Skip to content

Išsamus naudoto automobilio pirkimo vadovas

MI informacija

Kai norima įsigyti naudotą automobilį – nepaisant to, ar automobilis perkamas iš privataus asmens, ar automobilius parduodančios bendrovės, visuomet tenka susidurti su tam tikro lygio rizika. Todėl prieš pradedant vykdyti naudoto automobilio paieškas, visuomet yra labai svarbu tinkamai atlikti savo namų darbus.

Tuo tarpu, jei iki šiol jūs vairuodavote tik visiškai naujus automobilius, kuriuos įsigydavote tiesiai iš automobilių salono, visiškai suprantama, kad naudoto automobilio pirkimas jums gali kelti nemažai klausimų arba priešingai – atrodyti visiškai paprastas procesas. Tiek vienu, tiek ir kitu atveju visų pirma vertėtų stabtelėti ir atkreipti dėmesį į keletą bazinių veiksnių, nuo kurių galėtų tiesiogiai priklausyti ir jūsų sėkmės renkantis naudotą automobilį.

Todėl jei svarstote apie galimybę įsigyti naudotą transporto priemonę, tačiau baiminatės, kad jūs galite prašauti pro šalį ir susidurti su papildomais sunkumais, jums turėtų labai veiksmingai pasitarnauti šis išsamus naudoto automobilio pirkimo vadovas, kurį paruošė www.autoexpress.co.uk/ekspertai..

Naudoto automobilio pirkimo pagrindai 

Kai norima įsigyti naudotą automobilį, susiduriama su visiškai kitais veiksniais, kurie paprastai būna neaktualūs perkant naują automobilį, todėl tampa kritiškai svarbu viską atlikti tinkamai, kokybiškai ir nepriekaištingai. Žemiau pateikiame jums keletą bazinių patarimų, kurių pagalba jums turėtų būti lengviau sėkmingai įsigyti naudotą transporto priemonę.

Pirmiausia išspręskite finansinius klausimus

Kiekvieno automobilio pirkimas yra didelė ir rimta investicija, todėl visų pirma jums reikėtų labai daug dėmesio skirti savo biudžeto suformavimui ir pasirūpinimui, jog jūs jo neperžengsite. Tuo tarpu, jei jūs nusprendžiate naudotą automobilį pirkti skolintomis lėšomis, taip pat turėtumėte būti tikri, kad atrasite palankiausią finansavimo būdą, kuris iš jūsų nepareikalaus pernelyg didelių papildomų išlaidų. Pastaruoju atveju atsižvelgę į savo finansinę situaciją jūs turėtumėte pagalvoti, kiek iš tikrųjų galėtumėte skirti pradiniam įnašui (jei nuspręsite naudotis lizingo paslaugomis) ir kokio dydžio mėnesinės paskolos arba lizingo grąžinimo įmokos jums nesukeltų finansinių sunkumų. Jei į visą tai pažvelgsite labai rimtai ir atsakingai, turėtumėte išvengti galimų papildomų finansinių sunkumų.

Susipažinkite su naudotų automobilių rinkos kainomis

Jei jūs nusprendėte rinktis naudotą transporto priemonę, tuomet taip pat turėtumėte skirti daugiau savo laiko ir susipažinti su naudotų automobilių rinkoje vyraujančiomis dabartinėmis kainomis. Tai yra labai puikus būdas suprasti, kokia situacija vyrauja šiuolaikinėje rinkoje ir kiek galėtų kainuoti jus dominančių markių ir modelių automobiliai. Jei matysite, kad situacija rinkoje šiuo metu jums nėra pati palankiausia, atsižvelgdami į tai galėsite pakoreguoti ir savo sprendimus, automobilio įsigijimą atidedant vėlesniam laikui ar tiesiog pasirenkant kito modelio automobilį, kuris pasižymi jūsų numatytą biudžetą atitinkančia kaina. Apie rinkoje vyraujančias automobilių kainas šiandien galite labai lengvai sužinoti pasinaudoję internetu ir apsilankę įvairiuose automobilių skelbimų portaluose.

Užduokite pardavėjui visus jums rūpimus klausimus

Kai nusprendžiama ieškoti naudoto automobilio, kartu reikia susitaikyti su tuo, jog jums gali tekti susidurti ir su pakankamai nesąžiningais automobilių pardavėjais, kurie nuo jūsų bandys nuslėpti tam tikras su automobiliu susijusias detales, tokiu būdu siekdami jums parduoti nevisiškai geros techninės būklės transporto priemonę. Dėl šios priežasties tampa ypatingai svarbu nepamiršti automobilio pardavėjui užduoti visus jums rūpimus klausimus ir stebėti, kaip jis į juos atsakys.

Jei pastebėsite, kad automobilio pardavėjas tarytum vengia tiesiogiai ir aiškiai atsakyti į jam jūsų pateiktus klausimus, tai gali būti labai akivaizdus ženklas, jog pardavėjas gali meluoti. Tuo tarpu, jei automobilio pardavėjas tiesiog į dalį klausimų neatsakys, nes teigs nežinantis atsakymo (pvz., jis automobiliu nesinaudojo ir automobilį eksploatavo kitas asmuo), turėtumėte patys imtis atitinkamų priemonių, kurių pagalba galėtumėte tiksliai išsiaiškinti visas jums aktualias detales.

Atlikite automobilio VIN patikrą

Turbūt jau susimąstėte, kaipgi jūs galėtumėte apie jus sudominusį naudotą automobilį sužinoti daugiau informacijos, jei automobilio pardavėjas jums negali pateikti konkrečių atsakymų į jūsų užduotus klausimus? Atsakymas yra labai paprastas ir tuo pačiu labai svarbus. Jūs privalote atlikti automobilio VIN patikrą.

VIN patikra užtikrina, kad jūs iš anksto galėtumėte sužinoti visą automobilio istoriją, tikrąją ridą, automobilio techninius parametrus ir gamyklinę komplektaciją, taip pat išsiaiškinti, ar automobilis nebuvo vogtas, kokia buvo jo naudojimo paskirtis, kuriose šalyse jis iki tol buvo eksploatuotas, ar automobilis nebuvo patekęs į autoįvykius arba kitokiu būdu patyręs vienokią ar kitokią žalą ir kt.

Kadangi kiekvienas automobilis turi unikalų jam priskirtą VIN kodą, pirmiausia jūs turėtumėte kreiptis į automobilio savininką ir paprašyti jo jums pateikti transporto priemonės VIN numerį. Šią informaciją pardavėjas privalo suteikti, kadangi to nepadarius jūs niekaip negalėsite žinoti ar automobilis nėra vogtas, paieškomas, ar jam nėra taikomi nuosavybės suvaržymai ir kt. Taigi, jei žinosite automobilio VIN numerį, galės būti atlikta ir VIN patikra, kuri padės jums būti tikriems, kokį automobilį jūs iš tiesų apžiūrite ir kokia yra jo tikroji istorija.

Automobilį apžiūrėkite dienos šviesoje ir geromis oro sąlygomis

Lietus gali reikšmingai sujaukti visą automobilio apžiūrą, kadangi tokiu atveju jūs negalėsite pamatyti ar automobilis tam tikrose vietose nebuvo dažytas, siekiant užmaskuoti buvusiuose autoįvykiuose patirtą žalą. Taigi, geriausia automobilį pasirinkti apžiūrėti geromis oro sąlygomis. Taip pat ypač svarbu dėl automobilio apžiūros susitarti susitikti dienos metu, kuomet jūs galėsite labai aiškiai įvertinti automobilio išorę. Tuo tarpu, jei automobilio pardavėjas teigia galintis jums savo automobilį aprodyti tik vėlai vakare, turėtumėte sunerimti ir galbūt toliau tęsti naudoto automobilio paieškas.

Daugiau: LIZINGAS

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje