Skip to content

Navatni dalykai tverias

Ignalinietis

Tik prieš gerą mėnesį praūžė šventiniai Ignalinos miesto renginiai, vyko iškilmingas rajono Tarybos posėdis Paliesiaus dvare, praeitus savaitgalius nuvilnijo Palūšės regata, Dūkto miesto jubiliejaus minėjimas, Stripeikiuose atšventėme Medkopio pabaigą. Visur renkasi minios žmonių, visiems gera būti kartu. Kas susivakcinavęs, kas persirgęs, kas prasitestavęs, kas su galimybių pasu, kas visai be nieko ar visiškas antivakseris, bet visiems viskas gerai. Savivaldybės tinklalapis lūžta ir nuo kitų kultūrinių renginių anonsavimo. Minėtuose renginiuose dalyvavo ir dalyvaus begalė Ignalinos krašto žmonių, pulkai atostogaujančių iš svetur, specialiai į renginius atvykstančių kraštiečių ar tokių renginių mėgėjų ir gerbėjų. Minios žmonių maišosi, aišku, kad apie saugos reikalavimus pamirštama, jų nepaisoma, ne labai kas juos ir kontroliuoja. Žodžiu, tauta atsipalaidavo, grįžta į priešpandeminio gyvenimo tėkmę. 

Bet atsipalaidavo ne visi. Yra atsakingų, stropių ir principingų sau ir kitiems piliečių. Pirmas šiose gretose – rajono meras, kuris savo potvarkio preambulėje, prisidengęs begale teisės aktų, saugodamasis nuo pandemijos pats ir saugodamas tarybos narius, savo potvarkiu rugpjūčio 19 d., 10 val., šaukia nuotolinį savivaldybės tarybos posėdį. Tikriausiai, išskyrus merą, nė vienas tarybos narys nėra vakcinuotas. Todėl ir taikomos tokios saugumo priemonės. 

Iš šalies žiūrint – visiškas paradoksas. Net patikliam ignaliniečiui kyla įtarimas, kad tikriausiai ne pandemija yra priežastis daryti nuotolinį tarybos posėdį. Tikėtina, kad ne čia yra šuo pakastas. Tikriausiai meras jaučia, kad darbotvarkėje yra klausimų, kurių svarstymas „gyvame“ tarybos posėdyje gali sukelti daug nepatogių ir kritiškų diskusijų, kurios labai nepatinka merui ir diskusija gali nuvesti ne prie paruošto, iš anksto suplanuoto ir suderinto sprendimo priėmimo. Yra tikimybė, kad dėl pateiktų logiškų argumentų dar ir sarmatos apturėtų. Čia gi ir pabėgėlių tema, ir tarybos nario Jono Baltakio klausimas, ir dar keli. Prie tokių aplinkybių tampa logiškas sprendimas tarybos posėdį rengti nuotoliniu būdu. Tuomet „kompiuteriui“ atsiranda galimybė blogai suskaičiuoti balsus, netyčia dingti garsui ar visai nepatogiam tarybos nariui dingti „iš vaizdo“. 

K. Pabijuto pieš.

1 komentaras

  1. Baisu, Baltaki? Ar ne??? Gi tiek š…. primalta.


Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje