Skip to content

Romantikos vėjais pučianti sala

MI informacija

Kiekvienas lietuvis gerai žino G. Paškevičiaus hitą „Tu vėjo paklausk“, kuris prasideda nepaprastai taikliais žodžiais: „Klausei manęs, kiek kelių aš žinau ir ar daugel kadais keliavau“. Tiek pat, kiek gerai lietuviai žino šią dainą, tiek stipriai jie mėgsta keliauti. Gal mūsų tautiečiai tiesiog nesąmoningai yra linkę ieškoti atsako į šios populiarios dainos klausimą?

Keliaujame daug ir keliaujame visur. Bet, net jeigu Jūs este vienas iš tų, kurie jau šiuo metu galėtų sakyti, kad tikrai daug ką matė ir daug ką patyrė ir, kad tikrai jau niekas niekada nebenustebins – Jūs stipriai klysit. Yra tokia graži, į žalumą panirusi nedidelė sala – Korfu. Tarp vietinių gyventojų ji labiau žinoma Kerkyros vardu. Šį vardą salai, pasak legendų, padovanojo pats graikų jūrų dievas Poseidonas, kuomet buvo beprotiškai įsimylėjęs nimfą Kerkyrą. Tad kelionė į Korfu – daugiau nei salos aplankymas, tai ir romantiškos meilės istorijos vieta, atrasta pačių dievų.

Kur ir kokia yra Korfu?

Korfu sala, kurios ilgis 58 km, o plačiausia dalis siekia vos 24 km, prisiglaudusi Graikijos ir Albanijos pašonėje. Ši sala nuo seno garsėja natūraliu grožiu ir šimtmečių senumo istorija. Kelionė į Korfų ne be pagrindo laikoma viena žaviausių pramogų. Saloje pasodinta maždaug tiek alyvmedžių, kiek Lietuvoje gyvena lietuvių. Ir tai ne vienintelis bendrumas su Lietuva. Korfu gyventojai kaip ir mes intensyviai ginasi nuo įkyrių ir nepageidaujamų vabzdžių – uodų. Šie įkyruoliai yra pamėgę Korfų salą, nes joje šilta visada. Vidutinė metų dienos temperatūra siekia 22 laipsnius. Nuo spalio vidurio iki kovo vidurio yra lietingesnis metas, nors iš tiesų tokių dienų nebūna daug. Todėl turistai Korfu komfortiškai jaučiasi ne tik vasarą, bet ir kitais metų laikais.

Korfu pasižymi kontrastingu kraštovaizdžiu, tad ir paplūdimai yra labai įvairūs. Šiaurinėje salos dalyje paplūdimiai maži , smėlėti, o vanduo šiltas. Šią salos dalį renkasi šeimos su vaikais. Vakarinėje dalyje vanduo šaltesnis, bet aukštomis uolomis apsuptos pakrantės grožis – užburiantis. Čia ilsėtis mėgsta nardymo gerbėjai. Na o visi mėgstantys ištirpti žmonių minioje renkasi Pietinę salos dalį, turtingą dideliais, smėlėtais ir visus atostogaujančius talpinančiais paplūdimiais.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje