Skip to content

Patarimai norintiems įsirengti terasą

MI informacija

Karštas vasaros dienas ir ilgus vakarus kur kas smagiau leisti lauke nei kambaryje. Tačiau pasistatyti kėdes ir stalą viduryje pievos skamba ir atrodo ne kaip, tiesa? Terasa namuose ne tik puiki vieta leisti laiką, bet gali padėti apsisaugoti nuo saulės spindulių ar netikėto lietaus ilsintis. Jei dar tik mąstote apie poilsio erdvės kieme sukūrimą, štai keletas patarimų nuo ko pradėti. 

Erdvių atskyrimas

Terasos gali būti su sienomis arba be jų. Įdomesnis sprendimas – įrengti tik vieną sieną. Ji apsaugo nuo vėjo, tačiau nesutrukdo grožėtis kiemo erdve. Terasą galima atskirti ir vos metro aukščio sienele, ant kurios dar galėsite padėti daiktus ar gėles. 

Leidžiant ilgus vakarus terasoje, erzina link šviesos skrendantys uodai ir kiti vabalai. Taigi, jei planuojate terasos ribas apibrėžiančias sieneles, pagalvokite ir apie apsaugą nuo vabzdžių. Šioje situacijoje gali padėti tinkleliai nuo uodų, kurie užkirs kelia vabzdžių patekimui į vidų, tačiau leis orui laisvai cirkuliuoti ir jums matyti, kas vyksta aplink. Taip pat, jei terasa sujungta su namu, nepamirškite taip apsaugoti ir įėjimo į kambarį.

Nuspręskite, kam bus skirta terasa

Prieš pradedant įrengimo darbus sugalvokite, kokią funkciją turi atlikti jūsų terasa, ir kokie yra jūsų poreikiai. Jei turite didelį draugų ir artimųjų ratą, pagalvokite, kur visus sutalpinsite. Galbūt jums prireiks daugiau erdvės, didelio stalo ir daugiau sėdimų vietų?  Taip pat pagalvokite apie galimybę įsirengti židinį. 

Jei terasą ruošiate pasibuvimui su draugais, rinkitės didesnius baldus, prie kurių galėsite visus sutalpinti. O jeigu dažniau leidžiate vakarus su knyga, ieškokite minkštų, komfortiškų baldų. Kadangi jie stovės lauke, atkreipkite dėmesį į jų atsparumą drėgmei ir pernešimo galimybes.

Stogas

Vasaros ir ne tik metu labai svarbus stogas. Jis apsaugo nuo kaitrių saulės spindulių ir nuo lietaus lašų. Planuodami terasą, išsirinkite tinkamą stogą. Jei ketinate įrengti sienas, iš karto statykite ir ilgalaikį stogą. Jeigu norite mėgautis saulės spinduliais ir dangumi, tačiau atėjus lietui turėti priedangą – apmąstykite terasinių markizių įsigijimą. Jos ne tik praktiškos, tačiau ir suteikia išskirtinumo jūsų namų eksterjerui.

Įsirengdami terasą apmąstykite visas situacijas, kurioms turi būti pritaikyta ši vieta. Erdvė skirta jūsų poilsiui, todėl atsižvelkite į savo norus ir susikurkite jaukią vietą leisti vakarams.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje