Skip to content

Makiažo klaidos, kurias greičiausiai iki šiol darėte

MI informacija

Kartais makiažo priemonės gali būti kaip kreidučių dėžutė – smagios spalvos ir kombinacijos su neribotomis galimybėmis. Tačiau, deja, bet daugeliu atvejų makiažas būna tik tai, kas „nutinka“ mums skubant į darbą ir vos akimirkai užmetant akį į veidrodį. Tai reiškia, kad labai dažnai savo makiažo priemones mes naudojame netinkamo apšvietimo sąlygomis ir nė neįsigilindamos į tai, kas iš tikrųjų tiktų ir galėtų derėti tarpusavyje.

Ir, žinoma, kiekviena iš mūsų turime savitą makiažo stilių, kuriuo norime sekti, tačiau lygiai taip pat dauguma iš mūsų kasdien darome daugybę tų pačių makiažo klaidų, kurios tikrai nepadeda mums lengviau pasiekti tobulo rezultato. Tačiau viskas tikrai neturėtų būti taip sudėtinga. Jei mes suprasime, kokias makiažo klaidas darome, turėsime galimybę labai lengvai jų išvengti, tokiu būdu teisinga linkme pakoreguojant ir savo makiažą. Taigi, pristatome jums ne vieną makiažo klaidą ir tai, kaip turėtumėte jų išvengti.

KLAIDA: Klampus blakstienų tušas

Klampus blakstienų tušas gali sukurti labai dramatišką išvaizdą, tačiau jei jis atrodo labiau netvarkingas nei „tikslingas“ (t. y. pasitelktas norint sukurti būtent tokią išvaizdą), turėtumėte šiek tiek nuvalyti savo blakstienas. Vietoje to, kad vėl ir vėl blakstienų tušo šepetėliu blakstienomis brauktumėte pirmyn ir atgal, sklandžiai braukite šepetėliu blakstienomis nuo jų šaknų iki galiukų, pataria www.kosmetikosdnr.lt. Po to, kai panaudosite blakstienų tušą, pasitelkite ir blakstienų šukas, tokiu būdu atskirdamos blakstienas ir jas prailgindamos.

KLAIDA: Nešvarūs makiažo šepetėliai

Jei naudojate priemonę, kuria liečiate veidą, tuomet ji privalo būti švari. Tai reiškia, kad jūs turėtumėte reguliariai šveisti savo naudojamus makiažo šepetėlius. Geriausia būtų, jei makiažo šepetėliai būtų valomi kiekvieną dieną, tačiau kadangi kiekviena iš mūsų gyvename labai įtemptu gyvenimo ritmu ir esame užimtos asmenybės, pasistenkite juos valyti bent kartą per savaitę. Galite būti tikros, kad jūsų veido oda už tai jums padėkos! Ant jūsų makiažo šepetėlių besikaupiančios makiažo ir riebalų sankaupos gali sukelti įvairias odos problemas, todėl makiažo šepetėlių valymas turėtų tapti neatsiejama jūsų grožio priežiūros dalimi.

KLAIDA: Pradingstantis maskuoklis 

Ar jūs skyrusios daugybę laiko savo tobulam makiažui galiausiai supratote, kad po kelių valandų maskuoklis (konsyleris) tiesiog pradingo? Jei taip, tuomet jums būtų labai naudinga investuoti į ilgai išliekančius makiažo sprendimus, kartu nepamirštant naudoti ir birios/presuotos pudros. Po to, kai panaudosite maskuoklį, ant viršaus uždėkite šiek tiek birios pudros, tokiu būdu užtikrindamos, kad maskuoklis išliks gerokai ilgiau.

KLAIDA: Akių šešėlių likučiai 

Jei jūsų naudojamas akių šešėlis yra birus, jis yra tiesiog pasmerktas nubyrėti, o tai reiškia, kad po jūsų akimis visuomet bus tikra netvarka. Todėl norint to išvengti, kosmetiniu tamponėliu perbraukite po akių linija, tokiu būdu surinkdamos visus akių šešėlio, akių pieštuko ar blakstienų tušo likučius, nukritusius atliekant makiažą. Galiausiai pasitelkite paakių maskuoklį ir būsite pilnai pasiruošusios.

KLAIDA: Sunkus makiažo pagrindas 

Pavargote nuo sunkaus makiažo pagrindo? Kartais sunkus makiažo pagrindas būna puikus pasirinkimas – tai padeda paslėpti įvairius odos nelygumus ir dėmeles – tačiau jei ši makiažo priemonė būna pernelyg sunki jūsų odai, turėtumėte imtis pokyčių. Visa tai yra ypač svarbu vasaros metu, kuomet sunkus makiažo pagrindas gali sukelti daug papildomų nepatogumų, kartu nulemiant ir pakankamai prastą išvaizdą. Tam, kad visą tai lengviau išspręstumėte ir leistumėte savo odai kvėpuoti, sunkų makiažo pagrindą pakeiskite tonuotu drėkikliu.

KLAIDA: Makiažo pagrindo linijos 

Jei jūsų naudojamas makiažo pagrindas „pasibaigia“ ties jūsų žandikaulio linija ir jis yra gerokai nutolęs nuo jūsų natūralios odos spalvos, galite matyti labai akivaizdžią makiažo pagrindo liniją. Norėdamos tai išspręsti ir būti tikros, kad jūsų makiažo pagrindas atrodys kaip įmanoma natūralesnis, būkite tikros, kad jį ant savo veido ir kaklo odos paskirstysite tolygiai. Tai reiškia, kad visuomet turėtumėte labai didelį dėmesį skirti žandikaulio linijai, kaklui ir odai šalia plaukų linijos. Tokiu būdu makiažo pagrindą jūs paskirstysite labai profesionaliai ir tinkamai, išvengdamos akivaizdžiai matomų linijų. Be to, tai darydamos jūs galite pasitelkti ir makiažo šepetėlius, kurių pagalba galėtumėte lengviau pasiekti sunkiai prieinamas vietas prie akių  ir nosies.

KLAIDA: Lūpų pieštuko kraštai 

Ar jūsų lūpdažis labai greitai nusivalo, paliekant labai akivaizdžiai matomus lūpų pieštuko kraštus? Jei taip, tuomet šią problemą galite labai nesunkiai išspręsti. Pirmiausia visas lūpas padenkite lūpų pieštuku, o tuomet ant viršaus pasitelkite ir lūpdažį. Lūpdažis laikysis kur kas ilgiau, kadangi jis bus užteptas ant lūpų pieštuko „vaškinės“ dalies, o tuomet, kai lūpdažis visgi nusivalys, jūsų lūpos vis tiek atrodys puikiai, nes lūpų pieštuko sluoksnis nebus nusivalęs.

KLAIDA: Pamirštamas drėkiklis 

Jūsų oda yra sausa? Naudokite odos drėkiklį ir gerkite daugiau vandens! Odos priežiūra nėra lengva užduotis, tačiau jei jūs į savo grožio priežiūros rutiną įtrauksite odos drėkiklį, galite būti tikros, kad viskas taps kur kas paprasčiau. Žinoma, kiekvieno drėkiklio sudėtis yra skirtinga, todėl labai svarbu, kad ieškodamos veido odos drėkiklio jūs didelį dėmesį skirtumėte jo sudedamosioms dalims, tokiu būdu pasirinkdamos būtent tokį, kuris yra geriausiai pritaikytas jūsų odos tipui ir jos būklei. Tuo tarpu, jei jums reikia ypatingai didelio ir intensyvaus drėkinimo, galite pasirinkti odos drėkiklį su hialurono rūgštimi. O jei jūs norite kompleksinių sprendimų, galite naudoti ir drėkiklį, kuris pasižymi su odos senėjimu kovojančiomis savybėmis.

KLAIDA: Apleisti antakiai 

Mūsų antakiai turi labai didelę įtaką mūsų bendrai išvaizdai. Jų pagalba galima „įprasminti“ mūsų veido formą, tačiau lygiai taip pat labai nesudėtinga persistengti ir juos paversti per daug ryškiais ir „sunkiais“ arba per daug šviesiais ir vargiai matomais. Todėl ypatingai svarbu, kad jūs pasirinktumėte profesionalų antakių meistrą, galintį užtikrinti, jog jūsų antakių forma visuomet bus nepriekaištinga ir atitinkanti jūsų veido formą. Be to, taip pat turite pasirinkti ir tinkamas antakiams skirtas makiažo priemones, užtikrindamos, kad jas pasitelktumėte teisingai ir jokiu būdu neleistumėte sau persistengti.

KLAIDA: Jokių sezoninių pokyčių 

Kadangi gyvename Lietuvoje, mes kiekvienais metais susiduriame su keturiais skirtingais metų laikais, o tai reiškia, kad ir mūsų oda patiria didelius pokyčius. Tačiau, deja, bet tikrai ne kiekviena iš mūsų esame linkusios savo odos priežiūros rutiną koreguoti atsižvelgiant į skirtingus metų laikus. Kaip bebūtų, būtina suprasti, kad karštas, šaltas, vėjuotas ir lietingas oras nėra vienodas ir tai turi tiesioginę įtaką mūsų odos būklei. Pavyzdžiui, tuomet, kai prasideda žiema, labai svarbu užtikrinti, kad naudojama kosmetika padėtų tinkamai sudrėkinti mūsų odą. Taip pat lengvą vasarai skirtą drėkiklį pakeiskite „sunkesniais“ žiemai skirtais kremais. Be to, visa tai turi įtakos ir jūsų pasirenkamoms makiažo priemonėms bei jų spalvoms. Todėl būkite tikros, kad odos priežiūros ir makiažo priemones naudojate atsižvelgdamos į skirtingus sezonus.

KLAIDA: Vienas tolygus makiažas 

Kiekvienos iš mūsų veidas turi kontūrus ir kraštus, tačiau jei jūs visą savo veidą tolygiai padengsite turimomis makiažo priemonėmis, jis gali atrodyti „vientisas“. Trumpiau tariant, visa tai gali panaikinti veido kontūrus ir paversti jūsų išvaizdą labai nenatūralia. Todėl visuomet turėtumėte naudoti skirtingas spalvas, jas tinkamai derinti ir nepamiršti įvairių tekstūrų. Tai padės jums savo veidui suteikti daugiau gyvumo, ryškumo ir dar daugiau grožio, išryškinant tai, ką turite gražiausio. Na, o kokybišką veido tušą galite įsigyti shop.kosmetikosdnr.lt internetinėje kosmetikos parduotuvėje.

KLAIDA: Senos kosmetikos priemonės 

Nemanykite, kad genda tik maisto produktai. Makiažo priemonės taip pat turi savo galiojimo terminą. Žinoma, jei už kosmetikos priemones jūs sumokėjote labai daug, jums gali kilti didelis noras tokius makiažo produktus laikyti ne vienerius metus, tačiau tokiu atveju jie gali pažeisti jūsų odą. Taigi, visuomet atsižvelkite į savo naudojamų kosmetikos priemonių galiojimo laiką ir niekuomet nenaudokite jų ilgiau nei rekomenduoja gamintojai.

KLAIDA: Nenaudojamas kremas nuo saulės 

Nėra jokios pateisinamos priežasties nenaudoti kremo nuo saulės. Vienintelis atvejis, kuomet jums nereikia naudoti kremo nuo saulės, yra tuomet, kai jūs būnate savo namuose. Šiandien rinkoje yra tiek daug puikių kremų nuo saulės, kad nei vienai iš mūsų neturėtų būti sudėtinga pasirinkti tinkamą priemonę, turinčią pakankamai SPF, apsaugančių nuo kenksmingų ultravioletinių saulės spindulių. Ir, žinoma, kremu nuo saulės turėtumėte apsaugoti tiek savo veido, tiek ir kaklo, rankų, dekoltė bei kojų (jei pasirenkate dėvėti suknelę, sijoną ar šortus) odos.

KLAIDA: Miegojimas su makiažu

Turbūt kiekviena puikiai žinote, kad miegoti su makiažu yra tiesiog draudžiama! Tačiau, deja, bet tiek daug moterų ir merginų šios taisyklės svarbą nuvertina ir kartas nuo karto leidžia sau patinginiauti, miegoti nueinant nenusivalius makiažo priemonių. Deja, bet kaskart nenusivalius makiažo savo odai darote labai didelę meškos paslaugą. Tai užkemša poras, sukelia įvairius uždegimus, alergines reakcijas ir nulemia greitesnį odos raukšlių bei dėmelių susidarymą. Todėl, kai kitą kartą norėsite leisti sau patinginiauti, pagalvokite apie savo odos būklę ir grožį. Makiažo priemonės nuo jūsų veido turėtų būti kruopščiai nuvalomos kasdien – vos tik grįžtate į namus ir nebeketinate tądien kur nors eiti.

KLAIDA: Pavargusios akys 

Nepakankamai miegate? Sprendimas yra labai paprastas – daugiau miegokite! Tačiau turbūt šią akimirką užduosite vieną ir tą patį klausimą – kas gi šiandien turi tam laiko? Ir nors iš tikrųjų daugybė žmonių gyvena labai įtemptu gyvenimo ritmu, vis dėlto miegui turime skirti ypač didelį dėmesį, kadangi būtent miego metu mūsų organizmas atsigauna ir pailsi, o tai turi tiesioginės įtakos ir mūsų grožiui bei mūsų odos būklei.

KLAIDA: Neteisinga makiažo pagrindo spalva 

Jūsų makiažo pagrindo spalva yra pernelyg šviesi jūsų veido odai? O galbūt jūsų pasirinktas atspalvis yra per daug tamsus, kad užgožia netgi jūsų vasarišką įdegį? Tokiu atveju visiškai akivaizdu, kad jums reikėtų investuoti į jūsų odai tinkamą ir odos spalvą atitinkantį makiažo pagrindą. Priešingu atveju jums niekaip nepavyks pasiekti norimo rezultato. Laimei, šiuolaikinėse kosmetikos ir grožio priemonių parduotuvėse yra tiek daug skirtingų makiažo produktų, kad nei vienai iš jūsų, nepaisant jūsų išskirtinio skonio, neturėtų kilti jokių sunkumų atrandant pačius geriausius ir tinkamiausius makiažo priemonių atspalvius. Visa tai užtikrins, kad jūs kasdien tinkamai pasirūpintumėte savo išvaizda ir būtumėte ja patenkintos.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje