Skip to content

Krūtų mažinimas – ko tikėtis?

MI informacija

Kai kurios moterys, turinčios didelę krūtinę, pradeda jausti diskomfortą. Ne visi drabužiai atrodo gražiai ant kūno, o atliekant aktyvią fizinę veiklą kyla nepatogumų. Dėl šių ir kitų priežasčių pradedama kompleksuoti dėl savo kūno. Todėl norint išvengti neigiamų išgyvenimų, galima kreiptis į specialistus dėl krūtų mažinimo operacijos. Tad kas tai yra ir ko tikėtis po tokios procedūros?

Operacija

Krūtų mažinimo procedūros metu per didelės, nusileidusios ir stangrumą praradusios krūtys sumažinamos ir pakeliamos. Operacija atliekama taikant bendrinę nejautrą. Jos metu pašalinami pertekliniai krūties audiniai. Tam, kad randai būtų mažiau pastebimi, pjūviai atliekami krūtų apačioje.

Priežastys, dėl kurių atliekama tokia procedūra

Krūtų mažinimas atliekamas moterims, turinčioms dideles krūtis, kurios sukelia diskomfortą. Taip pat pacientėms, norinčioms išspręsti tokias problemas kaip:

lėtinis nugaros, kaklo ir pečių skausmas;

lėtinis odos bėrimas ir dirginimas po krūtimis;

psichologinis nepasitenkinimas išvaizda;

ribota fizinė veikla;

kvėpavimo sutrikimai.

Operaciją galima atlikti bet kokio amžiaus merginai ar moteriai. Tačiau rekomenduojama tai daryti tuomet, kai krūtys yra pilnai susiformavusios. Kitu atveju gali prireikti antros operacijos.

Pasiruošimas operacijai

Pirmiausia pasikonsultuojama su gydytoju, kuris įvertina pacientės sveikatos būklę. Aptariami lūkesčiai dėl krūtų išvaizdos po operacijos. Chirurgas supažindina su išsamia operacijos eiga ir galimomis rizikomis, tokiomis kaip randai ir galimas jautrumo sumažėjimas. Tuomet krūtys yra apžiūrimos ir gavus medicininį išrašą vyksta pasiruošimas operacijai. 

Prieš tai gali tekti atlikti įvairius laboratorinius ir mamografijos tyrimus. Svarbu paminėti, jog prieš ir po operacijos, jei pacientė rūko, kuriam laikui teks to atsisakyti. Dėl tam tikrų veiksmų ribojimo terminų chirurgas informuoja konsultacijos metu.

Galutinis rezultatas

Grįžti prie kasdienės, didelio fizinio aktyvumo nereikalaujančios veiklos galima po 5–7 dienų. Aktyvia fizine veikla užsiimti rekomenduojama ne anksčiau kaip po 3 mėnesių. Tuo metu (5–6 savaites) reikia nešioti specialią liemenėlę. Greičiau grįžti į įprastą rutiną padeda limfodrenažo procedūros, kurios padeda sutrumpinti nemalonų tempimo jausmą.

Jeigu kompleksuojate dėl savo krūtų, rekomenduojama ilgiau nelaukti ir kreiptis į plastikos chirurgus. Konsultacijų metu būsite supažindinamos su visa operacijos informacija. Po jos galėsite džiaugtis puikiu vaizdu veidrodyje ir mėgautis aktyviu gyvenimu be diskomforto.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje