Skip to content

Kūdikių prekės – malonūs ir būtini pirkiniai

MI informacija

Tiek sužinojus, kad laukiasi kūdikio, tiek gimus kūdikiui, jau po to, kai atslūgsta nepaprasto džiaugsmo pojūčiui, tėveliams kyla labai praktiški klausimai: kokių būtiniausių daiktų reikia kūdikiui ir kur geriausia juos įsigyti? Kūdikėlis nors ir atrodo mažytis, bet jo poreikiai – dideli. Kad augtų sveikas ir laimingas, jam reikalinga ne tik tėvelių meilė ir maistas, bet ir higienos priemonės, nuraminimo priemonės bei žaislai. Taip pat visi tėvai norėtų, kad išvardinti daiktai būtų kokybiški ir saugūs, nes svarbiausia – kūdikio sveikata. Gal būtent dėl šios priežasties, didesnė dalis tėvų kūdikių prekes renkasi vaistinėse. Čia ne tik patogu įsigyti ir ramu dėl kokybės, bet kartu yra galimybė vienu ar kitu klausimu pasikonsultuoti su vaistininku.

Svarbiausia prekė – maitinimo buteliukai

Mamai neturinčiai galimybės pačiai maitinti kūdikį, būtiniausia priemonė – maitinimo buteliukas. Tokia mamas tikrai galima paguosti ir nuraminti, nes rinkoje yra maitinimo buteliukų, kurie sukurti kartu su žindimo specialistais. Tokie buteliukai išsiskiria unikalia žinduko forma ir patogiu sukandimu. Natūralus žinduko minkštumas ir elastingumas primena mamos krūtis, tad įgimti kūdikio žindymo refleksai tikrai nenukentės. Dėl ypatingos tokių buteliukų formos, tėveliai jį gali laikyti arčiau kūno, o tai reiškia gali patirti ir daugiau džiaugsmo ir daugiau artumo maitindami kūdikį.

Klaidinga manyti, kad maitinimo buteliukai svarbi kūdikių prekė tik krūtimi nemaitinančioms mamoms. Nutinka įvairių dalykų: kūdikiams tenka gerti ir vandenį, ir vaistažolių arbatas. Ligos atveju, būna, kad 

reikia sugirdyti ir vaistus. Tad maitinimo buteliukas tikrai yra būtiniausių kūdikių prekių sąrašo viršuje.

Higienos prekės

Be sauskelnių ir drėgnų servetėlių, yra ir kitų labai svarbių kūdikio higienos reikmenų: termometras, nagų žirklutės, nosies kriaušytė ir kt. Šiuolaikinėms, aktyvioms ir daug keliaujančioms mamos patariama įsigyti iš karto sukomplektuotą higienos reikmenų rinkinuką, kuriame yra viskas, ko gali prireikti mamai su kūdikiu kelionėje. Tokio tipo rinkinukai yra labai universalūs, tad jie nemažiau patogūs ir namuose. 

Taip pat nereikėtų pamiršti, kad kūdikio gyvenime yra ir maloniosios vonios procedūros – maudynės. Jos kūdikį nuramina, o jei yra atliekamos vakare, tai ir paruošia ramiam miegui. Maudyti rekomenduojama 2 – 3 kartus per savaitę, naudojant kempinėlę ir muilą su drėkinamaisiais aliejais. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje