo žmonių, kad įgriuva atsirado ne po gyvenamuoju namu“.

MI žiniomis, toje vietoje, kur atsivėrė duobė, prieš 30 ar daugiau metų buvo srutų duobė, kuri vėliau buvo užlyginta, pastatytas ūkinis pastatas, grindys išbetonuotos. Per ilgus metus buvusią duobę vanduo vėl išplovė ir nutiko kas nutiko.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje