Skip to content

8 sandėliavimo paslaugų privalumai, naudingi šiuolaikiniam verslui

MI informacija

Sandėliavimas egzistuoja daugelį metų ir tai reikalinga paslauga įmonėms, turinčioms poreikį sandėliuoti savo produkciją. Sandėliavimas gali būti apibrėžiamas kaip vieta, kurioje laikomos ir kaupiamos prekės. Visgi šiandien sandėlis nėra vien gaminių saugykla. Sandėliavimas gali būti apibrėžiamas ir kaip atsakomybės už prekių saugojimą prisiėmimas. Kai kurios logistikos ar sandėliavimo įmonės siūlo kompleksines paslaugas, kad optimizuotų visą tiekimo grandinės sistemą. Tai padeda sukurti naudą verslui. Gamintojai, siekdami efektyvaus žaliavų ir prekių atsargų valdymo, renkasi išsinuomoti sandėlį ir dalį darbų deleguoti sandėliavimo specialistams. 

Kokie pagrindiniai sandėliavimo paslaugų privalumai kuria pridėtinę vertę šiuolaikiniam verslui, skaitykite žemiau.

1. Galimybė plėstis

Jei jūsų verslo pobūdis nereikalauja visų žaliavų ir pagamintų prekių laikyti gamykloje, kurioje gaminama produkcija, tikrai verta užsisakyti sandėliavimo, paskirstymo į sandėlius ir platinimo paslaugas. Tuomet visos turimos patalpos bus išnaudojamos gamybai plėsti ir nereikės nuolatos galvoti apie papildomą vietą, reikalingą pagamintiems produktams laikyti, kol jie bus išvežti klientams. Sandėliavimo paslaugos ypač aktualios mažoms gamybos įmonėms, kurių patalpos per mažos prekių kaupimui. Sandėliavimo darbus perdavę kitai įmonei, galėsite visą savo dėmesį skirti pagrindinei veiklai – produktų gamybai.

2. Kainų stabilizavimas

Sandėliavimo ir platinimo paslaugų įmonės padeda išlaikyti produktų kainų stabilumą. Prekių ir paslaugų paklausa kiekvieną mėnesį skiriasi priklausomai nuo klientų pajamų, užimtumo lygio, oro sąlygų, politikos ir kitų veiksnių. Naudojimasis sandėliavimo paslaugomis užtikrina reguliarų prekių tiekimą į rinką, tačiau, pastebėjus tam tikrų produktų perteklių, kai pasiūla viršija paklausą, tiekiamų prekių kiekis sumažinamas. Ir atvirkščiai, kai paklausa pradeda viršyti pasiūlą, sandėliuojamos prekės sparčiau tiekiamos į rinką. Toks pasiūlos ir paklausos reguliavimas padeda išlaikyti stabilias kainas, o įmonėms lengviau prognozuoti gamybą, pelną ir nuostolius.

3. Mažesnė rizika

Sandėliavimas apsaugo ne tik nuo kainų svyravimų, bet ir užtikrina tinkamą greitai gendančių produktų sandėliavimą. Daugelis sandėliavimo paslaugas teikiančių įmonių turi šaldomas patalpas tokiems produktams laikyti. Priklausomai nuo jūsų poreikių, galite išsinuomoti sandėlį su šaldytuvais, šaldikliais ar optimaliu temperatūros valdymu. Taip pat sandėliuose saugomi gaminiai paprastai yra apdraudžiami. Tai reiškia, kad turite galimybę gauti kompensaciją, jei prekės, kurias sandėliuojate, bus pavogtos, pamestos, sugadintos ar prarastos gaisro atveju ir kitaip pažeistos.

4. Geresnis klientų aptarnavimas

Jei prekiaujate internete, turite žinoti, kad numatomą arba tikslų pristatymo laiką nori sužinoti didesnioji dalis internetinių klientų. Kai klientas pateikia savo užsakymą, jam rūpi, kad prekes gautų kuo greičiau. Bet koks pristatymo vėlavimas gali neigiamai paveikti jūsų verslo reputaciją. Tai svarbu ne tik gaminius parduodant tiesiogiai klientui, bet ir tiekiant prekes parduotuvėms. Sandėliavimas suteikia gamintojui galimybę nuolatos turėti atsargų. Tai reiškia, kad produktai gali būti pristatyti labai greitai. Be to gamintojui nereikia vykdyti užsakymo iš savo gamyklos, tuo pasirūpina sandėliavimo paslaugas teikianti įmonė. Nepamirškite, kad yra vienas svarbus veiksnys, kuriam šiandieniniai klientai taiko aukštus reikalavimus – pristatymo greitis. Naudodamiesi sandėliavimo paslaugomis, galite turėti prekių atsargų keliems mėnesiams į priekį ir taip sumažinti pristatymų vėlavimo riziką.

5. Išteklių taupymas

Sandėliavimo paslaugos padeda taupyti finansinius, žmogiškuosius ir laiko išteklius. Ypač tai svarbu jaunam arba mažam verslui. Jei dar tik pradedate savo gamybinę veiklą, pagalvokite, kiek reikės investuoti į įvairios įrangos, reikalingos sandėliavimui, įsigijimą. Be to turėsite apmokyti žmones, kaip dirbti su gana sudėtinga ir pavojingą technika, kurią naudoja sandėliavimo įmonės. Atsižvelgus į visas išteklių sąnaudas, pliusus bei minusus, dažnu atveju geriau surasti įmonę, teikiančią profesionalias sandėliavimo paslaugas, kuri užtikrins prekių saugumą, pasirūpins jų likučių apskaita ir pristatymu klientams.

6. Sezoninių prekių ruošimas ir sandėliavimas

Jei jūsų verslas gamina tam tikru sezonu parduodamus gaminius, jų sandėliavimas būtinas. Tačiau pačiai gamyklai sandėliuoti sezonines prekes gali būti per daug brangu. Prekiaudami baseinais ar slidėmis, jas gaminsite tikrai ne tik jų naudojimo sezonu, bet ištisus metus, tad sandėliavimo paslaugos bus naudingos ruošiantis dideliems pardavimams tam tikru laikotarpiu. Taip pat, tai gali padėti nepatirti nuostolių sezono pabaigoje išparduodant likusius gaminius pusvelčiui tik todėl, kad nėra kur jų sandėliuoti. Visus likučius galite grąžinti į sandėlius ir palikti kitam sezonui, žinoma, jei jūsų produktai turi ilgą galiojimo laiką.

7. Geresnis žaliavų ir atsargų valdymas

Dalis gamintojų neseka žaliavų ir atsargų kiekių. Kai kurie atsargų netgi neturi. Visa tai gali lemti užsakymų įvykdymo vėlavimus ir neigiamas klientų patirtis. Sandėlis su efektyvia atsargų valdymo sistema padeda laiku pastebėti, kokių žaliavų ar gaminių trūksta. Nuolatos renkami užsakymų duomenys ir sekami likučiai gali padėti atpažinti tam tikrus klientų įpročius, prekių sezoniškumą, greičiau ar lėčiau parduodami tam tikri gaminiai. Profesionalus žaliavų ir atsargų valdymas padeda išvengti per didelio ar per mažo prekių kiekio. Investuodami į sandėliavimo paslaugas, efektyviau sandėliuosite, gabensite ir platinsite savo produktus.

8. Papildomų paslaugų teikimas

Šiandien sandėliai ir platinimo centrai daro daug daugiau nei paprasčiausiai saugo produktus. Profesionali įmonė, teikianti sandėliavimo paslaugas, dažnai siūlo papildomas paslaugas: surinkimo, pakavimo, etikečių ir banderolių klijavimo, gabenimo bei atsargų valdymo. Tad, nusprendę užsisakyti sandėliavimą, turėsite galimybę vienoje vietoje gauti ir kitas reikalingas paslaugas. Taip sutaupysite laiko ir pinigų.

Verslo savininkai turi įvairių pasirinkimų, kur sandėliuoti savo gaminius. Tai gali būti nuosavi, privatūs, valstybiniai ar muitinės sandėliai. Kad ir koks būtų pasirinkimas, sandėliavimo darbų delegavimas tokių paslaugų teikėjams gali padėti supaprastinti tiekimo grandinę ir sutaupyti įvairių išteklių. Galutiniame rezultate tai bus naudinga verslui.

Asociatyvi nuotrauka: unsplash.com

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje