Skip to content

Kokią šviesos juostą LED barą turėčiau įsigyti?

MI informacija

Norite sunkvežimiui ar transporto priemonei įsigyti LED šviesos juostą led barą, bet nežinote, ką pirkti? Ar neseniai savęs paklausėte: „Kokią šviesų juostą turėčiau pirkti?” Jei taip, tuomet pataikėte į tinkamą vietą! Tiesa, įsigyti LED bar automobiliams skirtą šviesos juostą gali būti smagu, tačiau ši užduotis taip pat gali pasirodyti visiškai neįveikiama – ypač jei iš tikrųjų nieko neišmanote apie led bar juostas ar net lemputes. Laimei, parengėme patarimų instrukciją, kuri padės , kad galėtumėte geriau išsirinkti gaminį, atitinkantį jūsų konkrečius norus ir bekelės žibintų poreikius.

Galų gale, ar esate susipažinę su skirtingais LED gamintojais? O kaip dėl šviesos spindulių modelių? Spalvas ir dydžius? Ar ką nors žinote apie LED šviesos diodų juostos montavimą arba apie tai, kokios patvarios juostos jums gali prireikti? Netrukus sužinosite!

Manome, kad pradžioje svarbu pateikti šiek tiek informacijos apie LED žibintus.

LED lemputės, arba šviesos diodas, yra puslaidininkinis diodas, kuris, prijungus elektros srovę, elektroluminescencijos pavidalu spinduliuoja šviesą į priekį. Šis vadovėlinis apibrėžimas tikriausiai atrodo bauginantis, tačiau tiesa yra ta, kad per pastaruosius porą dešimtmečių LED lemputės labai išpopuliarėjo. Dabar LED žibintus net įprasta sėti sunkvežimiuose, visureigiuose, lengvuosiuose automobiliuose, darbo vietose ir net daugelyje buitinės elektronikos prietaisų.

Tačiau kodėl LED žibintai bėgant metams tapo tokie populiarūs? Daugiausia dėl to, kad LED lemputės yra itin efektyvios. Kad geriau įsivaizduotumėte, pagalvokite: LED lemputės tarnavimo laikas yra 50 000 valandų, o tradicinės halogeninės lemputės – 5 000 valandų.

Matote skirtumą?

Be to, tradicinės kaitrinės lemputės veikia maždaug 20 proc. efektyvumu, o šilumai gaminti sunaudojama stulbinančių 80 proc. elektros energijos. Kita vertus, šviesos diodai paprastai veikia 80 proc. efektyvumu, todėl sunaudodami nedidelį kiekį elektros energijos sukuria daug šviesos.

Todėl, jei dar nesvarstėte apie perėjimą prie LED šviesos, greičiausiai dabar jau tai padarysite!

Bet mes tik pradedame. Toliau rasite patogų vadovą, kokių savybių reikia ieškoti perkant LED šviesos juostą. Juk norime užtikrinti, kad gautumėte tinkamą šviesą nešvaistydami laiko, pinigų ir, taip, energijos.

Kokią šviesos juostą led barą turėčiau įsigyti?

Nesvarbu, ar ieškote LED lempučių, kurias naudosite kaip tolimąsias ar prožektorių šviesas, norėsite patikrinti keletą galimybių. Norint patikėti, kad išsirinktumėte jūsų poreikius atitinkančią LED šviesos juostą, būtina atsižvelgti į visas galimas skirtingas funkcijas. Nors kai kurie veiksniai jums gali atrodyti nesvarbūs, kiti leis ne tik išsirinkti tinkamiausią juostą, bet ir maksimaliai išnaudoti jos naudojimo galimybes.

Be to, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kiekvienoje valstybėje galioja įvairūs įstatymai, susiję su LED šviesos juostomis ir jų naudojimu. Todėl prieš įsigydami brangų pirkinį, rekomenduojama atlikti tyrimą. Ką tiksliai tai reiškia? Užsukite į vietinį Transporto priemonių departamento biurą ir sužinokite, kas yra ir kas nėra leidžiama – kalbant apie LED žibintus dešinėje.

Dabar, kai saugos atsargumo priemonės jau aptartos, atkreipkime dėmesį į LED šviesų juostų funkcijas.

LED bar  šviesos diodų juostos ypatybės

Kaip žinote, dauguma šiandien rinkoje esančių gaminių siūlo daugybę funkcijų, pvz. Užduotis – nuspręsti, kuri iš šių funkcijų jums svarbiausia. Ne kitaip yra ir renkantis LED šviesos diodų juostą. Iš tikrųjų šis konkretus gaminys turi daugybę savybių, į kurias reikia atsižvelgti, pvz:

dydis

Kai kas gali ginčytis, tačiau dydis tikriausiai yra viena svarbiausių savybių, į kurią reikia atsižvelgti, jei ketinate savo transporto priemonę papildyti LED šviesos juosta.

Savaime suprantama, kad kuo didesnė LED šviesos diodų juosta, tuo daugiau lempučių turėsite, t. y. tuo daugiau šviesos skleis minėta juosta. Žinoma, yra mažų LED šviesos barų ant žymeklio, kurie pasirodė esantys populiarūs ir vis tiek suteikia nemažai šviesos. LED šviesos juostų dydis svyruoja nuo 4 iki 50 colių. Žinoma, kuo didesnė juosta, tuo daugiau galite tikėtis sumokėti.

Forma

Įdomu tai, kad forma yra savybė, kuri iš tikrųjų nėra tokia svarbi. Tačiau vis tiek turėsite pasirinkti juostos formą, todėl geriausia žinoti apie savo galimybes.

Kalbant apie LED šviesos diodų juostos formos pasirinkimą, yra tik du variantai: lenkta LED šviesos diodų juosta arba tiesi LED šviesos diodų juosta. Pavadinimai iš esmės paaiškina patys save. Kadangi nė viena forma neturi aiškaus pranašumo prieš kitą, lemiamą reikšmę turi asmeniniai pageidavimai. Kuri forma jums labiausiai patinka?

Eilučių skaičius

Kaip ir formos atveju, taip ir renkantis, kiek eilučių norite, kad būtų jūsų LED šviesos diodų juostoje, galima rinktis iš dviejų variantų: vienos eilės arba dviejų eilių.

Nereikia nieko išmanyti apie LED žibintus, kad suprastumėte, jog dviejų eilių šviesos juosta skleis daugiau šviesos. Tačiau dėl šio veiksnio dviejų eilių šviesų juostos yra gerokai brangesnės. Dviejų eilių žibintai dažnai yra populiarus pasirinkimas, tačiau jei norite, kad jūsų transporto priemonė būtų žemo profilio, tuomet geriausia rinktis vienos eilės žibintus. Be to, priklausomai nuo jūsų transporto priemonės dydžio, vienos eilės žibintai gali atrodyti geriau nei dviejų eilių žibintai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje