Skip to content

Kokį drabužių ir aksesuarų derinį rinktis krikštynoms?

MI informacija

Šiųmetinė vasara ypatinga tuo, jog žmonės yra labai išsiilgę įvairių asmeninių švenčių ir pasirengę puoštis bei sveikinti savo artimuosius. Viena populiariausių vasaros sezono progų – krikštynos. Vieni dažniausiai kylančių klausimų yra apie aprangą.  Kaip rengtis, kokius papuošalus dėvėti? Šiame straipsnyje pasidalinsime patarimais, kokį drabužių ir aksesuarų derinį reikėtų rinktis šios nuostabios šventės proga. 

Į ką svarbu atsižvelgti?

Bendra taisyklė visiems – patikrinti, kas rašoma kvietime. Galbūt yra paminėtas aprangos kodas? Jei ne, galima pasiklausti taip pat pakviestų draugų, ką jie ruošiasi rengtis. Taip būsite užtikrinti, kad apsirengsite tinkamai. 

Kaip rengtis tėvams?

Labai gražu, kai tėvai būna susiderinę aprangą su vaikučiu. Tai ne tik prisideda prie visos šventės vizualinio identiteto, tačiau ir puikiai atrodo nuotraukose. Moterys kaip įkvėpimą gali pasirinkti Kate Middleton įvaizdžius. Kunigaikštienė jau pakrikštijo 3 savo vaikus ir per kiekvieną šventę atrodė stulbinamai. Ji rinkosi šviesius, baltos arba kreminės spalvos drabužius. Kiekviena apranga buvo suderinta su krikštijamuoju vaikeliu. Kate kaip pagrindinį akcentą pasirinko skrybėlaites – per visas krikštynas ji dėvėjo galvos apdangalą, papuoštą gėlėmis. 

Ką reikia žinoti krikštatėviams?

Jei jūsų paprašė tapti krikštatėviu ar krikštamote, dėl aprangos geriausia pasitarti su vaiko tėveliais. Turbūt norėsite truputį išsiskirti iš svečių, tačiau pasitarimas dėl įvaizdžio padės apsisaugoti nuo per daug ryškių sprendimų. Tokią progą labiau pasipuošti gali padėti stambesnės grandinėlės, prabangesni aksesuarai. 

Moterų aprangos ABC

Klasikinė apranga yra vienspalvė. Dažniausiai renkamasi baltas ar pastelines spalvas, tokias kaip rausva, melsva ar šviesiai pilka. Vasaros metu labai gražiai atrodo gėlėtos midi suknelės. Būtent midi ir maxi suknelės labiausiai tinka krikštynoms. Tačiau nepadarykite klaidos ir nepasirinkite labai plazdančios maxi suknelės, kuri labiau tinka paplūdimiui. Trumpos suknelės taip pat atrodytų neskoningai – patariama, kad drabužis būtų bent jau iki kelių. 

Dabar labai populiaru nešioti kombinezonus. Jų galima rasti įvairių stilių – ir formalių, ir laisvesnių. Itin karštą dieną galima rinktis kombinezoną be rankovių ar priderinti skrybėlę. Plačių kelnių modelis tinka visiems figūrų tipams. 

Batai. Kalbant apie batus, šiltuoju metų laiku dažnas pasirinkimas yra basutės. Čia svarbiausia, kad būtų pasirūpinta pedikiūru dėl estetinės išvaizdos. Visada tinkamas sprendimas yra aukštakulniai su smailėjančiu priekiu. Toks modelis suteikia ilgesnių kojų įspūdį. 

Aksesuarai

Jų svarbiausia nedėvėti per daug. Čia galima rinktis minimalistinį stilių – smulkias grandinėles, prie jų derančius auskarus, apyrankę ar žiedus. Naujausių stilių grandinėles galite rasti čia

Medžiagos. Šiltiems orams idealiai tinka linas. Lininis švarkas ant šilkinės suknelės arba pastelinių atspalvių lininis kostiumėlis – su šiais variantais tikrai neprašausite. Kadangi per karščius bažnyčioje galima greitai sukaisti, rinkitės plonas, kvėpuojančias medžiagas – pavyzdžiui, plisuotus sijonus.

Ko vengti? Vulgariai atrodytų gyvūnų raštai bei pernelyg didelės iškirptės. Venkite dryželių ar juodos ir baltos derinių, nes jie atrodo visai ne šventiškai. Kaip taisyklė, džinsų geriau vengti, tačiau ir čia yra išimčių. Balti džinsai su dailia palaidine gali atrodyti labai gerai. Žinoma, plėšyti džinsai vis tiek lieka netinkamų rūbų krūvoje. 

Vyriškos aprangos gidas

Kaip ir daugumai progų, taip ir krikštynoms vyrams labiausiai tinka dėvėti kostiumą. Tai ypač svarbu, jei dalyvaujate ceremonijoje bažnyčioje – jei ne kostiumas, bent švarkas ir klasikinės kelnės yra privaloma. Nebūtina dėvėti kaklaraištį, tačiau jį pasirinkę neprašausite. Svarbiausia – vengti džinsų ir laisvalaikio kelnių bei jokiu būdu nesirengti juodo kostiumo. Krikštynos – džiaugsminga šventė, tad patartina rinktis šviesias spalvas. Klasikiniai yra šviesūs mėlynos ar pilkos tonai. 

Pasirinkę švarko ir kelnių variantą galite išbandyti ryškesnes kelnes su neutralesnės spalvos marškiniais ar švarku. Raudona ir burgundiška apačia nuostabiai dera prie šviesiai smėlinės ar kreminės spalvos viršaus, mėlynos kelnės – prie šviesiai pilkų atspalvių, o su tvido medžiagos švarkais gražiai atrodo kai kurie žali tonai. 

Marškiniai. Įprasta rinktis baltus marškinius, tačiau galima ir paįvairinti įvaizdį. Pasteliniai atspalviai ar smulkūs raštai gali tapti pagrindiniu aprangos akcentu. Kuo paprastesnis yra jūsų kostiumas ar švarkas, tuo margesni gali būti marškiniai. Beje, marškinius rinkitės pagal savo figūros tipą – liekniems vyrams tinka labiau prigludę marškiniai, o apkūnesniems – klasikinio kirpimo. 

Batai. Tradiciškai prie kostiumo yra dėvimi Oksfordo ar Derbio stiliaus batai. Tačiau jei šventė vyks vasarą, puikiai tiks ir zomšinis apavas. Jei kostiumas lininis, gražiai atrodys nesuvarstomi batai. Tradiciškai batai būna juodos ar rudos spalvos. 

Aksesuarai. Labiausiai tinkantys yra skoningi rankogalių segtukai, šilkinis kaklaraištis ir kišeninė nosinė. Būtent pastarieji gali įnešti spalvų į paprasto kostiumo derinį. 

Medžiagos. Nepamirškite atsižvelgti į oro prognozę – nesinorėtų kaisti prie aukštos temperatūros ar šalti bažnyčioje vėsiuoju metų laiku. Kadangi dauguma krikštynų organizuojama būtent vasarą, šiai progai puikiai tinka lininiai kostiumai. Jei šventė vis dėlto vyks šaltesniu metų laiku, patariama rinktis vilną ar tvidą. 

Krikštynos gali tapti vienu gražiausių vasaros prisiminimu. Skoninga apranga privers tik dar labiau mėgautis šia švente. Jai praėjus jus dar ilgą laiką džiugins brangių akimirkų ir pasipuošusių artimųjų prisiminimai.

Daugiau: MARŠKINĖLIAI

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje