Skip to content

Kodėl svarbu namuose turėti kokybišką unitazą?

MI informacija

Vonios kambario įrengimas arba remontas yra viena iš svarbiausių interjero detalių. Tam, kad viską pavyktų padaryti kokybiškai, reikia atkreipti dėmesį net ir mažiausias smulkmenas, kurios galutiniame variante sudaro visumą. Vienas iš vonios kambario elementų yra unitazas, kuris iš pašalies gali atrodyti visiškai paprastas įrengimas, bet susidūrus su planavimu – gali tapti nemažu iššūkiu. 

Kodėl nereikėtų taupyti?

Santechnika yra tokia sritis, kurioje nereikėtų taupyti. Taip yra todėl, kad santechnikos pažeidimų ir gedimų pasekmės gali būti labai skaudžios ir smarkiai „kirsti“ per piniginę. Dažniausiai, rimti vonios kambario remontai turi būti atliekami, kas 10 metų, ko nebūtų galima pasakyti tada, kai įsigyta technika būtų netvari. Rekomenduojama naudotis profesionalių gamintojų ir montuotojų paslaugomis, kurie gali suteikti kokybiškas paslaugas. Esame linkę daryti viską patys arba pasikliauti draugo „auksinėmis“ rankomis. Tam, kad vėliau nereikėtų nusivilti, geriau iš karto kreiptis į tas santechnikos įmones, kurios jums profesionaliai patars bei kokybiškai atliks darbą. Taip pat nereikėtų svarstyti varianto ir apie pigias jungiamąsias ir sandarinančias detales. Nuo jų priklauso visos schemos tvarumas ir ilgaamžiškumas. Atkreipkite dėmesį ir į tas detales, kurių funkcionalumas priklauso nuo mechanizmų t.y. jeigu įsigysite pigią unitazo nuleidimo sistemą, galite iš karto nusiteikti, jog ją reikės keisti po poros metų. Patvarūs klozetai ir jų sistemos gali suteikti visišką ramybę ilgam laikui, todėl šiuo atveju bus mažiau rūpesčių ir galvos skausmų. 

Techniniai parametrai

Dažniausiai rinkoje dominuoja dviejų tipų unitazai: įprasti, kurių bakeliuose telpa 6 litrai vandens ir dviejų sistemų, kuriuose galima pasirinkti – 3 litrai arba 6 litrai. Tie, kas nori prisidėti prie gamtos išteklių išsaugojimo ir pinigų taupymo, rekomenduojama rinktis dvejas sistemas turinčius unitazus. Palaikyti švarią higieną užtenka vandeniu nuplauti tik 3 litrais, todėl išnaudojami žymiai mažesni resursai. 

Atkreipkite dėmesį ir į klozetų dengimą. Jeigu šis yra dengtas glazūra, tai reiškia, kad jį bus lengviau valyti ir panaikinti visus nešvarumus. Kuo tualeto dizainas yra įmantresnis t.y. turi visokiausių iškilimų, graviravimų ir raštų, tuo jo priežiūra bus sudėtingesnė. Geriau rinktis minimalistinį variantą, kuris atrodys stilingai bei jį bus lengva prižiūrėti. Glazūruotą paviršių galima valyti su specialiomis valymo priemonėmis – jos neturi jokios įtakos šiam paviršiui, todėl net ir po kelių metų nesimatys jokių pažeidimų. 

Atvykus į vonios kambario įrengimo parduotuvę, ko klausti?

Nesidrovėkite ir nebijokite klausti parduotuvės konsultantų. Tam jie yra, kad suteiktų jums visą rūpimą informaciją. Paklauskite apie skirtingus gamintojus, kurie gamina kokybiškesnę ir patvaresnę produkciją. Kokios problemos gali kilti su vienu ar kitu gamintoju, koks susidėvėjimo laikas, iš kokių medžiagų yra pagaminti vonios kambario baldai. Jeigu ištiktų problemų, ar Lietuvoje būtų specialistai, kurie galėtų šią bėdą išspręsti. Išsiaiškinus šiuos klausimus, galima pradėti galvoti apie planavimą ir priemonių įsigijimą. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje